Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Kasjer lotniczy - Norwegia

Czytali temat:
Ba Ka (2633 niezalogowanych)
65 Postów

(XXlimonkaXX)
Początkujący
Witam,

Interesuje mnie sprawa pracy w tym zawodzie w Norwegii, czy ktoś z Forumowiczów orientuje się jak to wygląda? Czy jest zapotrzebowanie? Wiem że ten mój fach jest rzadki, więc marne szanse, że akurat ktoś z Was ma pojęcie, ale może znajomi znajomych itd

Dzięki wielkie za wszelkie informacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
Kim jest kasjer lotniczy?
Bo bilety chyba malo kto kupuje na lotnisku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
147 Postów
zx zx
(bergenmarekk)
Stały Bywalec
a czym sie rozni kasjer lotniczy od tego z REMY1000?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(XXlimonkaXX)
Początkujący
Spodziewałam się, że zamiast odpowiedzi będą pytania

Kasjer lotniczy to odpowiedzialna praca, na ciężkich systemach, w PL pracujemy na lotniskach bądź w większych biurach podróży
Żeby zostać kasjerem lotniczym, należy ukończyć kurs taryfowy IATA (w Polsce takim szkoleniem zajmuje się m.in. LOT) oraz przynajmniej podstawowy kurs jednego z głównych GDSów czyli Globalny System Dystrybucji- najpopularniejsze to Amadeus, Galileo. Ja mam akurat Amadeus

Nazwa zawodu jest bardzo myląca, nie ma to Marku z Bergen nic wspólnego ze sprzedawaniem w markecie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
XXlimonkaXX napisał:
Spodziewałam się, że zamiast odpowiedzi będą pytania

Kasjer lotniczy to odpowiedzialna praca, na ciężkich systemach, w PL pracujemy na lotniskach bądź w większych biurach podróży
Żeby zostać kasjerem lotniczym, należy ukończyć kurs taryfowy IATA (w Polsce takim szkoleniem zajmuje się m.in. LOT) oraz przynajmniej podstawowy kurs jednego z głównych GDSów czyli Globalny System Dystrybucji- najpopularniejsze to Amadeus, Galileo. Ja mam akurat Amadeus

Nazwa zawodu jest bardzo myląca, nie ma to Marku z Bergen nic wspólnego ze sprzedawaniem w markecie

Za co odpowiada kasjer? Co moze pomylic i jakie sa tego konsekwencje, ze potrzeba az Amadeusa
Rozumiem, ze jest zatrudniany przez linie lotnicze a nie przez lotnisko - nie mozesz wiec aplikowac bezposrednio? Wtedy sie dowiesz o warunki pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
147 Postów
zx zx
(bergenmarekk)
Stały Bywalec
o kutwa.jestem pod wrazeniem, tak to napisalas ze prawie sobie wmowilem ze jestes z kondrwywiadu lub innych sluzb specjalnych Wielki szacun cheoc w remie bym mogl cie czesciej odwiedzac Ps "ciezki system" tzn cos takiego jak nowy system emerytalny w pl?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(XXlimonkaXX)
Początkujący
Odpowiadam za obsluge systemu rezerwacyjno-taryfowego, znajomosc przepisów ruchu lotniczego na całym świecie, system kasy lotniczej jest taki w każdym kraju, wszystko oparte jest na krótkich kodach, ile miejsc w samolocie tyle często różnych taryf , system nie zawsze liczy sam i trzeba przekalkulowywac ręcznie, a o pomyłkę nietrudno. Loty transatlantyckie z 3 przesiadkami, wszystko musi być dograne w czasie. A to wszystko wyobraźmy sobie na linii z poganiającą klientką. Każda praca jest odpowiedzialna, ja za mój fach czuję sie bardzo. W Polsce nie zarabia się źle w tym zawodzie, ale rozmyślam wyjazd
Optimus, powysyłałam aplikacje na lotniska i do Star Tour, zobaczymy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok