Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Urzad pracy w polsce a praca tutaj - Norwegia

Czytali temat:
(2712 niezalogowanych)
7 Postów
Marcin Nowak
(Marcin8922)
Wiking
Witam mam takie pytanie czy jezeli zaczne pracowac tutaj legalnie , urzad pracy w polsce dostanie informacje ze zaczolem prace za granicą ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Marcin8922 napisał:Witam mam takie pytanie czy jezeli zaczne pracowac tutaj legalnie , urzad pracy w polsce dostanie informacje ze zaczolem prace za granicą ??
A co? , bierzesz w Polsce zasiłek i chcesz mieć dwa wróble w ręce ...!? .
---
Niemniej ... , jeżeli będziesz pracował w Norge Legalnie to i tak będziesz musiał ten fakt zgłosić do Polskiej Skarbówki ...podczas rozliczenia Podatku za 2012 rok ....
I wtedy wyjdzie iż robiłeś w Norge .
---
Pamiętaj , że z Urzędami Budżetowymi ... Skarbówka ...UP... nie ma co kombinować ...zawsze się na takich operacjach ...ŹLE WYCHODZI w końcowym rozliczeniu .. .
---
Nawet Al Kapone padł na ryj , przez skarbówkę ... .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Marcin Nowak
(Marcin8922)
Wiking
Nie biore zasilku tylko poprostu wziolem w polsce dotacje na firme , a warunkiem jej utrzymania jest ze nie moge podjac pracy na etacie , dlatego pytam czy jesli bym pracowal w norwegi u posrednika pracy bo mam okazje , czy pup sie o tym dowie ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Marcin8922 napisał:
Nie biore zasilku tylko poprostu wziolem w polsce dotacje na firme , a warunkiem jej utrzymania jest ze nie moge podjac pracy na etacie , dlatego pytam czy jesli bym pracowal w norwegi u posrednika pracy bo mam okazje , czy pup sie o tym dowie ??
NO WIESZ ... toś Mnie rozśmieszył ...dokładnie ...!!! .
---
DOTACJA na firmę ...NIESTETY ...TO TEŻ ZASIŁEK ... od Państwa ... FORMA TA SAMA , jednak przeznaczenie inne . I również podlega pod rozliczenie podatkowe czyli jak wyżej napisałem ...a i konsekwencje prawno skarbowe są bardziej bolesne niż dla zwykłego śmiertelnika ...
---
W tym przypadku , możesz legalnie w Norge pracować jako firma , a nie Osoba prywatna .
Więcej papierków niemniej ...
---
A co to za polska działalność Firmy .... , może przy okazji i paru ludzi w Tej twojej firmie zakosztuje Tego Norweskiego Miodu ? .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Marcin Nowak
(Marcin8922)
Wiking
Dzwonilem do Pup i moge zawierac umowy typu o dzieło lub zlecenie , wiec moge sie tak dogadac z posrednikiem pracy w norwegi , zreszta w norwegi wiekszosc posrednikow pracy wydaje mi sie wlasnie takie umowy daja , nie moge jedynie w ciagu 12 miesiecy zostac przyjety na etat, wiec moge pracowac legalnie tutaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
NO ... i proszę ... koniec języka za przewodnika ...
---
Dokładnie tak samo jak sugerowałem wyżej ...
---
I co byś jeszcze chciał wiedzieć ....we tyj materyji , ponad to , co nagryzmoliłem powyża ...
---
SZYKUJ porządne auto dostosowane do przewozu sprzętu i Ludzi , dobry sprzęt do pracy ... jakiegoś Ludka lu dwóch /-oczywiście sprawdzonych pod każdym względem-/ coby samemu nie było smutnie .
Dokumenty do pracy za granicą ... / jakie są potrzebne dowiesz się w... PU.../
I wal do tego pośrednika ... póki ma jeszcze chęci ...
---
Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Marcin Nowak
(Marcin8922)
Wiking
Ale ja nie chce zawrzeć umowy w norwegi dla firmy tylko jako osoba fizyczna. Naprzyklad w Polsce prowadzę swoją firmę z dotacji a w norwegi zawre z pośrednikiem pracy umowę o dzieło jako osoba fizyczna i naprzyklad będę pracował w fabryce a w Polsce normalnie będę oplacal ZUS za firmę. O to mi chodzi .

Poprostu moja firma ma charakter ze poza sezonem niema pracy i w tym czasie naprzyklad chciałbym pracować w norwegi w fabryce u pośrednika pracy , gdzie zawre z nim umowę o dzieło jako osoba fizyczna a nie jako firma .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok