Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

LPG w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
Radosław Kopczynski przemek brach Aleksander Gidel Ma... Ten (3754 niezalogowanych)
11 Postów
Darek O
(darek_k16)
Wiking
witam!
Mam pytanie odnośnie tankowania LPG w Norwegii. Zauważyłem że jest trochę stacji z LPG (średnio co 200-300km ?? !!)
Czy wie ktoś może czy trzeba się zaopatrzyć w dodatkową przejściówkę żeby zatankować?
Jeśli tak to czy można tam na stacji takie zakupić?Jak to wygląda ile kosztuje? moze ktoś zapodać link z np allegro?

Dodam że gaz założony w PL i przystosowany do Polskich stacji.

P.S. jesli jeszczxe ktos ma jakies wskazówki odnośnie tankowanie PB i LPG ...będę wdzięczny.

dzięki i pozdrawiam
Darek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
link z allegro?? A sam nie wiesz jak wejsc na allegro?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
11 Postów
Darek O
(darek_k16)
Wiking
wiem i to doskonale....

ale jak dobrze przeczytasz proszę o pomoc,opinie...
jakbyś dobrze poszukała to jest tego sporo i przeróżne ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
a ty pytasz jak wygląda i ile kosztuje i prosisz link z allegro..... ty potrzebujesz redukcje do butli.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
... i zapasowej glowicy w bagazniku, i zdolnosci mechanicznych ... serwis w Norwegii kosztuje i znam takich co z LPG przymusowo zrezygnowali. Oczywiscie zalezy jeszcze w jakim aucie masz to LPG.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Darek O
(darek_k16)
Wiking
jakiej butli?? piszę o aucie i stacjach,tankowaniu LPG.....więc o jakiej butli??mam wyjście z butli w kole zapasowym miedzianym wezykiem (chyba 10) do zaworu albo raczej "wlewu" usytuowanego w zderzaku...

tez wydaje mi się że LPG to do auta do butli inaczej się nazywa...LPG to nazwa komercyjna oznaczająca gaz do auta a nie zadnej butli gazowej czy zapalniczek!!

gaz... sekwencja z jednego punktu firmy Tartarini.

P.S. ludzie jestem nieglugo na tym forum ale jak czytam co tu niektórzy piszą...wogóle nie czytają tylko krytyka itp. normalnie loża szyderców....
jest tu mod jakis?? same bany by leciały...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Koles, a ten gaz tankujesz do worka czy do słoika, co ? Potrzebujesz redukcje z koncówka "dutch" zeby zatankowac w Norwegii. Pozdrawiam i miłego tankowania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
darek_k16 napisał:
jakiej butli?? piszę o aucie i stacjach,tankowaniu LPG.....więc o jakiej butli??mam wyjście z butli w kole zapasowym miedzianym wezykiem (chyba 10) do zaworu albo raczej "wlewu" usytuowanego w zderzaku...

tez wydaje mi się że LPG to do auta do butli inaczej się nazywa...LPG to nazwa komercyjna oznaczająca gaz do auta a nie zadnej butli gazowej czy zapalniczek!!

gaz... sekwencja z jednego punktu firmy Tartarini.

P.S. ludzie jestem nieglugo na tym forum ale jak czytam co tu niektórzy piszą...wogóle nie czytają tylko krytyka itp. normalnie loża szyderców....
jest tu mod jakis?? same bany by leciały...

A co masz przeciwko Lozy Szydercow? Rady dostales dobre i szczere! Nie rozumiem Twojego oburzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
Andrew Wat
(andvat)
Początkujący
jeśli masz gaz z Holenderska koncówką, to nie musisz dokupować końcówki,
ja zakupiłem taką w Polsce w sklepie z częściami do kuchenek gazowych itp
w Norge na każdej stacji wypozyczysz końcówkę
Zgłoś wpis
Oceń wpis: