Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

3
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Czytali temat:
Kuba B Anita F Angelika Stencel Marek Lipski Bolesław Woźniak Malgorzata Tarasiuk Elzbieta Urbanek Piotr Gawrys Marek Volden ingridsv Agnieszka Xyz DreamWorks Consulting Ilona18 Ca ROo Lina Mirek X (15222 niezalogowanych)
1 Post

(giovi2)
Wiking
Zuzu, "Meridia" była i jest dostępna w aptekach (na receptę).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
giovi2 napisał:
Zuzu, "Meridia" była i jest dostępna w aptekach (na receptę).

wyczytałem to w waszych poprzednich postach i to jakie ma skutki uboczne, więc takie luźne skojarzenie z dopalaczami.
A dopalacze nie znikną sklepy z RC są dalej legalne i wejdą na ich miejsc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty

(agam)
Nowicjusz
Meridia w Norwegii ma nazwę REDUCTIL. Też brałam, tylko bez żadnego efektu, więc przestałam. Kosztuje duużo- kilkaset koron.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Kasia M
(Kasia M)
Początkujący
odnośnie meridii, to jak dobrze pamiętam - została wycofana w PL z powodu odnotowanej zwiększonej liczby samobójstw u osób ją stosujących.
z resztą przy obecnej masie ciała - zdecydowanie nie potrzebujesz odchudzania!
a na pewno wspomagania odchudzania za pomocą tego typu specyfików.
takie preparaty stosuje się kiedy BMI przekracza 27 i występują choroby współistniejące, lub BMI przekracza 30, a jednocześnie próby redukcji masy ciała (dieta + wysiłek) są nieskuteczne.
preparaty na bazie sibutraminy (m.in. meridia) powodowały (czasem) także efekty uboczne w postaci np.: przyśpieszania akcji serca, powodowały występowanie bezsenności czy wywoływały zaparcia.
jestem dietetykiem, więc jeśli byś potrzebowała jakichś inf. to napisz na priv.

pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Kuba B
(kubi446)
Wiking
do Agi N jeżeli chcesz , żeby mama ci to wysłała do NO to zastanów się 10 razy , znam przypadek że skończyło się w sądzie w Oslo. w małym skrócie koleżanka tak się uprała mama jeje załtwiła w pl meridie 15 wsadziła do koperty i wysłałą za 2 tyg wezwanie na policje do Oslo to jest zakazane w NO!!! oni podciągają pod narkotyki !!!poczytaj bo nie schudniesz z meridi tylko ze stresu i kara finansowa też jest ale cały korowód , adwokat i całe zamieszanie . Ja schudłam 28kg bez specyfików )) też mam 170 wz i waże 62kg myślę że mniej to skóra i kości .Jak chcesz info pisz na pw
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty

(agam)
Nowicjusz
Macie rację, reductil wycofano w Norwegii z aptek i dlatego rzeczywiście nie jest dobrze zamawiać tego zza granicy. Znajoma tez zamówiła jakiś lek ze Stanów, który był zabroniony w Norwegii i dostała wiadomość, że sprawa znalazła się w sądzie. Jeszcze nie jest rozstrzygnięta.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Hej Kilka razy czytalam watki ale dopiero teraz usiadlam zeby przeczytac od poczatku do konca,bo tez mnie ten temat interesuje...nie konkretnie meridia ale samo odchudzanie ale teraz jestem w szoku...Jakis czas temu chcialam schudnac i pomoc sobie tabletkami bylam akurat w Smart Clubie i tam na dziale z tabletkami zaciekawily mnie jakies wiec kupilam,juz nie pamietam nazwy bo wyrzucilam ale tylko dlatego ze byly za duze jak dla mnie Bylam pozniej jeszcze raz w tym samym sklepie i tym razem wzielam tabletki o nazwie REDUCTOL leza juz drugi miesiac w szufladzie bo jakos na to odchudzanie sie nie moge zebrac Ale po dzisiejszym przeczytaniu tego tematu mysle sobie zobacze jak te moje sie nazywaja i jestem w szoku.Czy ten moj Reductol to ten sam lek o ktorym ktos wczesniej pisal pod nazwa Reductil?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
Sibutramin..jesli ma w skladzie to tak..to jest ten lek.....
Ja teraz biore hoordie taki roslinny lek wspomagajacy diete..i achudlam w tydzien 3 kg..tylko;(.....ale dobra dalej walcze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Tylko 3 kg?? Jak na tydzien to chyba duzo Tez bym chociaz tyle chciala Co to za lek? Kupilas go tutaj czy w Polsce? Musze sie nim chyba zainteresowac A robisz cos wiecej,jakies cwiczenia czy cos takiego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok