Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

3
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

TORRENTY w Norwegii ?Jakie prawdopodobieństwo? - Norwegia

14 Posty
Aga ...
(Aggik)
Wiking
Torrenty - wiadomo o co chodzi
Wiadomo także że nie można, jak w naszej ojczyźnie, lecz tam ściąganie jest na potęgę.
A tu?
Jak sądzicie?
Proszę o odpowiedzi z autopsji...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a czy wierzysz w Boga i chodzisz do spowiedzi?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Po co sciagac, jak film na dvd kosztuje kolo 200 kr, a plyty z muzyka ok 100-160 kr?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Aga ...
(Aggik)
Wiking
hmmm
po co? bo to łatwe szybkie i w ciągu nocy masz kilka sezonów najnowszego serialu np...
albo masz najnowszą książkę w języku polskim
lub film który leci teraz w kinie

rozumiem wasze rozterki... wiem że nie ma sensu ryzykować.

ciekawi mnie jednak czy faktycznie to jest niebezpieczne tutaj, czy ktokolwiek został złapany, i czy ktokolwiek coś wie w tym temacie

a do spowiedzi nie chodzę... heheheh
bo by uszy zwiędły
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Aggik napisał:
hmmm
po co? bo to łatwe szybkie i w ciągu nocy masz kilka sezonów najnowszego serialu np...
albo masz najnowszą książkę w języku polskim
lub film który leci teraz w kinie

rozumiem wasze rozterki... wiem że nie ma sensu ryzykować.

ciekawi mnie jednak czy faktycznie to jest niebezpieczne tutaj, czy ktokolwiek został złapany, i czy ktokolwiek coś wie w tym temacie

a do spowiedzi nie chodzę... heheheh
bo by uszy zwiędły

Na finn.no, albo fretexach czesto znajdziesz cale sezony za kilkadziesiat koron, wszak w jezyku norweskim/angielskim. Ksiazke zawsze mozna kupic, po co okradac autorow?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Karol.Ky napisał:Ksiazke zawsze mozna kupic, po co okradac autorow?
NAPISAŁ Gość , który sam pewnie jest , Autorem Niejednej Publikacji Co Prawda Naukowej Niemniej .......................... .
---
Ciekawe Karolu czy wcześniej , w przeszłości w Szkole Średniej i na Uczelni ...

TEŻ BYŁEŚ TAK PRZYKŁADNYM PRZECIWNIKIEM ,
ŚCIĄGANIA DANYCH OBJĘTYCH OCHRONĄ AUTORSKĄ ...
Bez stosownej opłaty ...
---
ECH ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Gabriel napisał:
NAPISAŁ Gość , który sam pewnie jest , Autorem Niejednej Publikacji Co Prawda Naukowej Niemniej .......................... .
---

Bez stosownej opłaty ...
---
ECH ...

Tak ogolnie o tego typu dzialalnosci - nawej jezeli ktos to robi, to musialby byc naprawde glupim, zeby sie do tego przyznac publicznie albo nawet na PW osobie, ktorej kompletnie nie zna.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Ale dlaczego nielegalnie z torrenta skoro mozesz legalnie z roznych portali typu "rapidshare" (juz go nie ma ale sa inne) gdzie tylko ty sciagasz i z nikim niedzielisz sie plikiem wiec niepopelniasz przestepstwa a raczej wykroczenia (forseelse)? Zwlaszcza jesli producent cracka wycial punkt w ktorym byla jakas licencja wiec nawet nie wiesz ze do tego co pobrales ktos ma prawa autorskie.

A jesli chodzi o torrenty to wedlug mnie patrzac na to co robia malo myslace norski to predzej w Polsce kogos za to "zlapia" niz w Norwegii. Wydaje mi sie iz tutaj jest wyzszy prog (terskel) aby policja dostala nakaz rewizji w czyims domu (konfiskaty komputera) o ile nie ma podejrzenia o inne przestepstwa. Oczywiscie jesli pojdziesz za daleko jak pewien norsk i zaczniesz wypalac na plytkach i sprzedawac jako cos twojego to napewno szybko sie ktos zainteresuje.

Dla anonimowosci w sieci poleca sie przegladarke "tajnego internetu" TOR browser.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Gabriel napisał:
---

Bez stosownej opłaty ...
---
ECH ...

Ksiazki zawsze kupuje, a publikaacje naukowe rzadza sie swoimi prawami. cow iecej wiele wydawnictw oferuje bardoz dbre ceny, albo nawet darmowe "egzemplarze e-bookow swoich klientow np. w zamian za mala recenzje itp. Co do muzyki, jest youtube. Z youtube'a mozesz spokojnie skonwertowac na plik mp3 i sluchac na wlasny uzytek, jest to legalne poki nie udostpenisz go innym.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Karol.Ky napisał:Ksiazki zawsze kupuje,
KAROLU ... Karolu ... , nie bądź drobnym Hipokrytą ...
---
Ja się nie pytałem o teraźniejszość ... tylko o Przeszłość ! .
---
A to jak mniemam dość znaczna różnica ...

---
Elise
Moim zdaniem , bezsensem było by pisanie na> PW< takich informacji ,
ponieważ z reguły ... Historia Nasza Prywatna , jest całkiem różnista , ode teraźniejszości ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok