Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Czytali temat:
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Przestancie sie juz wymadrzac i robic chlopakowi wode z mozgu.
Gladzi nie kladzie sie na plyty gipsowe, bo kladzenie gipsu na gips mija sie z celem. Na plyty gipsowe nakleja sie paski na laczeniach i szpachluje + miejsca po wkretach, szlifowanie. Pozniej wg. zyczenia klienta ew.tapete ( praktyczne przy drobnych plamkach, mozna zmyc).
Konstrukcje drewniane sa pozostalosciami w starych domach. W nowych sa konstrukcje stalowe.
Ot i cala filozofia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Te tzw. Tapety nazywaja sie glassfiberstrie albo renoveringsduk. Wpisz sobie na google i zobacz obrazki, to bedziesz mial wyobrazenie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
bedzie szpachlowal tasmy 3 razy i poten 2 razy calosc a i tak mu wyjda bable
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
bodys napisał:
Makaryna napisał:
Przestancie sie juz wymadrzac i robic chlopakowi wode z mozgu.
Gladzi nie kladzie sie na plyty gipsowe, bo kladzenie gipsu na gips mija sie z celem. Na plyty gipsowe nakleja sie paski na laczeniach i szpachluje + miejsca po wkretach, szlifowanie. Pozniej wg. zyczenia klienta ew.tapete ( praktyczne przy drobnych plamkach, mozna zmyc).
Konstrukcje drewniane sa pozostalosciami w starych domach. W nowych sa konstrukcje stalowe.
Ot i cala filozofia

Ja się nie wymądrzam,tylko mówię jak jest.Z tymi konstrukcjami stalowymi to się rozpędziłaś...
Na wielu domach nowych pracowałem i w biurach też i nigdzie nie spotkałem się ze stalową..Nawet nie w każdym sklepie można ją dostać.A przyczyną stosowania drewna jest po prostu relacja cenowa stali do drewna.
Ot i cała filozofia...Albo raczej fizolofia...

U mnie w firmie jakiś miesiąc temu fachowcy robili konstrukcje pod ścianki K/G i montowali płyty. (montasjebygg), więc niby profesjonaliści norwescy..

Budynek betonowy, a oni i tak konstrukcje drewnianą zrobili, gdzie potem jakieś 10-15mm silikonu dookoła ścianki....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok