Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

2
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

OPERATOR zurawia wiezowego - Norwegia

2 Posty
Wiking
Witam szukam jakichkolwiek informacji na temat norweskich uprawnien do obsługi zurawi wiezowych. Chyba w Norwegii jest to G2, jesli ktos wie jak je wyrobic ile koszt. to prosze o informacje, generalnie siedze w polsce i zalezy mi zeby na stale wyjechac do Skandynawii. Wiekszość firm outsourcingowych chce zeby kandydaci mieli juz takie uprawnienia :/

Z gory dzieki za info.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
none napisał:
Witam szukam jakichkolwiek informacji na temat norweskich uprawnien do obsługi zurawi wiezowych. Chyba w Norwegii jest to G2, jesli ktos wie jak je wyrobic ile koszt. to prosze o informacje, generalnie siedze w polsce i zalezy mi zeby na stale wyjechac do Skandynawii. Wiekszość firm outsourcingowych chce zeby kandydaci mieli juz takie uprawnienia :/

Z gory dzieki za info.

w dobra strone szukam???

www.rogaland-kranskole.no/index.php?sideID=264&ledd1=265
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
none napisał:
..., generalnie siedze w polsce i zalezy mi zeby na stale wyjechac do Skandynawii...
Jeżeli faktycznie ...GENERALNIE... siedzisz ...
To najlepsze wyjście zrobić takie Uprawnienia w POLSCE niestety ...
Oraz wykazać się chociażby roczną praktyką .
---
Pamiętaj również , że Norweski jest Niestety wymagany , chociażby na poziomie prostej Komunikacji , na danej budowie w trakcie pracy , gdzie nieraz sekundy decydują o życiu Tych na Dole ...!!!
Praca na Wieży , to nie jest zabawa ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Wiking
A czy ja gdzies napisałem ze jestem zielony jesli chodzi o zurawie wiezowe? Siedze juz w tym 5 lat i robilem na ponad 100m wiezach wiec mysle ze pojecie o robocie mam, wiem ze to nie jest zabawa i robota cholernie odpowiedzialna szkoda ze w naszym zakichanym kraju jakim jest Polska tego sie nie docenia dlatego nie mam zamiaru wiecej juz tu pracować. Yastek dzieki za linka potlumacze sobie to i zobacze o co chodzi, ang u mnei ok niestety Norweski na poziomie zero
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
none napisał:...wiem ze to nie jest zabawa i robota cholernie odpowiedzialna szkoda ze w naszym zakichanym kraju jakim jest Polska tego sie nie docenia ...
Ha ... ha ... Bardzo śmieszne ...
---
A myślisz , że w Norge jest Inaczej ... !!!? .
---
WĄTPIĘ ...
---
Dostajesz zwykłą stawkę zaszeregowania i Tyle , co dwa Badyle ...
Ba w Norge Jest relatywnie Mniej Pracy dla dźwigowych , niż w Europie .
---
Z prostej Przyczyny ... Tu robotnika , Naprawdę się Szanuje , o ile On sam Dba o taki Stan .
---
Wynagrodzenie Norweskie , Może i Powala na kolana , jak się siedzi w Polandzie . ...
Jednak Tu na Miejscu , jak się Nie zaciska pasa , to też nie jest za bardzo RÓŻOWO ...!!!
---
Ot taki sobie bezwzględny Punkt Widzenia ...Od Aktualnego Punktu Siedzenia .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
gabriel napisał:
none napisał:...wiem ze to nie jest zabawa i robota cholernie odpowiedzialna szkoda ze w naszym zakichanym kraju jakim jest Polska tego sie nie docenia ...
Ha ... ha ... Bardzo śmieszne ...
---
A myślisz , że w Norge jest Inaczej ... !!!? .
---
WĄTPIĘ ...
---
Dostajesz zwykłą stawkę zaszeregowania i Tyle , co dwa Badyle ...
Ba w Norge Jest relatywnie Mniej Pracy dla dźwigowych , niż w Europie .
---
Z prostej Przyczyny ... Tu robotnika , Naprawdę się Szanuje , o ile On sam Dba o taki Stan .
---
Wynagrodzenie Norweskie , Może i Powala na kolana , jak się siedzi w Polandzie . ...
Jednak Tu na Miejscu , jak się Nie zaciska pasa , to też nie jest za bardzo RÓŻOWO ...!!!
---
Ot taki sobie bezwzględny Punkt Widzenia ...Od Aktualnego Punktu Siedzenia .

...znaczy się on nie jest tym robotnikiem za jakiego Ty .... ja.... się uważamy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
retier1 napisał:
...znaczy się on nie jest tym robotnikiem za jakiego Ty .... ja.... się uważamy?
Tak uważam ...! .
---
Nie wiem jak Ty , ale Ja z Polski nie Uciekałem i nie PLUŁEM na Jej System .
---
Ja nie narzekałem , ze jest Mi Tam źle oraz , że nie Mam Pracy , lub jestem w tej Pracy Pomiatany .
---
Jeżeli Ktoś jest niedorajdą w Polsce , to i Tutaj takim samym gównem Będzie .
Tyle , że Tutaj tego aż tak nie widać , ponieważ Jest Nas Mało i na dodatek Tu Na Miejscu są większe , Rodzime Ofiary Losu .
Ot taka sobie Niesprawiedliwość Społeczna .
Ech ... co za pech ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
lukasz bury
(lukbury)
Wiking
powiem ci jak bylo ze mna, jestem operatorem zurawia samojezdnego ale polskie uprawnienia mam na mobilne oraz wiezowe, po podpisaniu kontraktu w firmie zrobili sobie kopie moich uprawnien z polskiego dozoru technicznego i pojechalem do pracy, po 3 tygodniach zadzwonili z biura ze maja potwierdzenie moich uprawnien z polski i moge odebrac norweskie uprawnienia, tutaj kurs trwa kosmicznie dlugo i kosztuje ... kosztuje adekwatnie to tego ile wszystko tutaj kosztuje, w polsce zrobisz szybciej i o wiele taniej, nawet tego certyfikatu miedzynarodowego z dozoru technicznego nie bedziesz potrzebowal bo tutaj go nie chonoruja, wyrobienie norweskich uprawnien na dzwig KOMPETANSENBEVIS kategorii G1, G2, G3, G8, G20F kosztowalo 102,5 NOK plus zdjecie
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
gabriel napisał:
---
---
Ja nie narzekałem , ze jest Mi Tam źle oraz , że nie Mam Pracy , lub jestem w tej Pracy Pomiatany .
---

ten koment większość zna już na pamięć gabriel.....mi tym oczu nie zamydlisz

wiem jak ludzie pracowali za komuny i czemu kradli co sie dało(bo system stwarzał im możliwości)
i bez znaczenia czy było sie robolem czy inteligientem

nie uciekałem....tylko wyjechałem .....legalnie żeby nie kraść
więc jestem ofiarą losu i niedojdą

myśląc twoimi kategoriami.... też powinniśmy przyjąć że jesteś ofiarą losu i niedorajdą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
retier1 napisał:
gabriel napisał:
---
---
---

ten koment większość zna już na pamięć gabriel.....mi tym oczu nie zamydlisz

wiem jak ludzie pracowali za komuny i czemu kradli co sie dało(bo system stwarzał im możliwości)
i bez znaczenia czy było sie robolem czy inteligientem

nie uciekałem....tylko wyjechałem .....legalnie żeby nie kraść
więc jestem ofiarą losu i niedojdą

myśląc twoimi kategoriami.... też powinniśmy przyjąć że jesteś ofiarą losu i niedorajdą

Wiesz Co ... !? .
My Możemy Sobie i Nawtykać ...!

---
Ja jednak pisałem o konkretnym Przypadku ...!
---
Krew Mnie Z Lekka się wzburza , jak czytam te wszystkie Skomlenia i PLUCIE na Całą Polskę
Która tym wszystkim Obecnym Niedorajdom Dała Wykształcenie , takie Jakie sobie sami wybrali .
Czy Ktoś z Rządu ich zmuszał iść na Zarządzanie lub Ochronę Środowiska ...NIE NIKT ...
---
To dla czego teraz się plują jak niemowlaki .
---
Jak wykształcony Magister Zarządzania Głupotą ... może pisać , że podejmie Każdą pracę fizyczną ...nawet na budowie lub zmywaku ...
Zrównując te dwa skrajne zajęcia/profesje .
NO pytam się CZEGO TEN GŁUPEK UCZYŁ SIĘ NA TYCH STUDIACH I KTO MU DAŁ DYPLOM ...!!!
Skoro teraz takie bzdury pisze .
Ech idę sobie zrobić następnego drinka ...co za pech z tą pogodą w Mojej Wiosce .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok