Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

6
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

jak dostać się do pracy na wiertnie lub kopalni ? - Norwegia

Czytali temat:
3 Posty
Maciek Dziub
(Politechnikanin)
Wiking
Witam,

Aktualnie jestem absolwentem wydziału geoinzynierii,górnictwa i geologii Politechniki wrocławskiej, kierunek górnictwo i geologia. Chciałbym się poradzić doświadczonych i chętnych pomocy osób, jakie kroki musiałbym podjąć by dostać prace na wiertni lub norweskiej kopalni. Doświadczenia nie posiadam. Mógłbym pracować fizycznie. Poprostu pragnę wyrwać się z Kochanej Ojczyzny, a nie po to harowałem przez całe wakacje 4 lata z rzędu by móc opłacić studia, żeby nie korzystać z tego. Angielski znam komunikatywnie. Zdaję sobie sprawę, że to nie jest tak, że sobie pojadę i dostanę pracę, dlatego pytam, jakie kursy by było najlepiej zrobić, w jakim kierunku pójść i jakie kroki podjąć.

Dziękuje za uwagę i proszę o pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-11  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
zrób kurs na wózek widłowy i spawacza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Kuba Niewiarowski
(VidkunQuisling)
Początkujący
www.fas.no/ zobacz stronę tej firmy. Wykonują w Norwegii prace związane z wierceniem,kotwieniem ... może to Ci w czymś pomoże...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Maciek Dziub
(Politechnikanin)
Wiking
kurs spawacza obojętnie jaki ? czy może jakis konkretny certyfikat ? Wiem, że w niektórych państwach nasze Polskie kursy nie są akceptowane (kanada,australia). Wózek widłowy w jakim celu ? żeby mieć większy wachlarz możliwości ? W kopalniach wózków się raczej nie używa, nie wiem jak na wiertniach. Dziękuje za stronę, zaznajomie się z nią
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
jasta to zawsze dobrze doradzi

Nie wiem czy wiesz ale teraz do pracy w banku potrzebny jest kurs obsługi pralki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Wiking
Kolega w jakiej branzy, ze tak dobrze zna sie na zarobkach inzynierow?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Maciek Dziub
(Politechnikanin)
Wiking
SENTEX napisał:
[quote]Politechnikanin napisał:
Witam,

Bardzo latwo znalezc prace z takimi kwalifikacjami minus jedynie to doswiadczenie wiec w poczatkowej fazie mozesz zostac Trainee w jednej z firm olejowych okres ten jest zalezny od firmy ktora zatrudnia od 6 nawet do 18 miesiecy , twoje wynagrodzenie moze byc w tym czasie bardzo niskie jak na branze okolo 18tys na reke ale po okresie probnym i treningowym napewno zostanie zdublowane;

Rozumiem, że to coś w formie stażu. Bardzo mnie zaintrygowałeś. Myślisz, że wysłanie na mejla do różnych firm z zapytaniem o możliwośc bycia trainee poskutkowałoby ? Pewnie kopalń również by to tyczyło się?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok