Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

uzyczenie samochodu - Norwegia

Czytali temat:
4 Posty
Beata Kubinska
(bronek)
Wiking
Przeprowadzamy sie na polnoc Norwegii. Znajomy ma forda transita na norweskich blachach i chce uzyczyc nam ten samochod ale nie bedzie jechal. Pojedzie i wroci ktos inny. Czy sa jakies przeciwskazania ? Tesc uwaza , ze w aucie powinnien byc wlasciciel samochodu. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
a po co wlasciciel, tu dziala tak samo jak w polsce, mozecie przed tym wydarzeniem spisac umowe o uzyczenie auta, w jezyku polskim, angielskim to powinno wystarczyc tak mi sie wydaje, ale moze sie myle i ktos ma inne doswiadczenia. mi kolezanka uzyczala kilka razy swoje auto, tylko fakt ze policja mnie nigdy nim nie zatrzymala
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
jak ci użyczy swojego ubezpieczenia to wio
wiem ze u norwegow pozyczenie auta to nie problem ale ubezpieczenie na ten czas musisz kupic sama bo sie trzęsą o swoje znizki a sa swiadomi tego ze Norwegowie nie potrafia jezdzic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
mats matser
(matmatser)
Wiking
polacy natomiast sa mistrzami kierownicy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Beata Kubinska
(bronek)
Wiking
Znajomy jest Polakiem i nie ma problemu jesli chodzi o ubezpieczenie. Uzycza samochodu i odpowiednie dokumenty. Nie wiem moze tesc nie chce jechac i szuka dziury w calym. Bardzo dziekuje za pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Michał Polak
(korepetytor)
Początkujący
Raczej to ostatnie. Mozesz jezdzic autami innych osob skoro Ci daja... Warto pomyslec o ubezpieczeniu tak w razie co jak juz koledzy wczesniej pisali. Zapytaj tescia czy gdy pozycza sie auto z wypozyczalni to czy daja tez kierowce? Pytanie retoryczne... Nawet nie odpowiadaj. Warto spisac umowe o wypozyczeniu auta, ubezpieczyc sie na te dni i kilometry... Gdy pozyczasz komus auto musisz sprawdzic prawojazdy tej osoby. Gdyby przydazylo sie, ze pozyczysz auto osobie bez prawa jazdy to odpowiadasz karnie. Grozi grzywna kilku tysiecy koron. To tak dla osob pozyczajacych auta innym. Ostatnio przydazylo sie mojemu znajomemu, ze pozyczyl busa 10 siedzen koledze. Kolega prawko mial ale tylko B. Tak wiec zostal zatrzymany za prowadzenia pojazdu bez odpowiednich uprawnien a moj znajomy mial problemy z odebraniem auta i kosztowalo go to wszystko troche. Ile nie wiem bo sie nie pochwalil. Jego kolega za to ma teraz do wyboru albo do paki albo masa pieniazkow. Chyba kolo dychy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok