Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

łódz w norwegii - Norwegia

314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
witam
mam pytanko :czy ktoś z Was przywoził łódz z Polski do norwegii ,jakie trzeba mieć papiery ,jakie formalności załatwić i gdzie ?????????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
krzysztof1970krk napisał:
witam
mam pytanko :czy ktoś z Was przywoził łódz z Polski do norwegii ,jakie trzeba mieć papiery ,jakie formalności załatwić i gdzie ?????????

KTO JAK KTO... ALE TY...!!! z takim naiwnym pytaniem ...."czyżby prowokacja...z Twojej STRONY...!!!?"

Wszystko tylko i wyłącznie na TOOL....znaczy służba graniczna-/oraz szczegółowe przepisy i wytyczne exportu oraz importu na terenie NORGE.... i nic ponadto....OOOOOO...ooo...!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
gabriel napisał:

Wszystko tylko i wyłącznie na TOOL....znaczy służba graniczna-/oraz szczegółowe przepisy i wytyczne exportu oraz importu na terenie NORGE.... i nic ponadto....OOOOOO...ooo...!

jaki ten norweski podobny do angielskiego. tam TOOL to narzędzie, ale pisze się tak samo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jasta102 napisał:gabriel napisał:Wszystko tylko i wyłącznie na TOOL....znaczy służba graniczna-/oraz szczegółowe przepisy i wytyczne exportu oraz importu na terenie NORGE.... i nic ponadto....OOOOOO...ooo...!Jaki ten norweski podobny do angielskiego. tam TOOL to narzędzie, ale pisze się tak samo

Jak Go zwał Tak Go zwał... nigdzie nie pisałem do tej pory , że znam poprawnie Język norweski w piśmie i mowie...
Dlatego właśnie dałem automatycznie , znaczenie Polskie , coby nie było niejasności ....
Jak tam z tym kawałkiem Ciasta ... szanowny... PANIE..."jasta 102"...!??.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
szlachta
przepisy przepisami a życie swoje
dlatego pytam czy ktoś przywoził z Polski jakąś łupinke do norkowni
ps
na tollu byłem i nic nie znalazłem poza ilością browara bez akcyzy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
może by tak dopłynąć to nie zauważą, a potem jak udowodnią, że to polska łódka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
krzysztof1970krk napisał:
witam

z tego co wiem to trzeba zarejestrowac lodz ( zaplacic vat- co do cla to nie wiem ) i oplacic clo za silnik, oczywiscie wszystko zalezy od wielkosci lodzi i mocy silnika....

wydaje mi sie ze ok 1000 kr za KM...

...kiedys znajmomy norek mowil mi cos o tym bo sam sprowadzil lodz do norwegii...

moze sie myle ale chyba na stornie toll mozesz sprawdzic ile cla zaplacisz...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów

(arturnor102)
Nowicjusz
Toś się Gabriel pokazał haha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Martin Petterson
(dj_Soft)
Wiking
Odswiezam temat bo nic konkretnego nie padlo. Byc moze ktos od tamtej pory rejestrowal tu polska lodke ... Prosze o konkretne podpowiedzi .
Pozdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
wozisz lodke jako turysta wędkarz potem pływasz i walisz ich clo za silnik lodz i vat jest większy od wartości lodzi zależy gdzie pływasz i ważne czy będziesz ta lodz wozil czy zadokujesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok