NIe słuchajcie gościa , bzdury opowiada.
Opowiem jak jest na dzień dzisiejszy gdyż sam pracuje z Adecco.
Mają bardzo starannie przygotowany proces rtekrutacji podzielony na etapy.
Na początek starannie wertują CV przesłane na konkretne stanowisko.
Potem wyławiają z nich osoby z dużym doświadczeniem , tylko z referencjami , nie karane z doświadczeniem w pracy za granicą i TYLKO z kierunkowym wykształceniem i UPRAWNIENIAMI inaczej nie masz szans.
Potem jest decyzja norweskiego pracodawcy , pod warunkiem że adecco Cie wybierze.
Jest rozmowa kwalifikacyjna i test sprawdzający Twój stopień przyswajalności języków obcych.
Jak wszystko się sprawdzi to idziesz na BARDZO intensywny kurs języka norweskiego w SZAFLARACH gdzie masz cotygodniowe egzaminy , szkolenie HMS norweskie oraz szkolenie z różnic w konkretnym zawodzie między Norwegią a innymi krajami ( Polską).
Egzaminy z HMS i końcowy egzamin z norweskiego.
Potem możesz dostać ofertę pracy na 3 mieś ale nie musisz - wybierają tylko tych co się sprawdzili , najlepszych.
Nie ma w ogóle opcji żeby ktoś pracował nie w swoim zawodzie!
Ja mam technika sanitarnego i inżyniera sanitarnego po uniwerku w Polsce ,doświadczenie w pracy na stanowisku hydraulika referencje z 2 firm , uprawnienia , skończone szkolenia i ocene końcową 4,5/5 możliwych komunikatywności językowej.
Spełniając te warunki dostałem pracę na umowe o pracę z dobrą stawką na godz z nadgodzinami jako samodzielny specjalista - tylko mi materiał dowożą jak zamawiam , ciągle jednak szlifuje język i uczę się nowych technologii.
Tu idziesz do pracy to na początku mówią Ci co masz robić a Ty masz to wykonać nikt Cie nie pilnuje i nie mówi co i jak itd jak się nie sprawdzisz żegnają wg okresu wypowiedzenia zawartego na umowie o pracę
A Ty człowieku ogarnij się i bzdur nie opowiadaj
cieśla hydraulikiem , czy ty wiesz co ty piszesz ?!!
Jak ktoś jest baranem to jak ma go norweska firma zostawić ? Musisz się wykazać , musisz być dobry , najlepszy , lepszy niż norwescy specjaliści i znać komunikatywnie NORWESKI a nie angielski.
Napisałem prawde i tylko prawdę z własnego doświadczenia
Jak macie jakieś pytania proszę na moje PW .