Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

6
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...sikawkowy

po 1 skad wiesz,ze nie jezdze z no. np do d. ch . f.

po 2 gdzie jest adres na k.k. (karte mozna tez wyrobic na numerze tymczasowym )

po 3 wez sie do roboty i polewaj,bo na razie mozna polewac z ciebie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
strażak napisał:
kosmonauto z bożej łaski..wybierz się z Twoją no K.K za morze zarobkowo, jak ITD, BAG czy inna zatrzyma Pl prawkiem i NO kk z róznymi adresami, a zgodnym nr prawa jazdy to rozliczy i się dowiesz ile to kosztuje..skonczyły sie bezpłatne porady..Jesteś bardzo zadufany w Sobie , tak jak byś wszystkie rozumy pozjadał z dziedziny związanej z zawodowym Międzynarodowym Szoferstwem .
---
Zapominając przy okazji , że to Nie ...>brzydal<... szuka pracy w No , tylko Ty ..!!! .
---
On nie szwenda się po Europie , za kawałkiem lepszej kierownicy ... On już dawno znalazł Swoje Eldorado ... i spokojnie acz z humorem pisze , jakie Tu akurat stosowane są Prawne Rozwiązania .
---
Skoro napisał , że tak właśnie ma a nie inaczej , to oznacza , że Prawo Norweskie Dopuszcza takie Rozwiązania ... Ponieważ K.K nie wydaje jakiś urzędniczyna , tylko Norweskie Papiery Wartościowe ... Podobnie jak w Polsce i gdyby było coś niezgodnego z prawem to K.K by nie otrzymał .
---
Co do porad takich czy Innych ... to NIKT Z NAS nie napraszał się u Ciebie , byś udzielał Nam Jakichkolwiek Europejskich Porad ...
Ten Temat , Dotyczy Jedynie Ewentualnej Pracy w NORGE ... a nie w Europie ...
I w dodatku dla Osób Które Prawko -C- lub -D- mają od niedawna ...

---
To tak dla przypomnienia , gdybyś nie doczytał tytułu tematu w którym raczyłeś ...DAĆ DUPY... jak na razie ...
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów

(strażak)
Wiking
Wiadomośc dla gabriela, miałem napisać na priv, ale takich troli jak Ty należy tępić publicznie.
Faktycznie chyba kupiłeś to prawo jazdy na Ukrainie, albo na blachę obrazki i koperta - na egzaminach na ciężarówki jeszcze nie ma kamer, jak to ma miejsce w osobowych..
Nie masz pojęcia o przepisach i pracy i zastanawiam się co za imbecyl Cię zatrudnił.
Przez takich jak Ty wielu rezygnuje z wyjazdu za granicę, bo jest im wstyd wyznać swoją narodowość. Jesteś zwykłym nieudacznikiem wylewającym swoje żale na forum, nie masz pojęcia w tematach, których się wypowiadasz, nic sobą nie reprezentujesz i nie potrafisz nawet uczciwie pracować, a kombinować.. ( ja dowiedziałem się w skarbówce odnośnie podatku jeszcze przed planowanym wyjazdem).
Jak kiedyś wrócisz do matki ojczyzny, u siebie nie możesz wieć u NAS bezmyślnie wdepniesz gaz i wylądujesz na drzewie to zadzwoń do Norwegii żeby Cię z drzewa zdrapali Twoi chlebodawcy bo my takich mamy w ..
Ja pracuję ciężko już prawie 15 lat, pracy nie dostałem po znajomościach i myślę się gdzieś wyrwac na 10 tygodni do pracy, bo mam tyle nadgodzin i urlopu do odbioru. Od x lat pracuję dodatkowo, przyzwoicie zarabiam jak na polskie warunki i nie uciekłem jak szczur za chlebem ( bez urazy dla innych uczciwych emigrantów) kombinować z zasiłkami, rozumiem jak ktoś bierze na dzieci, ale takich kombinatorów jak Ty to..
Szukam extra pracy, bo chcę kasę na coś ekstra .. co ty możesz tylko z brzegu podziwąć , a na co nie stać mnie z mojej obecnej pensji, o której Ty w Polsce mógłbyś tylko pomarzyć ( 2500 netto + dodatek 400zł+ trzynastka+ umowa zlecenie na serwisy silników motorowodnych w miejscu pracy ok. 350 średnio, a dodatkowo do jeszcze 2 miesięcy wstecz dorabiałem na pół etatu 1500zł jeżdżąc cysterną bo ja dopłacam tylko zdrowotną.. Nie jeżdżę tam już, bo przyjęli 2 frajerów- byłych powracających emigrantów co na samozatrudnieniu zgodzili się jeżdzić za niższe stawki).
Po przeanalizowaniu kosztów, ryzyka zamieszkania w wynajętym pokoju pod jednym dachem z takim imbecylem jak Ty zdecyduję się chyba na skoczka przez polską firmę pojechać na Unię na 5/1 x2. Jakoś wyjdę na swoje, lepsza kabina ciężarówki na 10 tygodni niż..
Czy jestem zadufany w sobie, nie Tobie to oceniać. Nigdy nie zdobędziesz tylu uprawnień, które ja zdobyłem dotychczas, a po ocenie Twojej ortografii i wypowiedzi przypuszczam, iż studia, choćby takie jak moje zaoczne licencjackie to dla Ciebie za wysokie progi.
"Szwendasz" to się Ty.. ja wyjeżdżaęłm dotychczas tylko z pomocą humanitarną, a teraz chcę za dodatkową pracą.. "praca na kawiorek, a nie chlebuś"
Przypuszczam, że Twój norweski jest na poziomie Twojego ojczystego języka, szkoda wógóle..
Wiesz kogo miał na myśli ś.p. Prezydent .. wypowiadając słowa „ ..spieprzaj dziadu..” jak nie wiesz to spojrzyj w lustro
„dawać dupy” to będziesz Ty jak wyladujesz kiedyś na norweskiej ulicy bez prawa do renty, emerytury czy zasiłku.
Moje eldorado mam tu gdzie obecnie jestem czyli w moim kraju, pracę którą lubię , zgraną ekipę ludzi na których mogę liczyć, którzy dla takich śmieci jak Ty poświęcaja czasem życie.
Wjedż do swojej „ nory” trolu i z niej wiecej nie wychodz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
strażak napisał:
Wiadomośc dla gabriela, miałem napisać na priv, ale takich troli jak Ty należy tępić publicznie.
Faktycznie chyba kupiłeś to prawo jazdy na Ukrainie, albo na blachę obrazki i koperta - na egzaminach na ciężarówki jeszcze nie ma kamer, jak to ma miejsce w osobowych..
Nie masz pojęcia o przepisach i pracy i zastanawiam się co za imbecyl Cię zatrudnił.
Przez takich jak Ty wielu rezygnuje z wyjazdu za granicę, bo jest im wstyd wyznać swoją narodowość. Jesteś zwykłym nieudacznikiem wylewającym swoje żale na forum, nie masz pojęcia w tematach, których się wypowiadasz, nic sobą nie reprezentujesz i nie potrafisz nawet uczciwie pracować, a kombinować.. ( ja dowiedziałem się w skarbówce odnośnie podatku jeszcze przed planowanym wyjazdem).
Jak kiedyś wrócisz do matki ojczyzny, u siebie nie możesz wieć u NAS bezmyślnie wdepniesz gaz i wylądujesz na drzewie to zadzwoń do Norwegii żeby Cię z drzewa zdrapali Twoi chlebodawcy bo my takich mamy w ..
Ja pracuję ciężko już prawie 15 lat, pracy nie dostałem po znajomościach i myślę się gdzieś wyrwac na 10 tygodni do pracy, bo mam tyle nadgodzin i urlopu do odbioru. Od x lat pracuję dodatkowo, przyzwoicie zarabiam jak na polskie warunki i nie uciekłem jak szczur za chlebem ( bez urazy dla innych uczciwych emigrantów) kombinować z zasiłkami, rozumiem jak ktoś bierze na dzieci, ale takich kombinatorów jak Ty to..
Szukam extra pracy, bo chcę kasę na coś ekstra .. co ty możesz tylko z brzegu podziwąć , a na co nie stać mnie z mojej obecnej pensji, o której Ty w Polsce mógłbyś tylko pomarzyć ( 2500 netto + dodatek 400zł+ trzynastka+ umowa zlecenie na serwisy silników motorowodnych w miejscu pracy ok. 350 średnio, a dodatkowo do jeszcze 2 miesięcy wstecz dorabiałem na pół etatu 1500zł jeżdżąc cysterną bo ja dopłacam tylko zdrowotną.. Nie jeżdżę tam już, bo przyjęli 2 frajerów- byłych powracających emigrantów co na samozatrudnieniu zgodzili się jeżdzić za niższe stawki).
Po przeanalizowaniu kosztów, ryzyka zamieszkania w wynajętym pokoju pod jednym dachem z takim imbecylem jak Ty zdecyduję się chyba na skoczka przez polską firmę pojechać na Unię na 5/1 x2. Jakoś wyjdę na swoje, lepsza kabina ciężarówki na 10 tygodni niż..
Czy jestem zadufany w sobie, nie Tobie to oceniać. Nigdy nie zdobędziesz tylu uprawnień, które ja zdobyłem dotychczas, a po ocenie Twojej ortografii i wypowiedzi przypuszczam, iż studia, choćby takie jak moje zaoczne licencjackie to dla Ciebie za wysokie progi.
"Szwendasz" to się Ty.. ja wyjeżdżaęłm dotychczas tylko z pomocą humanitarną, a teraz chcę za dodatkową pracą.. "praca na kawiorek, a nie chlebuś"
Przypuszczam, że Twój norweski jest na poziomie Twojego ojczystego języka, szkoda wógóle..
Wiesz kogo miał na myśli ś.p. Prezydent .. wypowiadając słowa „ ..spieprzaj dziadu..” jak nie wiesz to spojrzyj w lustro
„dawać dupy” to będziesz Ty jak wyladujesz kiedyś na norweskiej ulicy bez prawa do renty, emerytury czy zasiłku.
Moje eldorado mam tu gdzie obecnie jestem czyli w moim kraju, pracę którą lubię , zgraną ekipę ludzi na których mogę liczyć, którzy dla takich śmieci jak Ty poświęcaja czasem życie.
Wjedż do swojej „ nory” trolu i z niej wiecej nie wychodz.

No ... i ... !?.
Toś se ulżyłeś , nie ma co ... .
Jak widzę , to dla ciebie doba 24godziny to za mało ...
Ja taki głupi... Jak ty tu o sobie opisujesz ...to nawet nie byłem w Polsce 25-lat temu , ponieważ Szanowałem Już wtedy Swoje Zdrówko , a pracowałem tylko za biurkiem jako pospolity kawopijca i pierdzistołek .
Natomiast Tacy tobie podobni , wypruwali sobie żyły ... a przyszła jedna głupia powódź i stracili WSZYSTKO , ze zdrowiem psychicznym włącznie ...
---
I czym ty się tutaj chwalisz ... własną głupotą ... tym że zapieprzasz ponad normę ...
Tu w Norge , takim zachowaniem wzbudzasz jedynie litość ... i nic ponadto ...

---
Właśnie tacy tobie podobni ...ZGINĘLI W BELGI W POŻARZE ... bo żal im było parę euro na godne spanie po pracy ...w normalnych hotelowych warunkach ... tylko spali w kabinach w cuchnącym hangarze ... .
---
Jednak w Polandii ...zgrywali ... bonzów na swoich wioskach ... DO CZASU , AŻ ICH POŻAR POCHŁONĄŁ ...
---
Zapamiętaj jedno , tak przy okazji ...
W Norge jak ktoś pracuje Legalnie , to Śpi Sam we własnym Pokoju i nie gnieździ się z takimi intelektami jak ty ... czy Ja ...
---
Powodzenia na drogach Europy ...
---
A pro po ... Ja zrobiłem sobie -C- i -D- z nudów , a nie z musu ... i -E- też sobie zrobię z nudów ... .
---
I być może nie będę wcale musiał siedzieć za kołem zawodowo ... mnie kawałek plastikowej skorupy , nie jest zbytnio do szczęścia potrzebny ...
Osobiście jeszcze w Latach... 80... miałem własną łajbę , kabinówkę z pełnym takielunkiem ... nad jez. Ryńskim ... teraz Otwarta woda już Mnie nie bawi ... .
---
Ech ..toś się NAINDYCZYŁ ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów

(strażak)
Wiking
musisz zmienić nick gabrielu chłopaki przeczytali Twoje wypociny i nie jesteś już gabrielem zostałeś skwarkiem
jesteś leniem i obibikiem, nikogo nie szanujesz, wszystkich obrażasz, jesteś zwykłym zerem, nabijasz się z cudzej śmierci. Admin powinien Cię zablokować, chyba że jest taki leszcz jak Ty..
24h to nic byłem i 72 w mundurze jak była powódz i nie płakałaem, bo nie jestem miętkim h...zrobiony jak Ty, a pracowity.
Norki to lenie, a Ty jesteś zwykłym kombinatorem obibokiem i zasiłkowiczem !
" Bonzo " moja wioska to Kraków, mieszkam na Kazimierzu jak się dorobisz przyjedz na Wawel leczyć kompleksy rubryki miejsca urodzenia w dowodzie.. u mnie jak byk stoi Kraków.
Nie jeżdzę już dużym na co dzień i staram się wykorzytsac każda okazję do przejazdu czy zabawy hdesem przy zrzucaniu łodzi. Niestety takie życie, studia wykopały mi niski..stołek dowódcy zmiany i nie mam za wiele okazji jeżdzić już dużym. Wiecej już raczej nie podskocże chyba że mgr zrobię, ale mi się już nie chce.
Lubię fajerę, lubię grzebac przy autach, zaraziłem się już technikum, dlatego u mnie wszystkie błyszczą i chodzą jak zegarki. Jestem zwykłym czlowieczkiem jeżdzącym 11 letnim musso pochodzenia koreąńskeigo nie skandynawskiego i nie mam kompleksów. Łyka wszystko..żadnego mechanika pozamną nie ogląda..Z twoim pojęciem o driverce to masz pewnie podobne o mechanice i golą Cię jak leszcza w warsztacie.
Strasznie wylewasz swoje żale na tym forum, musisz być strasznie sfrustrowany tym wygnaniem i pracą u norka..
Ja i moich 3 kolegów z pracy nie daliśmy sobą pomiatac w dodatkowej pracy, w 1 dzięń kluczyki na stól i niech sobie szkolą młodych. Jazda po lotnisku z bombą na plecach, tankwoanie samolotu to nie zabawa.. za to sie płacii nie rzuca ochłapy.
Wolę teraz dorabić mniej lub za wiecej godzin, a miejsca ustąpiliśmy emigrantom jak Ty co wrócili z podkulanymi ogonami i pracują za marne grosze.
25 lat temu to ja w piłkę w szkole kopałem, za 4 meisące mogę isc na emryturę w wieku 35 lat, a za 10 na 75%, a nie na stare lata się za chlebem włóczyć
78 dni wolncyh za nadgodziny i urlop chciałem spędzić za fajerą w Norwegii i dorobić, jestem pracowity i nie lubię sie gnieżdzić Dzięki pracowitosci się nie gnieżdżę..nawet żyjąc w Polsce.
1 telefon i pracuję w ciągu kilku tygodni w batimie na podwójnej na uni, ale to 10 tygodni w kabinie w 2 za 5,5 za 3/1. Inny dostaje 4800, ja 5,5 bo nie płacę zusu tylko zdrowtną. Może w norkach lepiej zapłacą doświadczonemu z kwalifikacjami, skoro zatrudnili takiego leszcza jak Ty.
Spałbym sobie w pokoju te 2 meisące.. Wolałbym dzielić pokój z kimś czystym na poziomie niż kabinę..10 lat koje w koje na remizie i nikt mi rowka nie przeorał
Dobrze że uż nie pływasz z Twoim podejsciem, znajomoscią przepisów i ich przestrzeganiem.. nikogo przynajmniej nie utpisz, nie spotkam Cie na szlaku i nikomu w burtę nie przywalisz.
Dupa jesteś nie wodniak/motorowodniak tacy to wlasnie na starosć z wody wyjśc nie chcą.
Jestęs płytki jak mielizna na suchym Rogu..mam dla Ciebie rade " kawopijcu, pierdzistołku posiadaczu prawka CD" Idz się leczyć, zaoszczędz te "10 tysięcy: niech Twoje ego kupi sobie to ukraińskie E prawko, będziesz woził pszczoły " z nudów" tylko nie zapomnij o navi bo na prom nie trafisz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
strażak napisał:...mam dla Ciebie rade " kawopijcu, pierdzistołku posiadaczu prawka CD" Idz się leczyć, zaoszczędz te "10 tysięcy: niech Twoje ego kupi sobie to ukraińskie E prawko, będziesz woził pszczoły " z nudów" tylko nie zapomnij o navi bo na prom nie trafisz
No proszę ... Proszę ...
Ulżyło już tobie ... ? ... a może jeszcze nie całkiem do końca ... ?
Ja Nigdy na forum nie ukrywałem , że w Polandii pracowałem za biurkiem ...
---
A ty co pisałeś w swoich pierwszych postach ... zakłamane biedactwo , szukające pomocy w znalezieniu pracy ...
---
WEŹ skasuj wszystkie swoje posty , bo Jedynie wstyd Braci Strażackiej tymi wpisami Przynosisz.... Żebraku ...
Dowódca od siedmiu boleści ... TFU ... Wstyd i Gańba ....!!! .

---
Ja w Norge ...Nie pracuję jako Kierowca zawodowy / niby czytasz te posty , ale jedynie po łebkach /... pracuję w Budowlance ... od zawsze , a Tu w Norge Jednak Jako fizyczny , by odpocząć trochę od Polskiej Budowlanej Papierkowej Głupoty /... być może , dopiero zacznę pracę jako początkujący kierowca na lastebil-u ... jednak to trochę odległa czasowo fizycznie decyzja ...
---
Tak poza tematem , to zauważyłem , że wy byli mundurowi , na tych emeryturkach ,macie żal do wszystkich i wszystkiego , co wokoło was się dzieje .
Poszukaj dobrze ... na tym Forum jest już tu taki Jeden z Mundurowej branży , zatwardziały trep ...który leczy kompleksy na łonie natury , jako Biały murzyn u LENIWEGO NORGA ...
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
strażak napisał:
Przez takich jak Ty wielu rezygnuje z wyjazdu za granicę, bo jest im wstyd wyznać swoją narodowość.
i dobrze... forum jest pierwsza forma selekcji... jesli taki matolek nie wyjedzie bo sie wstydzi to myslisz ze bedzie nie mial wstydu szukac sobie pracy?? nie bedzie sie wstydzic pracowac u norwegow??? zginie taki na lawce w parku i umrze z glodu.. i dobrze - niech Ci bez jaj zostana w PL...

a wstyd to krasc... wszytsko inne jest do przelkniecia...

strażak napisał:
nie tak latwo dostac zasilek starczajacy na przezycie... najpierw trzeba to sobie wypracowac....
i nie wszyscy uciekaja jak szczury.... teraz Ty uciekasz piszac donek i POlska sa zli....
My wyjechalismy bo byla taka mozliwosc...
to o czym piszesz... jakies 3k plus 400pln dodatkow plus to i tamto, do tego drugi etat...
ja mialem wieksza kase od Ciebie juz 7 lat temu zanim wyjechalem z PL.... wiec nie pisz ze jestes tak dobrze zarabiajacy....

strażak napisał:
" Bonzo " moja wioska to Kraków, mieszkam na Kazimierzu jak się dorobisz przyjedz na Wawel leczyć kompleksy rubryki miejsca urodzenia w dowodzie.. u mnie jak byk stoi Kraków.
Ty masz jakies kompleksy z tego powodu ze masz tylko KRK a nie nic lepiej ponad to??? Ja mam wpisane Warszawa i jest to moj pierwszy post z miejscem mojego urodzenia tu na forum...

strażak napisał:
musso (...) Łyka wszystko.
z musso to nawet nikt nie chce sie scigac dlatego wydaje Ci sie ze tak szybko jezdzisz.... a to ze ruszasz spod swiatel szybciej od punto z silnikiem 1.0 to jeszcze o niczym nie swiadczy...

strażak napisał:
za 4 meisące mogę isc na emryturę w wieku 35 lat, a za 10 na 75%, a nie na stare lata się za chlebem włóczyć
nierob.... sam narzekasz na PO i na to ze tak zle w PL... a sam po 20 latach pracy bedziesz pobieral emeryture przynajmniej przez 40.... no i gdzie tu sens i logika??? gdzies mi sie zgubil tez fragment o tym ze ZUSu nie musisz placic bo cos tam... i co??? nie placisz, sam bierzesz czy tez chcesz brac a innych od nierobow wyzywasz....

TEPY HIPOKRYTA!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
Kamil ;)
(piniu1922)
Nowicjusz
Ty strazak ty to poje...y jak lato z radiem widze jestes! Rok temu robilem prawo jazdy na ciezarowki i mialem caly samochod w kamerach. Nawet widzialem swoja boska morde na monitorku wyswietlajacym obraz z czterech kamer. Przestan sie osmieszac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów

(strażak)
Wiking
dyskusja zagotowała.. jak napisałem o imigrantach wracającyh z podkulonymi ogonami do pracy za minimalną. Ulżyło, wypłakali się

Piniiu jakiś tam.. faktycznie moze oglądałes swoją ziemniaczną mordę, ale w lustreku wstecznym - We wtorek byłem na placu MORD z kolegą, zdawał egzamin E do C u drugiego kolegi.. były 3, ośrodka tandem, jedna nasza i 1 podstawiona cięzarówka ze szkólki jakieś tam, wsystkie na egzamin i żadna kamer nie miała. Tak że morda w kubeł.. Jakim prawem wogóle prawo jazdy w Polsce robiłeś mieszkając w Norwegi !

Yatsek- 7 to Ci się sni po nocach krawaciarzu i życie w Polsce, a nie pajacowanie u Norwega
Donek to b.c jakich mało, a wybrali go obsmarkani małorolni imigranci i zaslepieni POlacy co sie już przebudzili, tak emigranci , co do Polski tęsknią, a jak na razie to czeka na nich najwyżej 1130 w biedronce na kasie. Donek to jołop, co dla mundurowych podwyżki przewidywał początkowo tylko dla policji i wojska, bo my nie bedziemy mu tłumić ewentulanych zamieszek.. Tyle ze pod sejm poszli wszyscy mundurowi i już podwyżki mamy na ten rok zatwierdzone.
Wasz zasiłek dla bezrobotrnuch to mi kolo h... lata bo i tak nie miałbym do niego prawa w moim przypadku, nawet po x latach . Pracując tam mógłbym brac zasiłek na dzieci, bo w Polsce mi nie przysługuje. Jak 7 zarabiałęs w Polsce i było mało to w Norwegii masz chyba z minimum 30 za leżenie w kapeluszu na plaży A wyjeżdzając do Polski korzystasz z tego waszego serwisu transport- zabiorę łebka i będzie taniej..
Ten kapelusz to z wczasów z majorki z promocji czy dawali gratis w bydłowozie ryyanair Ja dziś dorabiając płacę tylko składkę zdrowotną i w wieku 35 lat mogłbym iśc na emryturę o czym Ty sobie możesz tylko pomarzyć. Już widzę te imigranckie norweskie i angielskie emrytury, wydymają imigrantów, dymają emigranów na wynagrodzeniach wydymają na emryturach..
Musso nie służy do startu spod świateł, a do ciągnięcia krypy. Smiga od 4 lat na oranżadzie i nie grymasi. My mundurowi trzymamy się razem, w życiu mandatu nie zapłaciłem, a nawet jak trafię na służbiste co mi bak sprawdzi i zapłące po 4 latach 500zeta to sprzyjmę to na kllatę z uśmiechem na twarzy, bo zaoszczędziłem już z 7-8 koła. Jak do tego dodam paliwko do mojego zaburtowego yanmara 37 to grubo ponad 10 .. Tylko leszcze tankują po 6 zeta czy tam ileś koron, tankują bo muszą do swoich TDCI, TDI, CRDI, CDI i innych komputerowych szrotów wynalazków. Czyżby komplesik, znasz osobiscie osiągi 1 litra Punto, bo podatki w Norwegii za auto wysokie i robota za minimalną stawkę.. Taki dobrobyt na tej imigracji, a co jadą na zdarzenie ..jak znadjdą tablice to sie okaxuje że rozlatującymi rupieciami do Polski przyjeżdzacie. Mój ma 11 lat i stan prawie.. jak z fabryki i ma gdzie spać. W robocie śmigam grand vitarą i igdy bym musso na nową vitarę nie zamienił. Kisicie sie tam po x czasu na wynajętych pokojach, jeżdzicie x letnimi limuzynami i trzymacie swoje rupiecie na sznurku za oknem , bo jakby ukradli to nastepny..no chyba na kredyt.. ale kto skredytuje x latka w Norwegii..
Nie prosiłem się nikogo o pracę na tym forum, a o informacje dot. pobytu i gówn. od imigrantów się dowiedziałem poza kilkoma linkami które wychodża na 1 stronie google, ale grzecznie podziękowałem. Nawet gdybym tam przyjechał to do polaczków waszego pokroju bez kija nie podchodż, wolałbym z ruskim pokój dzielić..
Wg badań 3/4 p imigrantow nie zna języka w kraju w którym mieszka czy to US, UK czy Norwegia czy inne tam :tylko kali jeśc, kali srac, kali pracować za miskę ryżu..
Do Polski nie wracać i o pracę nie skomleć. A jak który wróci i zamieszka w zasięgu mojego wzroku to pierwszy do US podpier.. żeby z podatków zaległych podliczyli ,czy jak sie dowiem, zę z oszczędnosci prawo jazdy w Polsce robi..
Zarabiając w Polsce w moim przypadku ok 3200netto pod podliczeniu wszystkiego łacznie z 13 uwązam że jest to przyzwoita pensja..a jak jeszcz można sobie dorobić coś extra..żal mi Was..

Skwarek Cibie to już spuściłem wczoraj z wodą w k...więc..

I tak zarobię sobie tą złożoną 10 na czysto po wszelkich kosztach za 2 miesiace extra pracy nie tułajac sie po norwegii i we wrzesniu z tej kasy zaczne te 2 lata mgr, trzeba iśc w górę, zarabić lepiej i mieszkać w swoim kraju, a nie być pajacem skamlającym o pracę na wygnaniu.

Zegnam swołocz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...i

jak ma byc

dobrze,w pieknym

kraju nad wisla,skoro caly czas

urzeduja w nim,takie zaciecwierzone pojeby

jak np: ty - sikawkowy.faktycznie strach wracac...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok