Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

1
DZIEŃ

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

9 Postów
Jarek Klein
(sho2)
Wiking
Dokladnie Bizi, nikt chyba nie zauwazyl ze napisales "bierze firma".. jaste sobie daruj blaznuje w kazdym watku...

A ile zarabia monter na stoczni????? 128-185 koron (polak oczywiscie a i widzialem ze robili za 90 brutto) a ile za takiego pracownika biere firma ktora go zatrudnia i pracuje jako podwykonawca na stoczni????????? 350 - 600 NOK za godz pracy takiego polaczka litewca ukrainca rumuna czy ruska....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
jasta102 napisał:
Wydaje mi się, że to powinno zależeć od wykształcenia osoby sprzątającej. I tak z tytułem doktora to myślę, że minimum 250 NOK za godzinę. Mgr wystarczy 200. Średnie 150. Osoby z podstawowym powinny sprzątać za 100 NOK jak m się nie chciało nosić teczki. Do szkoły oczywiście

widze, ze nie masz zielonego pojecia o prowadzeniu dzialalnosci w norwegii wiec prosze, nie wypowiadaj sie w tematach o ktorych nic nie wiesz....

PRACUJAC w firmie jako sprzatacz/sprzataczka ile zarobisz? 130-140-150 brutto za godzine? cos kolo tego...ALE firma skasuje DUZO, DUZO wiecej za twoja prace....tak samo ze wszystkimi innymi branzami....

pracujac w firmie jako hydraulik dostaniesz 250 brutto ale firma skasuje za godzine twojej pracy 700-1000 kr , widzisz jakie to proste...

szkoda, ze wiekszosc polskich "byznesmenow" tego nie potrafi zrozumiec i prowadzac dzialalnosc kasuja tyle co firma placi pracownikowi , a pozniej sie ludzie dziwia ze ci sami "byznesmeni" zatrudniaja rodakow za 80/godz....

wiesz, ogolnie to niechce mi sie tlumaczyc jak to wyglada, bo wiedza kosztuje....

jak chcesz moge ci wytlumaczyc ale za oplata.....

so long....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
simon7321 napisał:
WITAJ DAJ MI 100 BEDE PRACOWAL DLA CIEBIE SKAD TE CENY

z kosmosu...jeszcze raz prosze, nie majac zielonego pojecia o realiach prowadzenia dzialalnosci w norwegii - nie odzywajcie sie, bo robicie z siebie blaznow...

jedyne co bys dostal u mnie za sprzatanie to 120-130 brutto za godzine...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
BiZi , cena, ktora podales za m2 jest absolutnie nierealna. Dla przykladu firma norweska, dzialajaca w Oslo od 1910 roku- 1000 kr za godzine. W ta przykladowa godzine wliczone jest dosyc duze biuro, czesc kuchenno-jadalna i lazienka.W sumie jakies 60 m2.Na sprzatniecie tego, chlopak, ktory zatrudniony jest w tej firmie ma godzine wlasnie.
Glownym kryterium nie jest powierzchnia, ale wyposazenie (biurka, regaly, inne meble, pierdoly...itp - ich ilosc). Czy wyobrazasz sobie, ze jakakolwiek firma(lub osoba prywatna) zaplaci za sprzatniecie 10m2 1500 kr ?

PS, jasta, nie podpieraj sie moimi postami, kiedy chcesz napisac swoje blazenstwa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Fiona66 napisał:
BiZi , cena, ktora podales za m2 jest absolutnie nierealna. Dla przykladu firma norweska, dzialajaca w Oslo od 1910 roku- 1000 kr za godzine. W ta przykladowa godzine wliczone jest dosyc duze biuro, czesc kuchenno-jadalna i lazienka.W sumie jakies 60 m2.Na sprzatniecie tego, chlopak, ktory zatrudniony jest w tej firmie ma godzine wlasnie.
Glownym kryterium nie jest powierzchnia, ale wyposazenie (biurka, regaly, inne meble, pierdoly...itp - ich ilosc). Czy wyobrazasz sobie, ze jakakolwiek firma(lub osoba prywatna) zaplaci za sprzatniecie 10m2 1500 kr ?

PS, jasta, nie podpieraj sie moimi postami, kiedy chcesz napisac swoje blazenstwa.

Dear Fiona, ,

ja podalem cene za sprzatniecie mieszkania, czy tez domku w ktorym wykonywano remont i jest pelno syfu, sam placilem tyle, za 50 m2 ,firma norweska, wlasciciel norweg a przyjechaly dwie Polki, sprzataly we dwie prawie 10 godzin. Czyscily wszystko ,okna, parapety, zaluzje itd. Po sprzataniu mieszkanie bylo przygotowane na sprzedaz. Nie interesowalo mnie ile one zarabialy w tej firmie, ile srodkow do czyszczenia i nablyszczania parkietow zuzyly itd. Mialo byc pieknie i bylo.

Odkurzenie biura i przetarcie scierka paru blatow rzeczywiscie moze zajac godzine i kosztowac 1000 kr, ale ja mowie zupelnie o czyms innym, o sprzataniu po remontach, bo w tej branzy jestem...hmm
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
kasia 1 napisał:
Witam chcialabym sie dowiedziec ile sie nalezy za godzine sprzatania domku lub biura?

Dear BiZi,

To jest 1 post w temacie. Wyczytales tu cos wiecej niz ja? Nie widze nic o sprzataniu po remoncie Wrecz jestem przekonana, ze chodzi o zwykle sprzatnie, co tydzien, dwa, co 2 dzien - wedle uznania klienta.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Fiona66 napisał:
kasia 1 napisał:
Witam chcialabym sie dowiedziec ile sie nalezy za godzine sprzatania domku lub biura?

Dear BiZi,

To jest 1 post w temacie. Wyczytales tu cos wiecej niz ja? Nie widze nic o sprzataniu po remoncie Wrecz jestem przekonana, ze chodzi o zwykle sprzatnie, co tydzien, dwa, co 2 dzien - wedle uznania klienta.

ok, moj blad ze nie napisalem wszystkiego odrazu w 1ym poscie aczkoliwek duzo wiecej opisalem tej Pani w wiadomosci prywatnej bo podziekowala mi ze jako jedyny cos jej odpisalem w temacie :]
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok