Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

w jakim banku konto? - Norwegia

Czytali temat:
ireneusz swierczynski Konrad Gontek Sylwia N Łukasz W (1059 niezalogowanych)
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
w jakim banku polecacie miec konto? chodzi mi o to gdzie najmniejsze oplaty za prowadzenie rachunku, za karte, przelewy itd. i gdzie wygodna obsluga przelewow przez internet itd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
63 Posty
Justke E
(Justke)
Początkujący
witaj,
polecam posbanken.no

masz dostep przez internet,
"siedzibe" banku na kazdej poczcie (otwarte dluzej niz banki) --mnie to najbardziej przekonało
dostaniesz karte visa bez problemow
oplaty naliczane miesiecznie, a nie z gory za karte ok.25kr miesiecznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów

(petro6)
Początkujący
Polecam rowniez Postbanken ,jesli pracujesz dluzej mozesz zawsze cos zalatwic na poczcie ,to w koncu ich bank.Tanie przelewy do Pl,nie pamietam do jakiej kwoty ale 30 nok pluz jakas drobna oplata w kraju.czytelny i prosty w obsudze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
W Nordea karta kosztuje 125 koron rocznie. Robiąc przelew do PL bardziej oplaca sie poniesc oba koszty, bo w PL banki sobie pobieraja 40 zl ( sprawdzilam), a w NO wychodzi 40 koron za wszystko.
Jezeli chodzi o godziny otwarcia, to ja nie narzekam, bo nie chodze do banku, nie mam takiej potrzeby, wszystko zalatwiam przez internet. Polecam Nordea
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
Aby dostać kartę w tych bankach trzeba udokumentować dochody? Czy nie ma z tym problemu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Osobiscie polecalbym ci www.storebrand.no albo www.gjensidige.no. 0 oplaty za transakcje, za korzystanie z bankomatow (rowniez poza Norwegia), 0 oplat za przelewy (rowniez do PL).
Pozdrawiam

PS. Jezeli masz personnummer, z karta VISA (nie kredytowa) nie bedziesz mial problemu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Hardi, karte do bankomatu dostaniesz od razu ( przysla w ciagu kilku dni), tylko przynies zdjecie ze soba, bo u nich kosztuje troszke.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
172 Posty
Marek S
(telemarek)
Stały Bywalec
A jak założysz konto walutowe w NOK w Nordea BP (tylko koniecznie na jedno i to sam nazwisko), to przelewy między rachunkami masz całkowicie za darmo.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
Hilton napisał:
Hardi, karte do bankomatu dostaniesz od razu ( przysla w ciagu kilku dni), tylko przynies zdjecie ze soba, bo u nich kosztuje troszke.
A są jeszcze jakieś opłaty czy tylko te 125 koron na rok? Są opłaty za przelewy na norweskie rachunki i za wyciąganie kasy z innych bankomatów?

ps. nie interesują mnie banki wirtualne, tylko takie które mają jakieś siedziby i placówki do których można iść normalnie pogadać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
nordea nie jest wirtualnym bankiem. mnie sie nie chce szukac teraz w umowie o oplatach, ale sam mozesz pochodszic po bankach i zapytac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok