Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Runo w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
Piotr .... Agnieszka Kajka Bartek K. Joanna Kuchnicka Mocarny Knur Ewa Adam Lech Kowalewski Kondziu Antkiewicz Jan Jan 70piotrek Polczynski Robert R (2521 niezalogowanych)
4 Posty
Jan Jan
(Toortol)
Wiking
Witam

Chciałem się dowiedzieć czegoś na temat runa leśnego w Norwegii, strasznie mnie korci by pojechać w tym roku do Norwegii móc cieszyć się jej pięknem ale i jednocześnie zarobić (przyjemne z pożytecznym). Mam nadzieję że udzieli mi, ktoś informacji o samej Norwegii jak i Finladii oraz Szwecji jeśli będzie to możliwe.
Przejrzałem dużą część Polskich stron ale konkretów nie uzyskałem.

Chciałbym uzyskać informacje na temat:
- pozwoleń na sprzedaż grzybów, albo jakiekolwiek inne pozwolenie i jak je uzyskać.
- informacje o skupach byłyby bardzo pomocne, może istnieje jakaś mapka.
-tereny leśne tam są chyba wszystkie bogate w ten surowiec, ale jeśli ktoś zna dobre miejsca blisko skupów byłbym wdzięczny za informacje.
-jak jest z wędkowaniem

Chętnie bym się zabrał też z kimś, jeśli wybiera się na tego typu formę zarobkową.

Dziękuje z góry
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Wtf?!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
ale to dopiero sierpien-wrzesien.

W lasach tych czerwonych kuleczek wygladajacych jak borowki jest od zatrzesienia, grzybow tez od cholery, trzeba isc z koszem a nie koszyczkiem. DO tych kuleczek sa specjalne koszyczki do zbierania w jula czy biltemie

poczytaj norweskie strony pod haslem 'skogsbær' czyli owoce lesne
tu masz jakis obszerny artykul po polsku

www.globtroter.pl/artykuly/1842,szwecja,...upaki,i,inne,,,.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Jan Jan
(Toortol)
Wiking
Dzięki, czytałem to, wyczytałem jak wygląda zbieranie jagód, moroszki itp. na Polskich stronach.
Głównie interesują mnie grzyby, na ten temat niestety nic nie mogę znaleźć konkretnego

Ale dzięki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
co do grzybów to ostatnio z jakims norem gadałem i ponoc jest jakis jeden typ grzyba co w skupach płaca za niego ok 500 kr za kg, dosc rzadki. Jakas taka dziwna norweska nazwa.

A co do zwykłych grzybów to cholera wie czy jest jakis skup nawet gdyz tych grzybów to szukac nie trzeba, na kazdym kroku maslaki czy prawdziwki sa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Jan Jan
(Toortol)
Wiking
Dzięki za namiar
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok