Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

3
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

...jak ekonomicznie ogrzać dom w Norwegii? - Norwegia

Czytali temat:
Lady Corleone (1814 niezalogowanych)
7 Postów
Joanna xxx
(joannasm)
Wiking
Witam. Mam pytanko jak w temacie...przy obecnie panujących temperaturach mamy w domu zimnicę; codziennie od rana do wieczora mamy na chodzie "kozę", na noc dodatkowo włączamy grzejniki elektryczne, ale to mało ekonomiczne rozwiązanie, liczniki biją jak dzikie. Co byście polecili, nie tylko na zimę, ale na cały rok? Macie może piece, które oprócz zapewniania odpowiedniej temperatury podgrzewają również i wodę? Nie znam się na tym, całe życie centralne miałam... Może podpowiecie gdzie można taki piec tutaj kupić i za ile? Proszę o odpowiedź.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kampinos)
Wiking
można zacząć od małego rematu rematu. wymiany okien drzwi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Najekonomiczniej jest wynajac mieszkanie z sentral fyring, zazwyczaj ogrzewanie jest wliczone w czynsz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
warmepompe wychodzi najtaniej
ale te z wymiennikiem w ziemi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
fullcasco napisał:
warmepompe wychodzi najtaniej
ale te z wymiennikiem w ziemi

tanio, ale przy bardzo niskich temperaturach nie wyrabia, a baaardzo wysusz powietrze i ja oraz moja rodzina bylismy chorzy co 2 tygodnie, teraz mamy kominek, niedrogo, ogrzewamy caly dom, suuuuuper, a na piecyku mamy gar z woda i sobie paruje nawilzajaz otoczenie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok