Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zakupy w Szwecji. - Norwegia

49 Postów
ania,sylwek rebisz
(ania,sylwek)
Nowicjusz
Witam,czy moze ktos mi podpowie gdzie w Szwecji warto robic zakupy.Wybieramy sie pierwszy raz,jesli mozecie podajcie nazwy sklepow a nawet aders jesli macie ,najlepiej takie gdzie mozna wszystko kupic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:12  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

Ja jeżdżę do granicy, a dalej Szwedzi dbają o reklamę i oznakowanie przygranicznych centrów handlowych. Według mnie najfajniej jest koło Svinesund, E6 z Oslo, stówka dozwolona, więc nie tracę dużo czasu na podróż (kiedy nie pada śnieg). Dwa centra handlowe przy granicy, dalej w miasteczku, monopolowy i obok spożywczy z megapotężnym, zajmującym dużą przestrzeń działem ze Smågodt . Dodatkową atrakcję stanowi wielkie złomowisko samochodów (odkrycie z ostatniego wypadu) po norweskiej stronie, zjeżdża się do niego zjazdem z E6, przy którym są zamocowane na ścianach skalnych dzieła sztuki w postaci kolorowych prostokątów, dalej dojazd jest oznakowany, czynne również w sobotę .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
ania,sylwek rebisz
(ania,sylwek)
Nowicjusz
dzieki Dino
A w niedziele sa w Szwecji czynne sklepy??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
ania,sylwek napisał:
dzieki Dino
A w niedziele sa w Szwecji czynne sklepy??

Oczywiście, największa atrakcja to niedzielne wypady, zdaje się tylko, że monopolowe są zamknięte, tego do końca nie wiem, bywając w niedziele, nie kupowałem innego alkoholu niż cienkie (3,5%), szwedzkie piwo dla matek karmiących, dostępne w spożywczym .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-11  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
ania,sylwek rebisz
(ania,sylwek)
Nowicjusz
Dzieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok