Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

reklama | kup tutaj »

List polecony z Polski - Norwegia

16 Postów

(patya)
Wiking
Witam

Czekam na list polecony z Polski i jakoś doczekać się nie mogę. Mam do Was pytanie, czy taki list przywozi mi do domu listonosz, czy też sama muszę wybrać się na pocztę w celu jego odebrania? Być moze minęłam się z listonoszem, nie wiem czy tutaj zostawia sie jakies awiza i nie wiem teraz co w tej sytuacji zrobić...
Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(Mrux25)
Stały Bywalec
W norwegi list polecony odbiera się na poczcie lub w najbliższym punkcie a listonosz zostawia awizo w skrzynce.Musisz mieć ze sobą jakiś dokument ze zdjęciem,kartę do bankomatu norweską lub paszport.
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(Mrux25)
Stały Bywalec
A i na skrzynce pocztowej musi znajdować się Twoje imię i nazwisko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów

(patya)
Wiking
Dziękuję serdecznie za odpowiedź
Pojadę na pocztę i może tam na mnie czeka ten list...
A czy pobierana jest za to opłata? Bo gdzieś słyszałam ze tak, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Nie jest pobierana żadna opłata.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów

(patya)
Wiking
Bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi Czekam za tym listem poleconym już tydzień... nie wiem czy to normalne że tyle list jest nadawany? Byłam na poczcie tam nie ma nic, potwierdzenie ze z Polski zostało wysłane otrzymałam a tu nic... cisza... czy ktoś miał podobnie? To bardzo ważny list i zaczynam już się "delikatnie" denerwować...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(Mrux27)
Stały Bywalec
nigdy nie czekałam na list polecony z polski ale chyba możesz się zapytać jak długo może iść taki list nawet telefonicznie na polskiej poczcie podawając numer nadania. Pewnie też zależy od tego czy został wysłany normalnym poleconym czy priorytetem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Też kiedyś czekałam na list polecony z Pl.
Dotarł do mnie 12-go dnia od daty nadania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(Mrux27)
Stały Bywalec
No widzisz to jeszcze musisz troszkę poczekać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
jak dlugo idzie to lezy zapewne u celnikow... dostaniesz otwarty list z pieczatka IKKE TOLLPLIKT - i juz... a jak do oclenia bedzie z tolla dostaniesz inny list
a awizo to po prostu xero koperty wrzucone do skrzynki te niepolecone ale otwarte przez celnikow tez sa xerowane i do odbioru na poczcie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok