Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Zasiłek chorobowy po ustaniu zatrudnienia - Norwegia

Czytali temat:
Tomasz Lysakowski Charlie B Milena Mil m364 Justyna Muszyńska Gregório Rejma bartonlini hdt kan (5074 niezalogowanych)
12 Posty
Matijas Tre
(Harnasek)
Wiking
Witam , chciałem się zorientować czy w Norwegi obowiązuje jakiś dany okres po ustaniu zatrudnienia gdzie pracownik jest tzw pod ochroną i przysługuje mu zasiłek chorobowy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Trevayner napisał:
Witam , chciałem się zorientować czy w Norwegi obowiązuje jakiś dany okres po ustaniu zatrudnienia gdzie pracownik jest tzw pod ochroną i przysługuje mu zasiłek chorobowy.

Ze co ? Gdzies taki obowiazuje wogole ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Matijas Tre
(Harnasek)
Wiking
np w Polsce masz 7 dni po wygaśnięciu umowy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
oczywiscie ze jest , bezrobotny moze brac zasiłek chorobowy przez rok
a potem dagpenger
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
No wlasnie tez chcialem sie dowiedziec przy okazji, jesli ja pojde na chorobowe bo tak moze sie zdarzyc a generalnie umowe mam podpisana do konca pazdziernika to co wtedy ? Zastanawia mnie co moze zrobic firma w momencie kiedy konczy sie okre kontraktu a pracownik na chorobowym ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
`no firma moze przedluzyc kontrakt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Ronn napisał:
No wlasnie tez chcialem sie dowiedziec przy okazji, jesli ja pojde na chorobowe bo tak moze sie zdarzyc a generalnie umowe mam podpisana do konca pazdziernika to co wtedy ? Zastanawia mnie co moze zrobic firma w momencie kiedy konczy sie okre kontraktu a pracownik na chorobowym ?

Zwolnienia dostarczasz do NAV i otrzymujesz zasilek chorobowy, przeciez pracodawca i tak placi za pierwsze 16 dni.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
Lindemans napisał:
Ronn napisał:

Zwolnienia dostarczasz do NAV i otrzymujesz zasilek chorobowy, przeciez pracodawca i tak placi za pierwsze 16 dni.

to wiem, ale co w wyniku wygasniecia kontraktu?. Czy moze byc tak ze firma nie przedluzy kontraktu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
a gdzie jest napisane ze firma musi przedluzyc kontrakt nawt jesli nie hcorujesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
fullcasco napisał:
a gdzie jest napisane ze firma musi przedluzyc kontrakt nawt jesli nie hcorujesz

Jesus MAria....!! Nigdzie nie jest tak napisane. Mnie sie wydaje ze bycie na chorobowym nie moze spowodowac utraty pracy tak po prostu z data wygasniecia kontraktu. pracodawca nie ma prawa zwolnic z powodu choroby , to jest oczywiste ale tu mnie martwi akurat okres wygasniecia kontraktu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok