Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

6
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Ktoś wie jaka jest najlepsza trasa? - Norwegia

5 Postów
Dominika Wieloch
(mikusia52)
Wiking
Witam!!! W kwietniu mam zamiar jechać do Nowregii saomchodem . Czy ktoś mógłby mi doradzić jaką ajlepszą trasę wybrać i czy jadąc nrzez Niemcy muszę kupić winiety jeśli tak to gdzie mogę je nabyć. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
albert einstein
(łapa)
Wiking
napisz gdzie jedziesz w Norwegii to Ci doradze,np czy odpowiada Ci prom z Hirtshals w Danii.Przez Niemcy jeżdze 4 lata,winietek nie trzeba(na auta do 12t z tego co pamietam bo znaki stoją przy autostradzie),promy z Hirtshals też nie są drogie,szczegolnie od pon-czw,jeśli kupisz karte colorclub za 150kr masz duże zniżki,zbierasz punkty i czasami przepłyniesz za free(teraz jest promocja marz-kwiec).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Dominika Wieloch
(mikusia52)
Wiking
Wielkie dzięki za informację .Dokładnie to ja jadę z Krarowa do Sandefiordu.Jeśli masz jakieś rady ,to napisz.Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Grzegorz Gzyl
(kosziiiii)
Wiking
Witam!
Ja też jeżdże z Krakowa,tylko lecę do granicy w Olszynie,a potem do Sassnitz w Niemczech.Z Sassnitz są promy 4 lub 5razy dziennie do Trelleborga w Szwecji/bilet kosztuje 108euro za auto/ a dalej to już prosta droga.Pozdrawiam z Oslo i życze szerokiej drogi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
bob norek
(bob74)
Początkujący
kraków-olszyna-rostock.......promem do gedser w dani...potem helsingor-helsinborg i przez szwecje do norków.....czas trasy średnio 19-21 godzin ,koszt promów120 euro....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
szczecin- sasnitz 2 godziny spacerkiem;sasnitz-treleborg PROM 4 godziny,treleborg -oslo 6,5 godziny normalnie jadac doliczajac pol godziny przed odprawa i polgodzinny postoj na tankowanie to okolo 14 godzin.koszt promu okolo 1000 koron w jedna strone. a wogole to polecam zawsze samolot.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
albert einstein
(łapa)
Wiking
Ja też jeżdze z okolic Krakowa ale do Kristiansand.to ok 200km od Sandefiord.Z Hirtshals jest bezpośredni prom(1000nok) do Larviku(30km od Sandefiord).Z Krakowa cały czas lecisz autostradą na Olszynę,Berlin,omijasz Hamburg i do Dani.1390km z Krakowa do Hirtshals,potem 3 godz promem.Trzeba być 1 godz przed odpłynięciem promu,ale to tylko teoria,potem tez wpuszczają.Z Krakowa do Kristiansand szybszej drogi nikt nie wymyslił,Ty jedź jak chcesz.Powodzenia!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok