Witam
Mam na imię Tomek. Jestem nowy na forum.
Pewnie już nie raz był poruszany ten wątek na łamach tej strony, ale chciałbym dowiedzieć się jaka stawka minimalna za godzinę pracy przysługuje mi w tym roku i jaki procent podatku będę musiał zapłacić co miesiąc - może się ktoś orientuje?
Pracuje już drugi raz u farmera i zajmuje się bydłem. W zeszłym roku byłem u niego i pracowałem 3 miesiące, ale to było wtedy za pośrednictwem firmy współpracującej z moją uczelnią. Płacili mi tyle ile za praktykanta.
W tym roku pracuje już normalnie i na razie pewnie na 3 miesiące.
Chciałbym wiedzieć jaką mogę mieć stawkę za godzinę? Ile za nadgodziny?
Praca 7 dni w tygodniu, po 8 godzin dziennie.
Jestem wykwalifikowanym pracownikiem. Z wykształcenia inżynier zootechniki. W zeszłym roku byłem w zimę w Norwegii u innego, później w lato 3 miesiące u tego co jestem teraz.
W Polsce pracowałem już w wielu miejscach, ale ostatnio jako doradca żywieniowy ds. bydła w bardzo znanej firmie paszowej.
Robię praktycznie wszystko na farmie.
Czy ktoś z Państwa orientuje się jaka stawka za godzinę mnie interesuje?
Bardzo bym był wdzięczny za pomoc.
Ile procent podatku będę musiał zapłacić?
Pozdrawiam
TOmek
Mam na imię Tomek. Jestem nowy na forum.
Pewnie już nie raz był poruszany ten wątek na łamach tej strony, ale chciałbym dowiedzieć się jaka stawka minimalna za godzinę pracy przysługuje mi w tym roku i jaki procent podatku będę musiał zapłacić co miesiąc - może się ktoś orientuje?
Pracuje już drugi raz u farmera i zajmuje się bydłem. W zeszłym roku byłem u niego i pracowałem 3 miesiące, ale to było wtedy za pośrednictwem firmy współpracującej z moją uczelnią. Płacili mi tyle ile za praktykanta.
W tym roku pracuje już normalnie i na razie pewnie na 3 miesiące.
Chciałbym wiedzieć jaką mogę mieć stawkę za godzinę? Ile za nadgodziny?
Praca 7 dni w tygodniu, po 8 godzin dziennie.
Jestem wykwalifikowanym pracownikiem. Z wykształcenia inżynier zootechniki. W zeszłym roku byłem w zimę w Norwegii u innego, później w lato 3 miesiące u tego co jestem teraz.
W Polsce pracowałem już w wielu miejscach, ale ostatnio jako doradca żywieniowy ds. bydła w bardzo znanej firmie paszowej.
Robię praktycznie wszystko na farmie.
Czy ktoś z Państwa orientuje się jaka stawka za godzinę mnie interesuje?
Bardzo bym był wdzięczny za pomoc.
Ile procent podatku będę musiał zapłacić?
Pozdrawiam
TOmek