Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

3
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Zmiana nazwiska na norweskie? - Norwegia

Czytali temat:
Rafał Gadomski mariola kubaszewska Sandra Larsen Jolanta Gmurczyk Zołądkiewicz Mike Grzesik Ewelina Z-a Jędrzej M Aleksander Zdunek Nikodem NO XXX11 iksowski Damian windsurfing Lukasz Zaczkiewicz Mariusz Tabian MBMN (8484 niezalogowanych)
193 Posty
Ewa Adam
(MalaCzarnaEwa)
Stały Bywalec
Spotkalam sie z opinia, ze warto zmienic nazwisko polskie na takie norwesko brzmiace lub typowo norweskie....ze to ulatwia wiele spraw urzedowych i tych zwiazanych z praca....jakie jest wasze zdanie, tak jestem ciekawa...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
Zgadza sie to ulatwia sprawe... Na wszystkim sexvideochatach uzywam norweskiego imienia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-17  
Odpowiedz   Cytuj
275 Postów
Janek Szaradek
(opptymus)
Stały Bywalec
MalaCzarnaEwa napisał:
Spotkalam sie z opinia, ze warto zmienic nazwisko polskie na takie norwesko brzmiace lub typowo norweskie....ze to ulatwia wiele spraw urzedowych i tych zwiazanych z praca....jakie jest wasze zdanie, tak jestem ciekawa...

Imie tez zmien, na pinda - zalatwi to wiele spraw. Co to za kurewski koniunkturalizm. Skoro nie masz wlasnej tozsamosci to warto pomyslec nad nazwiskiem Ameba.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
opptymus napisał:
MalaCzarnaEwa napisał:

Imie tez zmien, na pinda - zalatwi to wiele spraw. Co to za kurewski koniunkturalizm. Skoro nie masz wlasnej tozsamosci to warto pomyslec nad nazwiskiem Ameba.

I tu sie mylisz opptymusie!!!!!! moze w twojej branzy malarskiej to nie ma znaczenia, ale takie sa realia..

Gdyby zadzwonil do ciebie konsultant w sprawie rachunkow za tel itp. i przedstawil sie jako Ahmed, lub Zbigniew, ?
Na mnie zrobiloby to wrazenie negatywne raczej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
275 Postów
Janek Szaradek
(opptymus)
Stały Bywalec
Ronn napisał:
opptymus napisał:
MalaCzarnaEwa napisał:

I tu sie mylisz opptymusie!!!!!! moze w twojej branzy malarskiej to nie ma znaczenia, ale takie sa realia..

Gdyby zadzwonil do ciebie konsultant w sprawie rachunkow za tel itp. i przedstawil sie jako Ahmed, lub Zbigniew, ?

Po pierwsze primo - zaden konsultant w sprawie rachunkow do mnie nie dzwoni
Po drugie prrimo - olewam jak sie nazywa osoba ktora dzwoni, jezeli jest merytoryczna
Po trecie primo - Wenche Larsen dukajaca po norsku a w najlepszym razie z wschodnioeuropejskim akcentem wzbudzi we mnie wieksza podejrzliwosc.
Poczytaj Kosinskiego to zrozumiesz kim jest malowany ptak.

Jezeli nie jests przestepca, ktory z roznych przyczyn musi zmienic nazwisko, badz ravzkujaca gwiazda Hollywood, to wszelkie inne motywy uwazam za idiotyczne.
Nie mowie juz o tym jak sie poczuja twoi rodzice, gdy przyjedziesz na swieta i zamiast Zielinska bedziesz Larsen.

Na miejscu starych odeslalbym cie do twojej nowej norskiej rodziny.

Mieszkam tu prawie 20 lat a przez mysl mi taka glupota nie przeszla.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
opptymus napisał:
Ronn napisał:
opptymus napisał:
MalaCzarnaEwa napisał:

Po pierwsze primo - zaden konsultant w sprawie rachunkow do mnie nie dzwoni
Po drugie prrimo - olewam jak sie nazywa osoba ktora dzwoni, jezeli jest merytoryczna
Po trecie primo - Wenche Larsen dukajaca po norsku a w najlepszym razie z wschodnioeuropejskim akcentem wzbudzi we mnie wieksza podejrzliwosc.
Poczytaj Kosinskiego to zrozumiesz kim jest malowany ptak.

Jezeli nie jests przestepca, ktory z roznych przyczyn musi zmienic nazwisko, badz ravzkujaca gwiazda Hollywood, to wszelkie inne motywy uwazam za idiotyczne.
Nie mowie juz o tym jak sie poczuja twoi rodzice, gdy przyjedziesz na swieta i zamiast Zielinska bedziesz Larsen.

Mieszkam tu prawie 20 lat a przez mysl mi taka glupota nie przeszla.

hehe czyli gwiazdy i przestepcy sa usprawiedliwieni - reszta to glupota...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-14  
Odpowiedz   Cytuj
275 Postów
Janek Szaradek
(opptymus)
Stały Bywalec
Ronn napisał:

hehe czyli gwiazdy i przestepcy sa usprawiedliwieni - reszta to glupota..

Nie pierwszy raz twoj mozg idzie z mysleniem na skroty..

Jezeli masz problem z wnioskowaniem, to probuj wielokrotnie analizowac tezy.

Przestepca i mldociana gwiazda nie ma wyboru. Inni maja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:16  
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
opptymus napisał:
Ronn napisał:

moze mysle na skroty... hmmm mlodociana gwiazde jeszcze moge zrozumiec, ale przestepca?

jaki powod zmiany nazwiska moze podac przestepca? moze ze jest mlodociana gwiazda?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
275 Postów
Janek Szaradek
(opptymus)
Stały Bywalec
Ronn napisał:
opptymus napisał:
Ronn napisał:

moze mysle na skroty... hmmm mlodociana gwiazde jeszcze moge zrozumiec, ale przestepca?

jaki powod zmiany nazwiska moze podac przestepca? moze ze jest mlodociana gwiazda?

Ja pierdole, ze tez sie musze z tym zmagac, ta perseweracja mnie wykonczy Chodzi o motyw a nie powod. Dlaczego Banasiak zmienil na Zielinski?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów

(AgnieszkaJa)
Nowicjusz

Moze gdyby nazywala sie Zielinska to nie byloby problemu ale juz np. Ruchala i cale zycie z kompleksami z powodu nazwiska.. To chyba lepiej zmienic na Larsen
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok