Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

mobilny salon kosmetyczny - Norwegia

Czytali temat:
Karol Pitek Irma P Zbigniew Karpinski Magda Magda mrauie orime (2725 niezalogowanych)
1 Post
Agata Łapińska
(agata74)
Wiking
Witam serdecznie!
w lipcu razem z dzieciakami dołączam do męża, który już od trzech lat zdobywa Norwegię . Po przyjeździe nie będę miała raczej załatwionej pracy wiec dzielnie będę musiała zabrać się za poszukiwania. Mam jednak pytanie, które kieruję raczej do dziewczyn, które już od jakiegoś czasu zamieszkują w Norwegii w rejonie Stavanger. Czy w tym rejonie jest zapotrzebowanie na usługi kosmetyczne????? Chodzi mi o manicure w tym hybrydy, pedicure, pielęgnacja twarzy - oczyszczanie manualne, kawitacja, darsonwal, pielęgnacja kwasami itp. Mam egzamin państwowy z zakresu pielęgnacji twarzy technika usług kosmetycznych i liczne certyfikaty dotyczące pielęgnacji i zdobienia paznokci. Mam tez praktykę w salonie kosmetycznym w Polsce. Pomyślałam, ze na początek nim znajdę stałą pracę zajmę się świadczeniem drobnych usług kosmetycznych. Nie wiem jednak czy jest zapotrzebowanie na tego typu usługi i czy warto uzupełniać mój kosmetyczny kuferek
Będę bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie i dobre rady. Pozdrawiam bardzo serdecznie. Agata
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
joziek norweg
(ad_rem)
Wiking
agata74 napisał:
Witam serdecznie!
w lipcu razem z dzieciakami dołączam do męża, który już od trzech lat zdobywa Norwegię . Po przyjeździe nie będę miała raczej załatwionej pracy wiec dzielnie będę musiała zabrać się za poszukiwania. Mam jednak pytanie, które kieruję raczej do dziewczyn, które już od jakiegoś czasu zamieszkują w Norwegii w rejonie Stavanger. Czy w tym rejonie jest zapotrzebowanie na usługi kosmetyczne????? Chodzi mi o manicure w tym hybrydy, pedicure, pielęgnacja twarzy - oczyszczanie manualne, kawitacja, darsonwal, pielęgnacja kwasami itp. Mam egzamin państwowy z zakresu pielęgnacji twarzy technika usług kosmetycznych i liczne certyfikaty dotyczące pielęgnacji i zdobienia paznokci. Mam tez praktykę w salonie kosmetycznym w Polsce. Pomyślałam, ze na początek nim znajdę stałą pracę zajmę się świadczeniem drobnych usług kosmetycznych. Nie wiem jednak czy jest zapotrzebowanie na tego typu usługi i czy warto uzupełniać mój kosmetyczny kuferek
Będę bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie i dobre rady. Pozdrawiam bardzo serdecznie. Agata

Pan od pazurow, kosmetyczek i fryzjerek jest tu jak mrowkow. Nietety wiekszosc jest slabo wyksztalcona( czytaj: maksymalnie bezwartosciowe licencjaty) Wszystkie probuja znalezc sobie miejsce. Nadpodaz kosmetyczek prowadzi do zwiekszonej liczby sprzataczek. Problem w tym, ze sprzataczka to dobro luksusowe, jak zaczna sie zwolnienia, to w pierwszej kolejnosci ludzie likwiduja niepotrzebne wydatki...
Nadchodzi zima w Winterfell, wraz z nia redukcje w przemysle...dalej pojdzie rzesza sprzataczek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
orime
(orime)
Początkujący
A jak sanepid podchodzi do takiej działalności mobilnej?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
190 Postów
Angelika Mojak
(Angela22)
Stały Bywalec
To już twój ryzyk fizyk. Jako mobilna kosmetyczka musisz mieć pomieszczenie w którym przechowujesz sprzęty. Umowę sterylizacyjną, umowę na odpady medyczne. Jeśli własny autoklaw to w pomieszczeniu z bieżąca woda i zachować ścieżkę ‚czystości’ narzędzi. U klientki Cię nie sprawdza. W domu możesz robić pod ryzyko- trafia mnie lub nie. Bo mogą wpaść na kontrol pomieszczenia gospodarczego i słabo jak będzie tam stanowisko pracy, a nie daj Boże będziesz w trakcie pracy
Bez wzgledu na to czy prowadzisz działalność stacjonarną, czy mobilną, powinnaś zastanowić się nad wprowadzneiem w firmie terminalu polskabezgotowkowa.pl/ Na stronie jest opisane, jak go otrzymać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
orime
(orime)
Początkujący
A jakieś pomysły jakie gadżęty przygotować dla klientek na święta?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
190 Postów
Angelika Mojak
(Angela22)
Stały Bywalec
moze gadzety reklamowe?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Karolina Zając
(KarolinaZajac)
Początkujący
No to ja się wypowiem co jest dla mnie ważne.
Dla mnie ważne są przystępne ceny, czystość, ładny zapach, miła obsługa oraz aktualne kobiece czasopisma. Niezwykle irytuje mnie, gdy kosmetyczka zamiast skupić się na klientce, rozmawia z kimś innym. Raz leżałam na fotelu, a kosmetyczka zamiast robić swoją pracę, plotkowała z koleżanką, opowiadając jej szczegóły o swoich problemach zdrowotnych. To było okropne i więcej tam nie wrócę.
A jeśli zastanawiasz się nad gadżetami, to uważam, ze kubeczki reklamowe mogą być fajną opcją www.pless.pl/wiadomosci/84263-jak-kubki-...macniaja-twoja-marke Jak tutaj
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Karolina Zając
(KarolinaZajac)
Początkujący
Dla mnie ważne są przystępne ceny, czystość, ładny zapach, miła obsługa oraz aktualne kobiece czasopisma. Niezwykle irytuje mnie, gdy kosmetyczka zamiast skupić się na klientce, rozmawia z kimś innym. Raz leżałam na fotelu, a kosmetyczka zamiast robić swoją pracę, plotkowała z koleżanką, opowiadając jej szczegóły o swoich problemach zdrowotnych. To było okropne i więcej tam nie wrócę.
A jeśli zastanawiasz się nad gadżetami, to uważam, ze kubeczki reklamowe mogą być fajną opcją www.pless.pl/wiadomosci/84263-jak-kubki-...macniaja-twoja-marke Jak tutaj
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
orime
(orime)
Początkujący
hmm
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
holdigreti
(holdigreti)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok