Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

2
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

ile zarabiacie? - Norwegia

3 Posty
Renata G
(witch1979)
Wiking
Witam.
Od czterech lat pracuję w hotelu.Głównie sprzątam w pokojach,ale często też mam recepcję,zmywak. Mam zamiar negocjować z szefami podwyżkę,ale najpierw chcę się zorientować ile w podobnej pracy zarabiają inni. Jaką macie stawkę godzinową brutto jako pokojówki/sprzątaczki/na zmywaku? Nie ma dla mnie znaczenia,czy pracujecie legalnie czy nie oraz w jakiej miejscowości.
Bardzo proszę o informacje,bo nie chcę wyskoczyć z jakąś absurdalną stawką.
Z góry dziękuję.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
witch1979 napisał:
Witam.
Od czterech lat pracuję w hotelu.Głównie sprzątam w pokojach,ale często też mam recepcję,zmywak. Mam zamiar negocjować z szefami podwyżkę,ale najpierw chcę się zorientować ile w podobnej pracy zarabiają inni. Jaką macie stawkę godzinową brutto jako pokojówki/sprzątaczki/na zmywaku? Nie ma dla mnie znaczenia,czy pracujecie legalnie czy nie oraz w jakiej miejscowości.
Bardzo proszę o informacje,bo nie chcę wyskoczyć z jakąś absurdalną stawką.
Z góry dziękuję.

Akurat to, czy praca jest legalna czy nie ma pierwszorzedne znaczenie
Poza tym, twoj szef placi ci tyle, na ile sie zgodzisz. Jaka stawka jest dla ciebie absurdalna? Bo dla mnie ( obojetnie w jakiej dziedzinie ) absurdalna stawka jest 100 koron na godzine. Uwazam, ze po 4 latach pracy w hotelu spokojnie mozesz zarabiac trzy razy tyle na godzine, zwazywszy ze praca pokojowki/sprzataczki nie jest lekka. Moje znajome pracowaly tak w Anglii, mialy 20 minut na posprzatanie pokoju i jeszcze jakies tam wymagania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Hilton napisał:
absurdalna stawka jest 100 koron na godzine. Uwazam, ze po 4 latach pracy w hotelu spokojnie mozesz zarabiac trzy razy tyle na godzine, zwazywszy ze praca pokojowki/sprzataczki nie jest lekka.
praca Lady bez matury za 300 koron na godzinę
a już zaczynało wyglądać Hilton, że stan zdrowia Ci się zaczął poprawiać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
witch skoro sie pytasz kogos o stawke to dlaczego nie podasz swojej najpierw?

skoro sprzatasz w pokojach, masz recepcje i zmywak to obracasz na 3 zmiany, niezle. Podziwiam za sile
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
jasta102 napisał:
Hilton napisał:
absurdalna stawka jest 100 koron na godzine. Uwazam, ze po 4 latach pracy w hotelu spokojnie mozesz zarabiac trzy razy tyle na godzine, zwazywszy ze praca pokojowki/sprzataczki nie jest lekka.
praca Lady bez matury za 300 koron na godzinę
a już zaczynało wyglądać Hilton, że stan zdrowia Ci się zaczął poprawiać

Hilton ja tez nie slyszalam zeby ktos mial 300nok za godz pracy jako pokojowka, no chyba ze dana osoba ma certyfikat

jasta-nawet z matura tyle sie nie dostanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Jasta i Magdalena, wyznacznikiem sukcesu nie sa matura czy studia, ale wiedza na temat pieniedzy, tak zwana inteligencja finansowa, a tego w szkole nie ucza niestety.
Potem mamy pytania w stylu "ile zarabiacie?" I odpowiedzi ze ktos tam bez matury trzech stowek na godzine nie wyciagnie, albo ze pokojowce to na pewno tyle nie zaplaca.
Jak ktos potrafi i chce, to bedzie miec wiecej. I to ile zarabiamy zalezy od nas, a nie od szefa, nikt nikogo nie zmusza do pracowania za stowke, czy jak tu kiedys byla juz awaria za 70 koron... po prostu jak sie nie ma ochoty to takiej pracy sie nie bierze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Jack Daniels
(JackDaniels)
Wiking
Jasta . juz jestem blisko .......... a potem czas pokuty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:15  
Odpowiedz   Cytuj
112 Posty
xxx xxxx
(chudy1)
Początkujący
za 300nok to nie jeden by chcial byc zmywakiem,pokojowko itd.hehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Renata G
(witch1979)
Wiking
magdalena_d84 napisał:
witch skoro sie pytasz kogos o stawke to dlaczego nie podasz swojej najpierw?

skoro sprzatasz w pokojach, masz recepcje i zmywak to obracasz na 3 zmiany, niezle. Podziwiam za sile

Nie pracuję na 3 zmiany Mam około 40 godzin w tygodniu,czyli pełny etat. Nie zawsze hotel jest pełny,tak więc czasem mam kilka godzin pokoje rano a potem np. 3 godzinki wieczorem zmywak. Jeśli pracuję na recepcji,to z reguły po południu albo mam night watcha od 21 do 3-4 rano i następny dzień wolny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Renata G
(witch1979)
Wiking
A jeśli chodzi o stawkę,to zarabiam 124 korony na godzinę. Oczywiście brutto.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok