Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

6
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

upoważnienie - Norwegia

45 Postów
miro kur
(miros)
Nowicjusz
witam
chciałbym upoważnić moją żonę do konta w Norwegii .Konto mam dnb.
Czy ktoś już to robił?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
Idziesz do banku DNB razem z zona i mowisz,ze chcialbys aby zona mogla korzystac z Twojego konta,dostaje karte bez zdjecia,nie moze korzystac z kodebrikke,za to otrzymuje karte z jej imieniem i nazwiskiem.Koszt roczny tej karty to 275nok.powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
miro kur
(miros)
Nowicjusz
Witam Krzysztof
Muszę trochę więcej wyjaśnić z związku z tym upoważnieniem do konta .
Moja żona mieszka w Polsce . Nie posiada norweskiego numeru .
w moim imieniu dzwonił kolega Norweg do banku.I jeśli dobrze zrozumiałem to jeżeli moja żona nie ma fødselsnummer i nie jest klientem banku to nie mogę jej upoważnić.
Czy to prawda ? JEŻELI tak to czy jest możliwość otrzymania fødselsnummer dla mojej żony bez jej obecności w Norwegii ?
Dziękuję za wcześniejsze objaśnienie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
miro kur
(miros)
Nowicjusz
witam
odradzam - ale dlaczego?
nie pytam się czy mam udzielić upoważnienia --- pytam się jak mam to zrobić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
Możesz zamówić druga kartę do konta i dać żonie,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
IwonaMroz67
(IwonaMroz67)
Wiking
zajść do banku i wypełnić oświadczenie ,ze twoja żona będzie również twoim dysponentem-czyli osobą upoważnioną do operacji na twoim koncie , tam to zarejestrują i wpiszą do ogólnych dokumentów i podpiszesz i to wszystko . Zona będzie tak samo jak by była współwłaścicielem konta razem z tobą , takie samo prawo np. jak bedzie chciała przelac pieniądze z twego konta to musi znać hasło i numer ID by sie zalogowac , a to masz tylko ty . Jedyne co może zrobić bez tych danych to zajść do banku i zgłosić ,że chce przelać z tego konta na drugie konto pieniądze jako twój dysponent i bank to przeleje -hm.. i tyle . Wszystko jest w twoich rękach tylko ten 1 przypadek nie -chyba ,że zastrzeżesz dysponenta w banku ,że moze dokonać transakcji na twoim kontem pod warunkiem np. śmierci , na 1 razowe upoważnienie przez ciebie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
578 Postów

(wariat0704)
Wyjadacz
Wystarczy zalogowac sie w bank online i zamowic dodatkowa karte... Ale wczesniej dobrze ale to dobrze sie zastanow nad tym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
miros napisał:
Witam Krzysztof
Muszę trochę więcej wyjaśnić z związku z tym upoważnieniem do konta .
Moja żona mieszka w Polsce . Nie posiada norweskiego numeru .
w moim imieniu dzwonił kolega Norweg do banku.I jeśli dobrze zrozumiałem to jeżeli moja żona nie ma fødselsnummer i nie jest klientem banku to nie mogę jej upoważnić.
Czy to prawda ? JEŻELI tak to czy jest możliwość otrzymania fødselsnummer dla mojej żony bez jej obecności w Norwegii ?
Dokladnie tak jak Ci powiedzial,tutaj karta bankomatowa jest swoistym dowodem osobistym,jesli jest obywatelem polski nie zameldowanym tutaj,to nie dostanie zupelnie nic.
Dziękuję za wcześniejsze objaśnienie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
578 Postów

(wariat0704)
Wyjadacz
bzdura!!!! wystarczy zamowic drugą karte i nie ważne gdzie kto z niej Korzysta!!! kur..... ludzie ogarnijcie sie ta karta bedzie bez zdjecia imienia i nazwiska!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok