Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

1 Post

(fullcasco)
Wiking
eeeeeeeeee ja to smierci nie dozyje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
fullcasco napisał:
ja Gabriela juz troche latek znam ,kwestia tolerancji ,zrozumienia ,akceptacji ,szacunku drugiej osoby taka jaka jest
a pisze raczej brutalna prawde
w kazdum razie nie mozna byc obojetnym na jego slowa

Fullcasco ,na szacunek trzeba sobie zasłużyc,a w moich oczach Gabriel na tenże nie zasługuje,gdyż przede wszystkim on nie ma go dla nikogo.
Widzisz jest jeszcze jedna osoba na tym forum bardzo kontrowersyjna(mówie o Hilton)ale jakże inne jest jej zachowanie.Potrafi przyznac się do błędu jeśli takowy popełni,potrafi zjednoczyc się z inymi użytkownikami z forum,chociaż bardzo często nie przebiera w słowach.Gabriel natomiast,jest arogancki,bezczelny,potrafi bezpodstawnie obrażac ludzi, a gdy ktoś mu wytknie,że rozminął się z prawdą,nie potrafi ustosunkowac się nawet do tego.
Wcześniej miałam wyrobione zdanie na jego temat,ale się nie wypowiadałam.Jakiś czas temu jednak, zarzucił mi dwulicowośc,bez najmniejszej próby sprawdzenia czy ma rację,gdy udowodniłam mu,że tak nie jest,zniknął z tematu jak kamfora,bez słowa wyjaśnienia czy głupiego przepraszam.Nie wymagam jednak od niego aż takiej oznaki człowieczeństwa,bo dotarło do mnie ,że temu Panu przez gardło(a w tym wypadku klawiaturę)magiczne słowo przepraszam nie przejdzie.
Cóż,jak dla mnie zachowanie tego Pana jest żałosne.Często zdarza mu się wytykac ludziom,że piszą posty,aby zaistniec.Moim zdaniem zaistniec właśnie chce przede wszystkim ON.
Koniec i kropka

Ps.Cyganka,to że zdania Grzesia i moje są różne w tym temacie,nie oznacza,że to nas poróżni.
Nie zgadzac się ze sobą ludzka rzecz,ważne by zachowac przy tym do siebie SZACUNEK I NIM SIĘ KIEROWAC
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Właśnie tak czytam ten artykuł i czytam i już miałem reklamować że mnie nie ma
Temat mam nadzieje zostaje powyższym postem zamknięty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Wiking
no to bardzo dziwne bo ja smieci nie zbieram. w polsce też wystawek nie widziałem. No ale jeśli twierdzisz że pralka warta 10 tyś nok jest śmieciem to w czym ty pierzesz...... nie bede tego kometował bardziej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Dlatego zadałam pytanie o jakie wystawki ci chodzi. A po drugie jak chcesz pralke warta 10 tys. NOK ( pisze sie to duzymi literami, poniewaz nok to jest norweskie słowo) to sobie kup. Po co brac z wystawki???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Ciekawe ile ta pralka była warta przed wyrzuceniem
Też nie będę kometował bardziej, idę spać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
Witam.
1.norki kupują nową pralke jak im sie filter w używanej zapcha.
2.utylizacja jest obowiązkiem sprzedawcy po warunkiem że mu sie sprzęt dostarczy, co dla wielu norków za duży wysiłek.
3.Z powodu wystawek i tego że są niektórzy co z nich korzystają w celu zdobycia części zamiennych(TV, mikro,dvd.pralki ,lodówki-argon, )pod ElKjopem nic nie stoi luzem tylko w zamkniętych kontenerach, bo resztki rozszabrowanego sprzętu walały sie po rowie do Lillestrom.
4.ZAWSZE MOŻESZ WEJŚĆ I ZAPYTAĆ WŁAŚCICIELA CZY MA COŚ PRZECIWKO ŻE ZABIERZESZ, i pewnie będzie Ci wdzięczny, bo przy indywidualnym odstawieniu na śmietnik muszą płacic oddzielnie.
5.Wchodząc i pytając nie sprawiasz wrażenia(mam nadzieje fałszywego),że patrzysz za czymś więcej niż to co wystawione, unikasz spotkania POLITI, wielu z norków siedzi wdomu i oprócz swojego obejścia ma na oku sąsiedztwo.
6. Ostroznie i grzecznie bo okolice Oslo po nowym roku naszła plaga rumunów i romów , którzy oprucz żebractwa zwijają co w reke wpadnie(wg.prasdowego raportu policji)
WMD
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
Hilton napisał:
a o jakie zabieranie z wystawek chodzi Ja pierdziu!! Wstydziłabym sie o czym takim pomyslec, a co dopiero zapytac na forum. Ludzie, to oczywiscie wasze zycie i wasze sprawy...ale niektore zachowania są na prawde przesadzone. Nasuwa mi sie pytanie : czy w Polsce tez chodziłes po śmietnikach i znosiłes sobie rzeczy do domu??
Na finn.no jest dział "gis bort", tam ludzie oddaja rzeczy gratis, mozna sobie cos zabrac.

uważam, że wystawki to dobra rzecz. komuś się przyda, weźmie = mniej śmieci na wysypiskach. a poza tym można znaleźć nowe rzeczy. nowe rzeczy to przecież nie są śmieci.
...ale wolę rzeczy z ogłoszeń, żeby nie było
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
   Jakiś czas temu wywiozłem telewizor, kiedy podjechałem pod kosze, z zaparkowanego w pobliżu samochodu wyskoczyło dwóch miłych polskojęzycznych panów i przejęli sprzęt bezpośrednio z paki . Poza tym, taka wystawka to dobre źródło części zamiennych. W czasie urlopowej podróży, po awarii przetwornicy do laptopa odwiedziłem taki śmietnik w Bergen, gdzie znalazłem wymagane do naprawy podzespoły . Wczoraj znajomy elektronik odwiedzający regularnie te miejsca powiedział, że obecnie jest duża konkurencja ze strony profesjonalistów, obywateli państw z byłego bloku posiadających duże samochody ciężarowe i zbierających wszystko co popadnie. Podobnie jak Polacy w Niemczech. W Wawie, na targ Wolumen co tydzień przyjeżdżają "dostawcy śmietników" i sprzedają graty po bardzo przystępnych cenach .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Słonko napisał:

...Pozdrawiam wszystkich piszacych w tym wątku a przedewszystkim tych co pisali nie na temat hehe

Również słonko pozdrawiam Cię serdecznie przede wszystkim
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok