Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

2
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
GabrielaSzymczak napisał:
Niestety dotąd nie byłam w Norwegii i nie wiem jak mają się ceny do tych w Polsce ...
Mąż dziś rano kupił 5 jaj, masło wodę i chleb za 120 NOK, nie wiem, czy to dużo czy mało na tamte warunki - ogólne zabrał ze sobą 5000zł - mieszkanie ma opłacone przez pracodawcę ... siedzę i myślę , jak dogodzić mu najlepiej choćby poprzez wysłanie paczki z takimi błahymi towarami ...

Przejmuję się i martwię, ale koszt nadania przesyłki 5kg to koszt 88zł - to prawie tyle, ile mój mąż wydał dziś rano na zakupy ... więc ciągle uważam, że warto mu co nieco wysłać

To niech idzie w tyg do remy a nie w niedziele przepłaca chleb 7-15kr jajka 20 masło 20 woda 15 czyli max70kr a jak kupi nie markowe produkty to i 50kr by zapłacił
Zgłoś wpis
506 Postów
xxxxxxx. xxxxxxx.
(gagatek)
Wyjadacz
dobrze wiedzieć, że zupki tam są tańsze - dam mu znać
To wiem chociaż, czego nie pakować, choć fanatykiem zupek to on nie jest ...
Gdybym mogła, to wysłałabym mu najlepsze specjały -sery i wędliny ale a) zepsują się w drodze
b) jest lato, więc prawdopodobieństwo, że się zepsują są jeszcze większe
c) nie wszystko da się wysłać paczką

Mąż jest na stażu i stara się odłożyć jak najwięcej na wkład własny na mieszkanie tu w Kraju - niestety trzeba mieć duzy procent wkładu własnego na mieszkanie, by móc kupić bądź wziąć kredyt na mieszkanie. Jest też duże prawdopodobieństwo, że po stażu zostanie zaproponowana mu praca - wtedy bez zastanowienia będę się pakować i dojadę do niego wraz z Synkiem i wówczas będe mu gotować, jak umiem najlepiej, a mimo powyższych zarzutów mąż bardzo chwali moją kochnię)
Jeżeli trafisz na dobre kiełbasy te hermetycznie pakowane, /z długim terminem ważności / to można śmiało zapakować i wysłać, wbrew pozorom, przesyłki pocztą polską są szybkie, tanie, a zwłaszcza paczki żywnościowe.
Sery jako takie, również są porównywalne tak smakowo i cenowo do polskich w tanich dyskontach >Kiwi< >Rema 1000<
Tylko tak jak napisałem powyżej, szczegóły co do warunków wysyłki trzeba zasięgnąć bezpośrednio u źródła.
Zgłoś wpis
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Niestety dotąd nie byłam w Norwegii i nie wiem jak mają się ceny do tych w Polsce ...
Mąż dziś rano kupił 5 jaj, masło wodę i chleb za 120 NOK, nie wiem, czy to dużo czy mało na tamte warunki

5 jaj z 10 koron
masło 30 za pół kilo
woda 10
chleb 7
mąż już albo przepił resztę, albo na baby skoczył
Zgłoś wpis
15 Postów

(GabrielaSzymczak)
Wiking
gagatek, dzięki !
Zgłoś wpis
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
siusiak wynoś się stąd
Zgłoś wpis
7 Postów

(TomekZ)
Wiking
odezwały się cwele ale jak widzę nie wszystkie.

Czyżby już część z Was gryzła ziemię ?
Zgłoś wpis
506 Postów
xxxxxxx. xxxxxxx.
(gagatek)
Wyjadacz
PJo napisał:
TomekZ napisał:
piernicz to forum.
Tu siedzi masa POlańskich i ćwoków bez zajęcia.
Będą Ci dokuczać w Postach z czystego braku zajęcia
napisz tu a na bank i ktoś pomoże norwegia1.pl

Polecisz forum które założyłeś i sam będziesz odpisywać?
Nikt tam nie siedzi cztery tematy na krzyż i 5 osób zalogowanych

Na dodatek, jest zablokowane przez siusiaka od co najmniej roku.
Śmieszna męska dziwka.
Z różańcem w awatarze, co za wulgarna dwulicowość.
Zgłoś wpis
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
jasta102 napisał:
Mąż dziś rano kupił 5 jaj, masło wodę i chleb za 120 NOK, nie wiem, czy to dużo czy mało na tamte warunki

5 jaj z 10 koron
masło 30 za pół kilo
woda 10
chleb 7
mąż już albo przepił resztę, albo na baby skoczył

babe to masz w nosie kutafonie spod slomnik
Zgłoś wpis
15 Postów

(GabrielaSzy)
Wiking
Musiałam załozyć drugie konto bo tamto było przez facebooka i rzekomo nie miałam uprawnień, by napisac coś więcej ... Tak więc pytanie z mojej strony - skoro mąż wydał na 6 czy 5 jaj, wodę chleb i masło 60zł, tj. 120 NOK to znaczy, że najzwyczajniej w Świecie przepłacił ?

I czy czymś różnią się zakupy robione w tygodniu, a robione w niedzielę ?

Czy oprócz Kiwi i Rema1000 są jeszcze jakieś dyskonty warte polecenia ?

Co w takim razie wysłać mężowi, żebym miała satysfakcje, że mu coś wysłałam, on miał satysfakcję, że żona mu coś wysłała ( nie koniecznie zdjęcie mojego aktu ) tak, żeby się opłacało ? Co jest warte wysłania ?

P.S. Póki co zostaję na tym forum, nigdzie przechodzić nie będę )
Zgłoś wpis
205 Postów
Rafal A
(Dyzio)
Stały Bywalec
Hej. Ja zamawiam jedzenie z Pl
Zamawiam w sklepie i oni dostarczają do przewozy Polska( szczecin) -Norwegia
Za przewóz płace 300kr za 30kg jedzenia ( bez alkoholu i fajek bo tego nie wolno ) a za jedzenie płace on-line w sklepie.
Jeżdżą 3 razy w tyg wiec paczka na drugi dzien
Jak cos pisz na priv
Pozdrawiam Rafał
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok