Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

18 Postów
URIEL .
(URIEL)
Wiking
2ooo Nok za robotę , trzeba mieć nie na miejscu żeby płacić , odchodzisz z pracy i jeszcze jak by tu kasę wykręcić od innych , żal mi takich ludzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
80 Postów

(wygrys)
Początkujący
URIEL napisał:
wygrys napisał:

ja próbuję teraz wymienić kat. B, polskie prawko oddałam 12 marca i na razie nic więcej się nie dzieje - laska powiedziała, że to do 3 miesięcy może potrwać
a i jako, że noszę okulary, to musiałam im przynieść świstek od okulisty
płaciłam ok 300NOK - za zrobienie zdjęcia do prawka + ok 200 NOK za okulistę

Tak , może to potrwać nawet dłużej chodzi tylko o potwierdzenie z Polski , kolega czekał 5 mieś. , jeżeli termin ważności zezwolenia będzie Ci się kończył po prostu idz do Statens vegvesen
niech Ci przedłużą to pozwolenie . Co do twoich badań , hmm znam wiele osób które wymieniały prawko i nikt nie robił badań , rozchodzi mi się o prawo jazdy Kat. B widocznie coś ich zaniepokoiło i wysłali Cię na badania . Piszesz że zapłaciłaś za fotkę 300nok może dopiero zapłacisz ?, ja płaciłem i robili mi fotki kiedy przyszło wezwanie że moje prawko zostało potwierdzone .

generalnie musiałam zaznaczyć, że noszę okulary, co z resztą widać na pierwszy rzut oka więc obstawiam, że wysłali mnie właśnie dlatego

i niech zgadnę, że na tym świstku co mi dali za granicą nie mogę prowadzić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
wygrys napisał:...i niech zgadnę, że na tym świstku co mi dali za granicą nie mogę prowadzić
Ani dodać , ani ująć ...
Trafiłaś w -10-
---
Z prostej przyczyny , ten Dokument tu W Norge ...
to ... ZA GRANICAMI NORGE ...jest faktycznie , zwykłym świstkiem papieru , bez żadnej wartości prawnej .
---
No może jeszcze w przygranicznej Szwecji , lub w Danii , jak jedzie się promem na weekend , może ...
---
A tak przy okazji ... jaki był sens wymieniać zwykłe Polskie -B- prawko , na Norweskie ...?! .
---
Bez złośliwości , to Nijak tego NIE ŁAPIĘ ...
---
Przy odrobinie ZŁOŚLIWOŚCI ... wszystko Jest Jasne .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Wiking
Szukam pracy jako kierowca. Czy ktoś może pomóc?

Kierowca A,B,CE,DE, HDS,podnośniki koszowe,ADR, urządzenia nalewczo odbiorcze - TDT, karta CHIP, kurs przewozu rzeczy, kurs przewozu osób, aktualne badania psychologiczne i lekarskie, zaświadczenie o niekaralności, książeczka do celów sanitarno epidemiologicznych.

Tel: 793 653 324
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
URIEL .
(URIEL)
Wiking
nokiusz napisał:
Szukam pracy jako kierowca. Czy ktoś może pomóc?

Kierowca A,B,CE,DE, HDS,podnośniki koszowe,ADR, urządzenia nalewczo odbiorcze - TDT, karta CHIP, kurs przewozu rzeczy, kurs przewozu osób, aktualne badania psychologiczne i lekarskie, zaświadczenie o niekaralności, książeczka do celów sanitarno epidemiologicznych.

Tel: 793 653 324

Norweski komunikatywny , ISS Tromso -szukało kierowcy C+E sezon, nie wiem czy jeszcze aktualne , szukaj jeszcze w NAV.no i FINN.no
Jeżeli chcesz jezdzić autobusem musisz mieć oprócz prawka kjøreseddel wydane przez policje norweską , chcesz coś więcej wiedzieć to napisz priv
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
tomasz.zyzak.zyskowski napisał:
ja tez szukalem o to ostro , jako kierowca, ale wszędzie gdzie nie zaszedłem, gdzie nie napisałem.
obp byla jedna - Musisz znać norweski!!!! dopiero po moze kilku tysiacach emaili otrzymalem propo na zastepstwo na 6 tyg. dobre i to. Jak nie skorzystam to Ci powiem gdzie co i jak.[/quote]

...jasne

ze dobre i to.skoro

norweski pan,jedzie na

pedofilska wycieczke do tajlandii

to ktos musi przeciez,za niego pracowac

moze i ty,kiedys skorzystasz i powiesz - gdzie co i jak...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
brzydal napisał:
moze i ty,kiedys skorzystasz i powiesz - gdzie co i jak...
No.... pedofilia nie zawsze jest PEDOFILIA.

Jak "ziziak" 2 letnia "lowicke" zabawi,
to i moze nawet awansuje w hierarhi spolecznej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Jejku jak Tu dawno nic się nie działo ...
---
Mam logiczne pytanie ...
---
...TAK MNIEMAM ...
---
Czy można zdać same Tablice Rejestracyjne do Statens vegvesen , bez konieczności zdawania auta na złom .
---
Powiedzmy , że chcę mieć auto na części zamienne .
---
Informacja pilna , nie chcę płacić od stycznia podatku drogowego i ubezpieczenia .
Auto ma już zdjęte tablice !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Jak wyrejestrujesz samochod, to Twoja sprawa co z nim zrobisz. Moze sluzyc za kurnik np.
Wazne aby stacjonowal na prywatnym terenie

Niestety Gabriel, ale krytykujesz innych za debilne pytania, a sam ( po kilku latach w Norwegii !) zadajesz niejednokrotnie rownie blyskotliwe pyatania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
na co ci takie zuzyte czesci do skody super beeeee

naprawde cienko piejesz fiolecie, ze nie masz 3300nok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj