Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

WYSTAWKI - Norwegia

17 Postów
Wiking
Witam.
Czy zabieranie rzeczy z tzw. "wystawek" jest nielegalne tu w Norwegii?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
tak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
a o jakie zabieranie z wystawek chodzi Ja pierdziu!! Wstydziłabym sie o czym takim pomyslec, a co dopiero zapytac na forum. Ludzie, to oczywiscie wasze zycie i wasze sprawy...ale niektore zachowania są na prawde przesadzone. Nasuwa mi sie pytanie : czy w Polsce tez chodziłes po śmietnikach i znosiłes sobie rzeczy do domu??
Na finn.no jest dział "gis bort", tam ludzie oddaja rzeczy gratis, mozna sobie cos zabrac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
mafiej napisał:
Witam.

I TAK.... i ... NIE...
Tak jest nielegalne ...jeżeli sklad jest przy sklepie ...z danym asortymentem... a tenże zużyty, jest tam składowany czasowo..do momentu wywozu celem dalszego recyklingu...
Pamiętać trzeba iż to , że sprzęty te nie są specjalnie zabezpieczone... >....siatki...drut kolczasty... karabiny ... i wściekłe psy ...< , nie oznacza ,że jest to bezpańskie...niczyje... poprostu dla większości Norgów wystarczy sam fakt iż ten sprzęt znajduje się na terenie sklepu...składu....
Niemniej są przypadki ,że i Norwegowie mniej zamożni z różnych przyczyn..np. /alkochol/ wymieniają swój sprzęt na bardziej nowszy ,zostawiając starsze typy... > pisząc Norwegowie miałem na myśli NORGÓW z krwi i kości a nie ludność napływową i tylko zasymilowaną..<

Nie nie jest nielegalne... jeżeli taka wystawka jest specjalnie zorganizowana i oznakowana ...
Obecnie bardzo rzadko organizowana ze względu na modę... -loped marketów-...gdzie sprzęty i nie tylko są oddawane bezpłatnie a uzyskane drobne kwoty z tych akcji idą na różne cele mniej lub bardziej udane...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalski10)
Wiking
gabriel napisał:
mafiej napisał:
Witam.

I TAK.... i ... NIE...
Tak jest nielegalne ...jeżeli sklad jest przy sklepie ...z danym asortymentem... a tenże zużyty, jest tam składowany czasowo..do momentu wywozu celem dalszego recyklingu...
Pamiętać trzeba iż to , że sprzęty te nie są specjalnie zabezpieczone... >....siatki...drut kolczasty... karabiny ... i wściekłe psy ...< , nie oznacza ,że jest to bezpańskie...niczyje... poprostu dla większości Norgów wystarczy sam fakt iż ten sprzęt znajduje się na terenie sklepu...składu....
Niemniej są przypadki ,że i Norwegowie mniej zamożni z różnych przyczyn..np. /alkochol/ wymieniają swój sprzęt na bardziej nowszy ,zostawiając starsze typy... > pisząc Norwegowie miałem na myśli NORGÓW z krwi i kości a nie ludność napływową i tylko zasymilowaną..<

Nie nie jest nielegalne... jeżeli taka wystawka jest specjalnie zorganizowana i oznakowana ...
Obecnie bardzo rzadko organizowana ze względu na modę... -loped marketów-...gdzie sprzęty i nie tylko są oddawane bezpłatnie a uzyskane drobne kwoty z tych akcji idą na różne cele mniej lub bardziej udane...

Mysle, ze kolega Mafiej, mowiac "tzw. wystawka", mial cos konkretnego na mysli. A co, to mozna sie tylko domyslac...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalski10)
Wiking
giovi2 napisał:

Zgadzam sie z Toba, Gjovik
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
giovi2 napisał:

Ty jak już coś napiszesz.... boki zrywać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Grzes203 napisał:
giovi2 napisał:

Gwoli wyjaśnienia,chciałam napisac coś gabrielowi ,ale doszłam do wniosku,że nie będę sobie psuc humoru na resztę dnia.
Ps.Mam nadzieję ,że rzeczony Pan ,zostanie na urlopie jak najdłużej(Ja Grześ,odwrotnie niż Ty,nie przepadam za tym Panem i wcale się nie cieszę ,że wrócił,czy tam wróci)Na sam widok fioletowego koloru w poście dostaję drgawek
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalski10)
Wiking
giovi2 napisał:
Grzes203 napisał:
giovi2 napisał:

Gwoli wyjaśnienia,chciałam napisac coś gabrielowi ,ale doszłam do wniosku,że nie będę sobie psuc humoru na resztę dnia.
Ps.Mam nadzieję ,że rzeczony Pan ,zostanie na urlopie jak najdłużej(Ja Grześ,odwrotnie niż Ty,nie przepadam za tym Panem i wcale się nie cieszę ,że wrócił,czy tam wróci)Na sam widok fioletowego koloru w poście dostaję drgawek

Bo przydalaby sie opcja USUN SWOJ POST)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok