EKarlik napisał:
Witam szanowne forumowiczki oraz szanownych forumowiczów. Jeżeli dubluję pytanie to przepraszam i proszę o podanie linku do sprawy. Moje pytanie brzmi, czy wypełniał ktoś z was takie oto dokumenty (da się to zrobić samemu co by tego nie spaprać) lub może ktoś się orientuje ile kosztuje wypełnienie takowych przez Polish Connection. Dziękuję
www.brreg.no/blanketter/bin/sr_del1.pdf
www.brreg.no/blanketter/bin/sr_del2.pdf
Zbliza sie dlugi weekend (przynajmniej dla mnie). Chetnie ci pomoge wypelnic. Jezeli jestes w Oslo, mozesz do mnie wpasc. Mozesz tez podac mi swoje dane na priva, wypelnie ci formularz, zeskanuje i odesle na maila. Tak, jak mowi 20 cm, w rejestrze VAT rejestrujesz sie po przekroczeniu 50K (musisz do udokumentowac fakturami). Sethur tez ma racje po czesci, bowiem tylko w szczegolnych przypadkach mozesz zarejestrowac sie w mva.-manntallet "z gory".
Pozdrawiam
PS. Jezeli bedziesz prowadzil dzialalnosc na wieksza skale, to tez polecam ksiegowego, natomiast placic za wypelnienie jednego papierka, to glupota... Napisz tez, czy masz kody do minid, wtedy rejestracji mozesz dokonac przez altinn. Co z nr osobowym (masz staly, D, czy nie masz jeszcze - wtedy jeszcze 1 formularz!).
@20 cm - sam sobie pij oranzade!
Jeszcze jedno PS - po 1. kawie: jezeli jestes zainteresowany, podam ci nr tel. na priva i moze moglys wpasc do mnie do pracy - przy okazji uwierzytelnilbym ci na miejscu kopie paszportu - mialbys wszystko zalatwione "za jednym zamachem".