Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

norweska apteczka - zamienniki ? - Norwegia

352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami w temacie lekarstw jakie można nabyć w Norge a spełniałyby mniej więcej funkcje tych, które kupić można w PL. Myślę, że ściągawka będzie przydatna nie tylko mnie:

- przeciwbólowe /np. apap, panadol.../
- rozkurczowe no-spa / /
- przeciwalergiczne
- na przeziębienie
- żołądkowe
- inne jakie przypomną Wam się

Słyszałam coś niecoś o specyfice podejścia Norwegów do leków ale myślę, że zweryfikujecie moją wiedzę...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Ja norweskich używałam Paracet ogólnie dostępny, jest jeszcze Pinex, ale to też paracetamol. Link jest na zgagę (lepszy niż polskie Manti i inne), z żołądkowych nic więcej, mój mąż miał spore problemy, nic mu nie dali, ale wysłali na gastroskopię i inne badania, znaleźli bakterię, dostał konkretny lek na konkretny problem, bardzo skuteczny i szybki w działaniu. Na alergię skórną stosowałam maści, średniej jakości, albo ta alergia u mnie niewiadomej przyczyny. Leki ogólnie dostępne są mniej więcej takiej jakości jak polskie. Ale jeśli masz prawdziwy problem, który potraktują serio, to mają dostęp do naprawdę dobrych (przykład z żołądkiem, doświadczenia z bólem ucha).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok