Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

2
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Haugesund - Norwegia

Czytali temat:
Marek Sadło Michal Wisnia annakd Tuturu Rejnbol22 Jusia Sz (1479 niezalogowanych)
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
Kochani, witam serdecznie.

W Norwegii w Bergen byłam do tej pory dwukrotnie: w lipcu 2009 przez tydzień i pomiędzy Bożym Narodzeniem a Nowym Rokiem 2009/2010 przez prawie dwa tygodnie. Te dwa pobyty wystarczyły, żebym zakochała się w tym kraju. Moje i męża marzenie właśnie się spełniło, mąż dostał pracę w Haugesund. Wyjeżdża w piątek, w związku z tym chcę założyć nowy wątek i móc korespondować z osobami z tego miasta i nie tylko. Liczę na Wasze opinie, doświadczenie i dobre słowo dotyczące mieszkania w Norwegii na dłużej. Piszcie proszę, ja na razie mieszkać jeszcze będę z dwójką dzieci w Polsce przez ponad rok zanim dołączymy do męża, może choć te rozmowy pozwolą uszczuplić smutek chwilowego rozstania...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
Czyżby nikt nikt z naszych rodaków goszczących na tym forum nie mieszkał w Haugsund... ? Ten wątek chyba powinnam założyć w regionalnych jako kolejne miasto ale nie umiem jeszcze. Może jakaś miła duszyczka podpowie?

pozdrawiam ciepło
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
Haugesund jest fajny.Mieszkalam tam przez rok.jest ladnie i duzo fajnych miejsc do zobaczenia dookola.teraz mieszkam kolo Oslo.tu jest latwiej sie nauczyc norweskiego bo mowia bokmålem a nie dialektami.ale tesknie za morzem.chetnie podziele sie info o miescie
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
Witaj!

Szkoda, że nie ma Cię już w Haugesund...Rozumiem, że plany życiowe poniosły Cię w głąb kraju.

Jestem ogromnie ciekawa każdej informacji o tym mieście. Gdzie chyba nawet wyczytałam, że Haugesund ma piaszczystą plażę, jeśli to prawda, to z wody mnie nie będzie można wyciągnąć, podobnie jak moich dzieci A góry - cóż, zdążyłam zobaczyć Aurlandsfjorden oraz Jostedalsbreen. Oczu oderwać nie mogłam. Czy w samym Haugesund są jakieś wyższe szczyty czy trzeba bardziej za zachód pojechać na fiordy?
Pozdrawiam serdecznie
K
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Wiking
Katarzyna napisał:
Witaj!

Szkoda, że nie ma Cię już w Haugesund...Rozumiem, że plany życiowe poniosły Cię w głąb kraju.

Jestem ogromnie ciekawa każdej informacji o tym mieście. Gdzie chyba nawet wyczytałam, że Haugesund ma piaszczystą plażę, jeśli to prawda, to z wody mnie nie będzie można wyciągnąć, podobnie jak moich dzieci A góry - cóż, zdążyłam zobaczyć Aurlandsfjorden oraz Jostedalsbreen. Oczu oderwać nie mogłam. Czy w samym Haugesund są jakieś wyższe szczyty czy trzeba bardziej za zachód pojechać na fiordy?
Pozdrawiam serdecznie
K

wiam
"nie mów hop póki nie przeskoczysz"
morze północne to nie Bałtyk, który już jest raczej zimny, i uwierz mi że mimo pięknego lata, woda jet tu raczej średnio przyjemna
w Haugesund bywałem tylko przejazdem, nie wiem jakie są plaże ale wiem że na zachód od H... jest już tylko woda
jeśli będziesz zainteresowana Stavanger (a to bardzo blisko) to mogę podać namiary na ciekawe miejsca i 100% kwarcowe plaże.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
Jasne, że chętnie wezmę namiary, jak Bozia da, na wakacje będę mogla znów być w Norge i pozwiedzać kolejne nieznane mi rejony
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
plaza piaszczysta owszem jest ze 30 km od miasta na wyspie Karmøy(piekna wyspa). bardzo ladna plaza ale woda brrr. norweskie dzieci sie kapaly ale my tylko zamoczylismy stopy i bolaly z zimna .ale jest kilka innych miejsc gdzie woda nagrzewa sie do ludzkiej temperatury.jest jeziorko w miescie,takie miejskie kapielisko ale nawet w niedziele po poludniu nie ma duzo ludzi.no i jeszcze fiordy.znam takie jedno super miejsce na polnoc od H jakies 45 km.jesli chodzi o gorki to jakichs super wysokosci nie ma ale widoki sa swietne. w miescie jest gora z nadajnikiem telewizyjnym.nie brzmi to super ale widoczek miodzio... i jeszcze jedna swietna gorka tam gdzie ten fajny fiord. i maju jest swieto Wniebowstapienia i organizuja tam Marsz troli przez blota i lasy. na moim profilu jest zdjecie moich butow po przejsciu tej trasy. ehh fajnie tam bylo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok