Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

42 Posty
Slawek P
(SlawekP)
Nowicjusz
Ja mam konto w DnbNor już trzy lata, jak założysz konto to najpóźniej po tygodniu powinien właściciel konta dostać kod pin do zalogowania się.
Wchodzisz na stronę DNB najpierw wpisujesz pesel norweski wciskasz Enter, na drugiej stronie są dwie kratki, do pierwszej od góry wpisujesz kod pin który masz z banku, poniżej wpisujesz kod z Tokena(tego małego urządzenia który otrzymałeś/aś z banku Wciskasz Enter i już jesteś na stronie. No ale jeżeli się zapodziało gdzieś kod pin to trzeba udać się do banku po nawy Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Michał Dylewski
(Haakon)
Wiking
Witam!
Odświeżając temat, chcialbym zapytac czy ktos tak samo jak ja token i książeczkę(min w jezyku ang.) z dnb dostal pozniej. Ja jakies tydz. po rejestracji w banku dostalem 3 kartki ( w tym kartę do bankomatu z dnb) na polski adres, który podalem kobiecie w banku, przy rejestracji. Jednak mam obawy co do kompletu potrzebnych rzeczy. Niestety nie dostalem jeszcze elektronicznego tokena i ww. książeczki ? Czy te rzeczy powinienem odebrac w jakis inny sposob niz czekac na ich dostarczenie ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów

(krystyna_stavanger)
Nowicjusz
A nie lepiej zadzwonic do dnb? Wyslac maila albo pojsc på prostu..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Odbierasz na poczcie po okazaniu dokumentu potwierdzającego tożsamość.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Aga Cz.
(Aga1974)
Nowicjusz
Jestem szczęśliwą posiadaczka konta w DBN od 2 tyg. i mam aktualne informacje Dostałam pocztą 3 listy, zadne listy polecone, tylko normalnie do pocztowej.
1. zawieral token i PIN do karty
2. karte bankomatowa
3. kod PIN do pierwszego logowania.

Wszystkie listy przyszly w ciagu pierwszego tygodnia od zalozenia konta. Pani z banku nie pytala mnie, czy chce dostac PINy na maila.
Rada: odszukaj wszystkie listy, albo udaj się do banku po nowy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Postbanken (CZYLI DNB NOR!!) przysyła :

-kartę płatniczą
-token
-PIN do logowania na netkonto

po zalogowaniu na netkonto można sobie sprawdzić jaki jest PIN do karty płatniczej

info z przed tyg.

jak nie dostaniesz tego do dwóch tyg. do wal do banku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
Mariusz Ścisły
(Marniusz)
Początkujący
Nettbank, pin do logowania na nettbank jak już.

Ja też za pierwszym razem nie dostałem. Podejrzewam że ktoś buchnął dlatego że koperta jest z bąbelkami. Każdy lubi sobie postrzelać.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Marcin Szkudlarek
(marcin7jg)
Wiking
ja dostałem hasło poczta a później możesz sobie je zmienić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Marta Podsiadlik
(martitta)
Nowicjusz
Miałam podobny problem z logowaniem. Mam tokena, ale kod nie pasował i niemogłam sie zalogować.Poszłam do banku i pani zmieniła mi kod na hasło.W ten sposób mogę bez problemu się zalogować.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Michał Dylewski
(Haakon)
Wiking
Super, wielkie dzięki za każdą odpowiedz!
Sprawa już się wyjaśniła. Zadzownilem do DNB i powiedzieli mi, ze mają mój token tylko jeszcze nie wysłali go na żaden adres, bo nikt się po niego nie zglosil (dodam, że moge sobie rękę uciąć że babka przy okienku w Dnb nic nie wspomniala o pozniejszym okazaniu dokumentu w Norwegii w celu odebrania tokena. Powiedziala tylko, że wszystko przyjdzie na adres, ktory podalem, czyli moj polski adres)...

Jakimś cudem wzieli mój adres zamieszkania (obecnie mieszka tam moj dobry znajomy). Byl to adres, ktory zglosilem na Skattekarte i wyslali token wlasnie na ten adres. Znajomy odebrał (NIE MUSIAL POKAZYWAC ŻADNEGO MOJEGO DOKUMENTU)nastepnie odeslal do mnie do Polski i pozniej wszystko juz bylo ok

Pozdrawiam !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok