Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

3
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Dieta - Norwegia

Czytali temat:
TOMASZ STUDZINSKI artur kruzicki Łukasz . Artur D. Dominik O stm m Błażej Prasowski Karol Juskowiak Rafał D Wojciech , Stanisław Domagała Trucker Oskkrol fflash (5216 niezalogowanych)
17 Postów
Wiking
pracuje w norwegii niecałe 3 lata. przez cały czas dostawałem diety za to że jestem na obczyźnie i rozłąkowe. miesiac temu zmieniłem norweski nr personalny z tymczasowego na stały, czy związku z tym nie będą mi wypłacac juz diet ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bumell)
Wiking
Czy jestes w norwegii w delegacji z polskiej firmy?
Jeśli dostawałeś ,to zmiana tymczasowego na stały nie powinna w tej kwestii nic zmienić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
zmiana numeru nie może mieć wpływu na umowe o prace według której należą się diety albo nie
należą się jeżeli jest się oddelegowanym tu do pracy przez polską firmę . to jest wtedy taka rekompensata za marną stawke
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bumell)
Wiking
harry ,o tej polskiej firmie to ja napisałęm,ponieważ dziwne dla mnie jest otrzymywanie diet za to ze się jest na obczyznie,i kwot za rozłąkę.Rozłąkę to chyba od podatku się odlicza?a diety to zakład pracy (norweska firma) płaci gdy np pracownik udaje się dalej jak 25 km (to może być różnie w firmach)od miejsca zamieszkania.
Tak czy siak to D numer nie ma tu związku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
no nie wyjaśnił nam gdzie pracuje . ale jemu chodziło o tę zmiane numeru
a swoją drogą to przyomniało się mi że pracowałem w szwecji przez polską firmę . dieta wynosiła 351 SEK za każdy dzień pobytu łącznie z weekendemi . dawało to niezłą sume
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bumell)
Wiking
Oj tak kolego.A tym bardziej szwedzi pracujący w norwegi niezle się obławiają.Dieta i rozłąka dla żonatych szwedów to znów ok 600 - 700 nkr na dzień.I oni to mogą sobie wtedy kupowac apartamenty w tailandii na własność.Nie to co polacy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
ci szwedzi z tymi dietami to pracują praktycznie tylko przy remontach platform i w stoczniach . tam gdzie jest duża kasa do ugryzienia .
szwedzi nie są aż tacy wylewni żeby za dużo płacić jak sie nie opłaca i umieją dobrze liczyć żeby ich ktoś nie puścił w skarpetkach .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-11  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bumell)
Wiking
Tak platformy ,ale i nie tylko.Firma Ganlidis (celowo podaję złą gramatycznie nazwę) W ostatnim roku poznałem kilku szwedów z tej firmy.Ta Firma tu w norwegii obstawia tylko temat budowy ścianek wewnętrznych w nowych budynkach mieszkalnych.Kilku pracuje i zarabia w niej od wiosny do jesieni a w zimie mieszkają w swoich mieszkaniach w tajlandii.
450000 nkr to mniej więcej cena za mieszkanko w apartamentowcu w tajlandii z basenem,chronione 24/dobę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
a w szwecji kiedy mieszkają
może to nie szwedzi tylko tajowie
sprobuj sie z nimi skumplowac to może zwiedzimy te apartamenty na ich koszt
no i poznamy jakieś tajki 150 cm wzrostu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Hary ty swinio!! Najpierw sie do mnie na chate wpychasz a teraz o tajkach marzysz??!!! Ja mam 168 cm wzrostu i juz ise na ciebie obraziłam !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok