Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

ile za pomalowanie domu drewnianego? - Norwegia

17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Norweska firma za pomalowanie piętrowego domku o powierzchni 120-130 m kw. bierze co najmniej 40 tys. koron. Nasi rodacy konkurujący o zlecenia z Litwinami gotowi są wykonać tę samą pracę za 15 tys. koron. Taki niskie kwoty prowadzą tylko do psucia rynku. Uczciwa cena za takie zlecenie powinna oscylować wokół 25 tys. koron.
biznes.onet.pl/praca/malowanie-drewniany...429,462,1,news-detal
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
no i co
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
no i chcę, żeby studenci co przyjadą do pracy i magistrzy na lato
żeby wiedzieli
żebyś ich perfidnie nie doił polski biznesmenie
i jeszcze potem szydził tu na forum, że to złodzieje, pijaki i nieroby
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
272 Posty
Tony Clifton
(tony)
Stały Bywalec
sluszna wskazowka ale czy skuteczna ? w dzisiejszych niewolniczych czasach sezonowiec sie zgodzi na to co dostanie

....obawiam sie ze otworzyles oczy nie jednemu biznesmenowi prawdopodobnie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
oczywiscie ze na czarno
nie zauwazyles ze te rzadowe media wypychaja rodakow do pracy za granice za wszelka cene
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
272 Posty
Tony Clifton
(tony)
Stały Bywalec
obaj jestescie nierzeczowi, skoro myslicie o czarnej robocie tzn marzycie o takowej...

...moze inaczej, marzycie o czarnych pieniadzach...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
272 Posty
Tony Clifton
(tony)
Stały Bywalec
bodys napisał:
tony napisał:
obaj jestescie nierzeczowi, skoro myslicie o czarnej robocie tzn marzycie o takowej...

Kto powiedział,że o nich marzę?Masz działalność?a jeśli,to każdą robotę masz białą?

to ze ktos sie wybiera do pracy sezonowej nie oznacza ze to musi byc praca na czarno, i watpie aby ktokolwiek pisal artykul z mysla o pracy na czarno!!! Tylko glodnemu chleb na mysli !!!

Nie mam fasta, prowadzilem dzialalnosc !!! Cos tam wiem, czasem wydaje mi sie ze nic nie wiem !!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Juz widze jak Norweg placi komus na czarno 25 tys. NOK za pomalowanie swojego domku o powierzchni 130m2
Te 15 lat temu przyjezdni "turysci" malowali wszedzie domy. Teraz Norwedzy maluja w wiekszosci sami. Dziwne, ze nikogo nie zastanowi dlaczego tak sie dzieje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Elise napisał:
Juz widze jak Norweg placi komus na czarno 25 tys. NOK za pomalowanie swojego domku o powierzchni 130m2
Te 15 lat temu przyjezdni "turysci" malowali wszedzie domy. Teraz Norwedzy maluja w wiekszosci sami. Dziwne, ze nikogo nie zastanowi dlaczego tak sie dzieje.

bo polscy fachowcy pokazali norkom jak szybko i fachowo tę pracę wykonać
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak

Odp.:ile za pomalowanie domu drewnianego? 3 Godziny, 55 Minuty temu Oklaski: 1 Karma+ Karma-
tony napisał:

Kto powiedział,że o nich marzę?Masz działalność?a jeśli,to każdą robotę masz białą?

jasne masz robote na bialo za 70kt /t
brutto
czyly za 20zl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok