Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Budowlaniec szuka Pracy .. - Norwegia

Czytali temat:
Małgorzata Kowalska anna777 Adriann (4190 niezalogowanych)
4 Posty

(Marek220v)
Wiking
Witam.
Jestem 30 letnim Polakiem szukającym pracy za granicą konkretnie w NORWEGII.
Prowadziłem własną firmę w Polsce przez 5 lat i niczego się nie dorobiłem pewnie dlatego że nie chciałem kraść i oszukiwać klientów a może też dla tego że praktycznie wszyscy moi pracownicy okazywali sie pijakami ...
Potrafię budować domy od podstaw znam rysunek techniczny , czytam samodzielnie projekty.
Zajmuję się również wykończeniówką docieplenia wełna i styropian , płyty g/k , wykonuję samodzielnie łazienki kuchnie wszelkie instalacje oraz tynki itp. Wszystko zgodnie z technologiami narzuconymi przez polskie prawo budowlane .
Posiadam prawojazdy kat A , B . Nie piję nie palę jestem pracowity i sumienny.
Mam doświadczenie w prowadzeniu ekip budowlanych .
Angielski komunikatywnie , norweski brak
Wyuczony zawód Blacharz samochodowy , 3 lata doświadczenia i uprawnienia spawacz w311 i w 141 tig stal i KO
Szukam Pracy w zawodzie . +48 793-184-473
biuro@anmart.eu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Przede wszystkim nawet zainwestuj w profesjonalne CV po norwesku. Nawet jak ktoś zainteresuję się Twoją osobą to będzie prosił o przysłanie CV po norwesku. Zajmuję się korektą i tłumaczeniem CV na co dzień. Dostosowuję polskie CV do rynku norweskiego. Kontakt: tlumacz@multinor.no
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Marek220v napisał:
Witam.
Jestem 30 letnim Polakiem szukającym pracy za granicą konkretnie w NORWEGII.
Prowadziłem własną firmę w Polsce przez 5 lat i niczego się nie dorobiłem pewnie dlatego że nie chciałem kraść i oszukiwać klientów a może też dla tego że praktycznie wszyscy moi pracownicy okazywali sie pijakami ...
Potrafię budować domy od podstaw znam rysunek techniczny , czytam samodzielnie projekty.
Zajmuję się również wykończeniówką docieplenia wełna i styropian , płyty g/k , wykonuję samodzielnie łazienki kuchnie wszelkie instalacje oraz tynki itp. Wszystko zgodnie z technologiami narzuconymi przez polskie prawo budowlane .
Posiadam prawojazdy kat A , B . Nie piję nie palę jestem pracowity i sumienny.
Mam doświadczenie w prowadzeniu ekip budowlanych .
Angielski komunikatywnie , norweski brak
Wyuczony zawód Blacharz samochodowy , 3 lata doświadczenia i uprawnienia spawacz w311 i w 141 tig stal i KO
Szukam Pracy w zawodzie . +48 793-184-473
biuro@anmart.eu

Może od końca ...
---
NIE MASZ DOŚWIADCZENIA W PROWADZENIU BRYGAD BUDOWLANYCH...!!! i jesteś nieudolnym budowlańcem ... !!!
-SKORO JAK SAM PISZESZ ... nie dorobiłeś się niczego , mając własną i niezależną działalność budowlaną ...
Z ludźmi również nie umiesz pracować , bo jakie to ma znaczenie co ktoś robi po pracy ...! .
Za swoją nieudolność organizacyjną , obwiniasz ROBOTNIKÓW ... którzy ..olewają "SZEFUŃCIA" ... mamałyję ... skomlącego ... że źle robią ... a jednak dalej ich trzymającego w pracy ... bo innych niema .../ pewnie wyjechali na saksy /...
---
Wiesz ... TO NAPRAWDĘ NIE JEST MOJA ZŁOŚLIWOŚĆ ... NIE ZNAM CIEBIE ...
OT TYLKO SKOMENTOWAŁEM TWOJE ...CV...

Które Nam Tu na Forum przedstawiłeś ... i tyle .
---
Masz pięć fachów ...a szóstą ...BIDĘ ...
---
Tu w Norge ...jak nie masz potwierdzenia zawodowego w danym Fach , to możesz pracować jako pomocnik na budowie , o ile ktoś przyjmie do pracy .
---
Jednak jak zwykle cuda się zdarzają ...
Czego i Tobie Życzę ...
ECH...

- W Norge nie obowiązują Polskie Technologie ani również Polskie Prawo Budowlane ... tylko Norweskie i Skandynawskie Normy Prawne w Budownictwie ... , a to inny Świat i inna Bajka ...
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(Marek220v)
Wiking
gabriel napisał:
Marek220v napisał:

Może od końca ...
---
NIE MASZ DOŚWIADCZENIA W PROWADZENIU BRYGAD BUDOWLANYCH...!!! i jesteś nieudolnym budowlańcem ... !!!
-SKORO JAK SAM PISZESZ ... nie dorobiłeś się niczego , mając własną i niezależną działalność budowlaną ...
Z ludźmi również nie umiesz pracować , bo jakie to ma znaczenie co ktoś robi po pracy ...! .
Za swoją nieudolność organizacyjną , obwiniasz ROBOTNIKÓW ... którzy ..olewają "SZEFUŃCIA" ... mamałyję ... skomlącego ... że źle robią ... a jednak dalej ich trzymającego w pracy ... bo innych niema .../ pewnie wyjechali na saksy /...
---
Wiesz ... TO NAPRAWDĘ NIE JEST MOJA ZŁOŚLIWOŚĆ ... NIE ZNAM CIEBIE ...
OT TYLKO SKOMENTOWAŁEM TWOJE ...CV...

Które Nam Tu na Forum przedstawiłeś ... i tyle .
---
Masz pięć fachów ...a szóstą ...BIDĘ ...
---
Tu w Norge ...jak nie masz potwierdzenia zawodowego w danym Fach , to możesz pracować jako pomocnik na budowie , o ile ktoś przyjmie do pracy .
---
Jednak jak zwykle cuda się zdarzają ...
Czego i Tobie Życzę ...
ECH...

- W Norge nie obowiązują Polskie Technologie ani również Polskie Prawo Budowlane ... tylko Norweskie i Skandynawskie Normy Prawne w Budownictwie ... , a to inny Świat i inna Bajka ...
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(Marek220v)
Wiking
Panie "śmieszny " Gabriel.
Widzę że w życiu ci się nie ułożyło i myślisz że masz jakieś doświadczenie w komentowaniu czyjegoś życia.
Pewnie jak przyjechałeś do Norwegii to byłeś super zapowiadającym , przyjaznym i tryskającym entuzjazmem facetem. To było moje mylne domniemanie bo zmanierowany zgoszkniały i pełen złych emocji dupek przyjechał do Norwegii i jest pewien ,że trzyma byka za rogi . Kolego pojechałeś tam bo w Polsce sobie nie radziłeś i taka jest prawda.
Przykro mi patrzeć na nieszczęśliwego pajaca , który próbuje zbudować swój wizerunek poniżając innych . Znam życie to w młodości byłeś szkolnym popychłem.
Ja tobie też życzę wszystkiego Dobrego.
Ps. Wiesz prawdziwy polak z ciebie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty
Adrian A
(Dida127)
Nowicjusz
Witam powyższe komentarze pewnego pana pozostawię na boku jeśli szukasz pracy zobacz ogłoszenia "dam prace" na tym portalu jest tam firma "Jobbteam" oni szukają w różnych zawodach.
Powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(io)
Wiking
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Marek220v napisał:
Widzę że w życiu ci się nie ułożyło i myślisz że masz jakieś doświadczenie w komentowaniu czyjegoś życia.
Pewnie jak przyjechałeś do Norwegii to byłeś super zapowiadającym , przyjaznym i tryskającym entuzjazmem facetem. To było moje mylne domniemanie bo zmanierowany zgoszkniały i pełen złych emocji dupek przyjechał do Norwegii i jest pewien ,że trzyma byka za rogi . Kolego pojechałeś tam bo w Polsce sobie nie radziłeś i taka jest prawda.
Przykro mi patrzeć na nieszczęśliwego pajaca , który próbuje zbudować swój wizerunek poniżając innych . Znam życie to w młodości byłeś szkolnym popychłem.
---
BŁĄD...
-Jak jechałem do Norwegi... to byłem , zgorzkniałym i wymiętym zawodowo , ... Majstrem Budowlanym ... z 30-letnim doświadczeniem budowlanym....
-Jechałem , bo taką dostałem dyspozycję z Mojej Firmy i tyle ... / jednak byłem zabezpieczony po uszy , we wszystkie świadczenia , jakie obowiązywały wtedy w Polsce /... dla Osób będących w delegacji zagranicznej.../
---
Na miejscu przekonałem się , że można jednak pracować inaczej , i dlatego nadal Tu pracuję i oby jak najdłużej ...
---
---
MASZ RACJĘ ...
W dzieciństwie w podstawówce , faktycznie byłem POPYCHADŁEM i o swoją pozycję Musiałem Twardo Walczyć tak Fizycznie jak i Intelektualnie ...! .
Dlatego w Mojej MŁODOŚCI .../ zawodówka i dalsza droga zawodowa , byłem już samodzielny i niezależny od jakichkolwiek grup młodzieżowych / robiłem tylko to , co było dobre tylko dla Mnie , a nie dla grupy . I tak jest do dzisiaj .
---
PAMIĘTAJ...!!!
PRZYRODA ... nie toleruje ułomności , pod jakąkolwiek postacią i zawsze eliminuje słabe osobniki z tego Ziemskiego Padołu ...
O SWOJE ZAWSZE TRZEBA WALCZYĆ ...!!! .
W taki lub inny sposób ....
---
---
A TY CO... nawet w tym Temacie , dałeś za wygraną i zwinąłeś własne zwłoki ... znaczy tak jak pisałem powyżej ... JESTEŚ ...NIEUDACZNIK I MAMAŁYJA...
Ty jeszcze z dzieciństwa nie wyrosłeś ...
I to boli ciebie najbardziej ...
A SZKODA ...
---
BARDZO ŁATWO jest nacisnąć przycisk ...>wykasuj <... i po kłopocie ... jesteś tylko ...>GOŚĆ<
---
TRUDNIEJ JEST WALCZYĆ Z PODNIESIONĄ GŁOWĄ O SWOJĄ POZYCJĘ... nawet Tu na Forum... , a co dopiero w Tym Prawdziwym ...ŻYCIU...
---
Ktoś gdzieś w innym temacie napisał ...słusznie / trafnie ... >jak ktoś ,nie daje sobie rady w wirtualnym świecie .../FORUM/ ... , to i w realu , ma bardzo duże problemy <... / interpretacja zdania , Moja /.
---
NIEMNIEJ , uszy do góry i walcz o swoje ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kajawojtek4szkrabów napisał:
Witam podobnie jak Ty ,prowadziłem działalność w Polsce i podzielam twoją wypowiedz ,też miałęm doczynienie z pijakami nie sznujących pracę albo z lewymi rękami za których musiałęm pracować i poprawiać . po 2 latach zrezygnowałem i zrobiłem prawo jazdy na autobus,obecnie pracuję w PKM Katowice ,w połowie lutego jadę do Stavangar za pracą obojętnie jaką bo nie znam języka.
hmm
to może ta nacja odbiera jakieś dziwne wibracje tylko pomiędzy Bugiem i Odrą
bo wszędzie indziej na świecie to co nie polskojęzyczne medium to tylko słychać jakie to oni nie fachurry, jakie dobre, jak nimi poniewierają niesłusznie, żeby nie oni to te kraje by poginęły marnie, to na polskich karkach tylko takie USA, Niemcy, Norwegia itp się utrzymują
wyjścia są tylko dwa
zasypać tą krainę bombami neutronowymi i to jak najszybciej
rozpędzić wszystkich po świecie, aby tam ani jeden świętą wodą nakropiony nie pozostał
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów

(marek220v)
Wiking
gabriel napisał:
Marek220v napisał:
---
BŁĄD...
-Jak jechałem do Norwegi... to byłem , zgorzkniałym i wymiętym zawodowo , ... Majstrem Budowlanym ... z 30-letnim doświadczeniem budowlanym....
-Jechałem , bo taką dostałem dyspozycję z Mojej Firmy i tyle ... / jednak byłem zabezpieczony po uszy , we wszystkie świadczenia , jakie obowiązywały wtedy w Polsce /... dla Osób będących w delegacji zagranicznej.../
---
Na miejscu przekonałem się , że można jednak pracować inaczej , i dlatego nadal Tu pracuję i oby jak najdłużej ...
---
---
MASZ RACJĘ ...
W dzieciństwie w podstawówce , faktycznie byłem POPYCHADŁEM i o swoją pozycję Musiałem Twardo Walczyć tak Fizycznie jak i Intelektualnie ...! .
Dlatego w Mojej MŁODOŚCI .../ zawodówka i dalsza droga zawodowa , byłem już samodzielny i niezależny od jakichkolwiek grup młodzieżowych / robiłem tylko to , co było dobre tylko dla Mnie , a nie dla grupy . I tak jest do dzisiaj .
---
PAMIĘTAJ...!!!
PRZYRODA ... nie toleruje ułomności , pod jakąkolwiek postacią i zawsze eliminuje słabe osobniki z tego Ziemskiego Padołu ...
O SWOJE ZAWSZE TRZEBA WALCZYĆ ...!!! .
W taki lub inny sposób ....
---
---
A TY CO... nawet w tym Temacie , dałeś za wygraną i zwinąłeś własne zwłoki ... znaczy tak jak pisałem powyżej ... JESTEŚ ...NIEUDACZNIK I MAMAŁYJA...
Ty jeszcze z dzieciństwa nie wyrosłeś ...
I to boli ciebie najbardziej ...
A SZKODA ...
---
BARDZO ŁATWO jest nacisnąć przycisk ...>wykasuj <... i po kłopocie ... jesteś tylko ...>GOŚĆ<
---
TRUDNIEJ JEST WALCZYĆ Z PODNIESIONĄ GŁOWĄ O SWOJĄ POZYCJĘ... nawet Tu na Forum... , a co dopiero w Tym Prawdziwym ...ŻYCIU...
---
Ktoś gdzieś w innym temacie napisał ...słusznie / trafnie ... >jak ktoś ,nie daje sobie rady w wirtualnym świecie .../FORUM/ ... , to i w realu , ma bardzo duże problemy <... / interpretacja zdania , Moja /.
---
NIEMNIEJ , uszy do góry i walcz o swoje ...

Kolego FORUM jest wirtualne i nie prowadzi za sobą konsekwencji więc możemy sobie dyskutować do woli i wypisywać bzdury jakie komu przyjdzie na myśl , a niektórzy leczą swoje słabości z z realnego życia na forach internetowych .... Powiem ci że to ci nie pomoże.

Prowadzenie w Polsce działalności jest wielką pomyłką jeżeli z góry nie zakładasz ,że bedziesz oszukiwał kradł i dawał łapówy gdzie się tylko da bo stawki za roboczogodzinę są tak śmieszne ,że niewiadomo co z tym zrobić czy dać pracownikowi dobry zarobek bo akurat się trafił jakiś solidny (jeden na milion) i nic przy tym nie zarobić czy zatrudnić kolejnego pijaka i przymykać oko że w każdy poniedziałek nie przyjdzie do pracy we wtorek nie dawać mu nic do roboty bo jest na ostrym kacu i zaczyna prace od środy a ciebie terminy gonią i próbujesz sam nadgonić robotę . Więc jak mam sam robić nikogo nie zatrudniać to po co mi cała księgowość , podatki odpowiedzialność użeranie się z klientami za najniższą stawkę i zarobić miesięcznie max 4000zł .
Więc wybieram pracę za granicą Nawet gdybym nie zarabiał za wiele to i tak jest warto bo nie ma tego stresu co w polskiej biurokracji z U.S. który chce cię udupić na każdym kroku i nie odpuści ci 1 grosza a przy tych stawkach to robi się na same podatki.

Podsumowując albo bedziesz kradł oszukiwał i poniewierał ludzi w polsce albo druga wersja pracuj za 1800zł i klep biedę albo WYJEDŹ!

A kolego Gabriel nie będę z tobą dyskutował bo masz zaburzenia emocjonalne jak i pewnie psychiczne. Pewnie nadmiar JODU uderzył ci do głowy . Pozdrawiam .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
Podsumowując albo bedziesz kradł oszukiwał i poniewierał ludzi w polsce albo druga wersja pracuj za 1800zł i klep biedę albo WYJEDŹ!

gdzie tak dużo zarabiają
ja jak wyjechałem zarabiałem w granicach 1300 cztery lata temu . znajomy który mieszka w pl poszedł do roboty niedawno i za pierwszy miesiąc nawet tego nie zarobił
może mieszkasz na polskim eldorado ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok