Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

3
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Praca przez agencje pracy - pytanie ? - Norwegia

Czytali temat:
Dariusz Kostka Natalia Książek 22foks 2forju Olaf Goćwin jobbe Martin1986 bartek_s1992 Paulina Dudczak PiotrKry (4713 niezalogowanych)
10 Postów
Wojtek Wojtek
(Wilmir)
Wiking
Witam
Od niedawna jestem bezrobotny, poszukiwania pracy w Krakowie jak na razie idą kiepsko jedyna oferta pracy w „Budostalu 8” 1900 zł brutto + premia - praca wyjazdowa na śląsku - mam się zastanowić i jak coś to bezterminowo aktualne. Z tego co wiem to razem z tą premią jakieś 2800 netto - czyli jak na polskie warunki to super. Ale praca wyjazdowa czyli i tak mnie nie będzie w domy a dlatego 2800 bo w tym jest dodatek za rozłąkę i delegacja.
Przesłałem więc CV do Adecco - dużo złego o tej firmie piszą ale dla mnie najważniejsze że dwu tygodniowy kurs Norweskiego jest przed wyjazdem - nie musiałem długo czekać praca od razy się znalazła jako hydraulik -niestety okazało się że nie mogę być hydraulikiem bo w umowie o pracę jaką miałem nie było „Hydraulik” tylko „Technik do spraw eksploatacji wod-kan” a moim zawodem wyuczonym jest technik inżynierii środowiska i geodezji - więc ani lata doświadczenia zawodowego ani szkoła nie uprawniają mnie do pracy w zawodzie „Hydraulik” ani „Monter płyt gipsowo kartonowych” ani w każdej innej profesji związanej z budowlanką i wykończeniami, a ja praktycznie nic innego nie robiłem jak wykończenia (instalacje wod-kan, okablowania, gładzie, wylewki, termoizolacje poddaszy i zewnętrzne. Nie moja wina że mi tak wpisali w umowie o prace - prezes tak chciał to tak zrobili.
Tak więc Adecco pracy w budownictwie mi nie zorganizuje bo nie jak im udowodnić że znam się na tym co trzeba a tym samym darmowy kurs norweskiego, załatwienie noclegów i dokumentów wymaganych do legalnej pracy trochę się oddaliło.
Stąd moje pytanie:
Czy znacie jakieś inne agencje pośrednictwa pracy które organizują kurs norweskiego, mieszkanie i dokumenty potrzebne do pracy ?
Pozdrowienia z małopolski
Will
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
PATRYCJA W
(patrycja24)
Nowicjusz
odezwij sie na pr to ci podam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Wilmir napisał:
Witam
Od niedawna jestem bezrobotny, poszukiwania pracy w Krakowie jak na razie idą kiepsko jedyna oferta pracy w „Budostalu 8” 1900 zł brutto + premia - praca wyjazdowa na śląsku - mam się zastanowić i jak coś to bezterminowo aktualne. Z tego co wiem to razem z tą premią jakieś 2800 netto - czyli jak na polskie warunki to super. Ale praca wyjazdowa czyli i tak mnie nie będzie w domy a dlatego 2800 bo w tym jest dodatek za rozłąkę i delegacja.
Przesłałem więc CV do Adecco - dużo złego o tej firmie piszą ale dla mnie najważniejsze że dwu tygodniowy kurs Norweskiego jest przed wyjazdem - nie musiałem długo czekać praca od razy się znalazła jako hydraulik -niestety okazało się że nie mogę być hydraulikiem bo w umowie o pracę jaką miałem nie było „Hydraulik” tylko „Technik do spraw eksploatacji wod-kan” a moim zawodem wyuczonym jest technik inżynierii środowiska i geodezji - więc ani lata doświadczenia zawodowego ani szkoła nie uprawniają mnie do pracy w zawodzie „Hydraulik” ani „Monter płyt gipsowo kartonowych” ani w każdej innej profesji związanej z budowlanką i wykończeniami, a ja praktycznie nic innego nie robiłem jak wykończenia (instalacje wod-kan, okablowania, gładzie, wylewki, termoizolacje poddaszy i zewnętrzne. Nie moja wina że mi tak wpisali w umowie o prace - prezes tak chciał to tak zrobili.
Tak więc Adecco pracy w budownictwie mi nie zorganizuje bo nie jak im udowodnić że znam się na tym co trzeba a tym samym darmowy kurs norweskiego, załatwienie noclegów i dokumentów wymaganych do legalnej pracy trochę się oddaliło.
Stąd moje pytanie:
Czy znacie jakieś inne agencje pośrednictwa pracy które organizują kurs norweskiego, mieszkanie i dokumenty potrzebne do pracy ?
Pozdrowienia z małopolski
Will

a jakbybs dostal z tamtej firm papier ze zajmowales sie tym i owym... i ze to trwalo ponad 3 lata. w cechu zdajesz egzamin. w sumie dyplom czeladnika tez nie zawiera slowa hydraulik lecz monter instalacji sanitarnych
dadza Ci czeladnika i masz juz dyplom zawodowy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Wojtek Wojtek
(Wilmir)
Wiking
Dobry pomysł to w sumie 2 firmy może w którejś mi dadzą potwierdzenie zakresu obowiązków
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
hmm
w Krakowie
Agencja Pracy Tymczasowej Centrum Szkoleniowe ITC
Kurniki 4, 31-156 Kraków
(12) 619-28-59
parę lat temu byli bardzo solidni, teraz to nie wiem

Atlanco Rimec Group
Ul. Bożego Ciała 31
31-059 Kraków
Polska
Tel: +48 12 426 7860
krętacze, ale wielu dali dobrą pracę w Skandynawii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
patrycja24 napisał:
odezwij sie na pr to ci podam
NO WIESZ ... !!!
Tym zdaniem zaprezentowałaś ...DNO...
---
Przecież podając na otwartym forum adresy , pomagasz nie tylko jednej Osobie , która prosi o poradę , tylko większej ilości , która również to czyta , pomimo iż się nie loguje ....
---
Teraz się nie dziwię ... iż jesteś tępiona przez niektórych ...
---
...JESTEŚ ZWYKŁYM POZEREM I TYLE ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Wilmir napisał:
Dobry pomysł to w sumie 2 firmy może w którejś mi dadzą potwierdzenie zakresu obowiązków
Tu masz stronę która aktualizuje właśnie dokumenty zawodowe kierunkowe na tytuł czeladnika i mistrza ,
co prawda działa to na terenie Śląska niemniej zadzwonić nic nie szkodzi .Może podadzą odpowiednik w twoim województwie .

webcache.googleusercontent.com/search?q=...tp://certyfikat2.pl/

Mnie nie wyświetla się obraz dlatego powielam adres bezpośredni .
Może się przydać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Lp.Zawód
1.BETONIARZ
2.BETONIARZ ZBROJARZ
3.BLACHARZ
4.BLACHARZ SAMOCHODOWY
5.BRUKARZ
6.CIEŚLA
7.CUKIERNIK
8.DEKARZ
9.DRUKARZ
10.ELEKTROMECH. POJAZDÓW SAMOCHODOW.
11.ELEKTROMECH. URZĄDZEŃ CHŁODNICZYCH
12.ELEKTROMECH.SPRZĘTU GOSP.DOMOWEGO
13.ELEKTROMECHANIK
14.ELEKTRYK
15.FOTOGRAF
16.FRYZJER
17.FRYZJER ZWIERZĄT (GROOMER)
18.GLAZURNIK
19.GRAWER
20.INTROLIGATOR
21.KAMIENIARZ
22.KOMINIARZ
23.KOSMETYCZKA
24.KOWAL
25.KOWAL WYROBÓW ZDOBNICZYCH
26.KRAWIEC
27.LAKIERNIK
28.LAKIERNIK SAMOCHODOWY
29.MALARZ –TAPECIARZ
30.MECHANIK POJAZDÓW SAMOCHODOWYCH
31.MONTER ELEKTRONIK
32.MONTER ELEKTRONIK URZĄDZ. RADIO-TELEW
33.MONTER INSTAL. I URZĄDZEŃ SANITARNYCH...
34.MONTER INSTALACJI GAZOWYCH
35.MONTER IZOLACJI BUDOWLANYCH
36.MONTER SIECI CIEPLNYCH
37.MONTER SIECI GAZOWYCH
38.MONTER SIECI WODNO-KANALIZACYJNYCH...
39.MURARZ
40.OBUWNIK
41.OBUWNIK ORTOPEDYCZNY
42.OPERATOR OBRABIAREK SKRAWAJĄCYCH
43.OPTYK OKULAROWY
44.PARKIECIARZ
45.PIEKARZ
46.POSADZKARZ
47.RZEŹBIARZ W DREWNIE
48.RZEŹNIK WĘDLINIARZ
49.STOLARZ
50.STOLARZ MEBLOWY
51.SZKLARZ BUDOWLANY
52.ŚLUSARZ
53.TAPICER
54.TECHNOL.ROBÓT WYKOŃCZ.W BUDOWN.
55.WITRAŻOWNIK
56.WIZAŻYSTKA/STYLISTKA
57.WULKANIZATOR
58.ZDUN
59.ZEGARMISTRZ
60.ZŁOTNIK-JUBILER

W tych zawodach można zdobyć dyplom czeladnika i Mistrza jak się spełnia odpowiednie warunki .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
gabriel napisał:
Wilmir napisał:
Tu masz stronę która aktualizuje właśnie dokumenty zawodowe kierunkowe na tytuł czeladnika i mistrza ,
co prawda działa to na terenie Śląska niemniej zadzwonić nic nie szkodzi .Może podadzą odpowiednik w twoim województwie .

webcache.googleusercontent.com/search?q=...tp://certyfikat2.pl/

Mnie nie wyświetla się obraz dlatego powielam adres bezpośredni .
Może się przydać

Powiem wiecej - w kazdym wojewodztwie jest kilka osrodkow doskonalenia zawodowego ktore przeprowadzaja egzaminy czeladnicze i mistrzowskie. Nie idz do cechu , bo oni sa przejeci rola i stawiaja wiele barier. 2 lata temu zorganizowalem dla kilku swoich pracownikow takie kursy. Najpierw w jeden dzien zrobili czeladnika a za miesiac mistrza. Wystawilismy im lipne zaswiadczenia, ze pracowali w zawodzie 5 lat i bez problemu przeszlo. Z tego co piszesz masz papier wiec oszustwo nie bedzie potrzebne. Sa drozsi niz cech ale o wiele latwiej. Przygotowujesz sie z Poradnika majstra budowlanego( teoria) Praktyczny jak sie dobrze zakrecisz nie bedzie potrzebny. Mnie dla wszystkich pracownikow kosztowal skrzynke wodki. I co najwazniejsze jak poszukasz to moze znajdziesz cos od reki. Powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty

(Mielony)
Nowicjusz
www.eucbr.pl

polski oddział norweskiej firmy rekrutacyjnej wiem, że zatrudniali w tym roku hydraulików
wiem, że robią kursy norweskiego ale niestety oni są w Szczecinie. Zadzwoń pogadaj z nimi może nie będzie potrzebny norweski
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok