Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

3
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Sklep RTV Bergen lub ewentualnie Oslo Tax Free. - Norwegia

5 Postów
Artur S
(artsta)
Wiking
Witam,

poszukuję sklepu RTV najlepiej w Bergen, ewentualnie w Oslo, który wydaje kwity Tax Free.
W grę wchodzi jeszcze jakiś sklep internetowy. Potrzebuję zakupić kamerę GoPro.

Niestety sam nic nie znalazłem, nawet jakiejś listy sklepów współpracujących z Global Blue.

pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
A nie lepiej iść np. tu:

www.lefdal.com/product/foto-video/videok...PRICECOMP_PRISJAKTNO

poprosić o tax free skjema i dostaniesz papier nie z globalblue tylko norwski druk. podbijasz to na granicy wywożąc z NO. potem druk do sklepu trzeba dostarczyć i masz zwrot pełnego VAT-u (MVA w no )

w intenetowym też dostaniesz...
www.proshop.no/Videokamera/GoPro-HD-HERO...m_campaign=pricesite
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Artur S
(artsta)
Wiking
Joseph dzięki za odpowiedź.

Jeszcze mam pytanie odnośnie zwrotu podatku za zakupione przedmioty. Czy każdy może z tego korzystać? Jak wygląda to w przypadku, gdy pracuję tu tylko pół roku i mam tymczasowy numer personalny. Jak wygląda na granicy wbijanie tej pieczątki? sprawdzają jakieś dokumenty personalne?: )

pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Paweł Srb
(pako333)
Wiking
Witam.
Kupiłem rower i wzięłem na niego dokumenty tax free.Wracam promem Colorline z Oslo.Gdzie mam podbić te dokumenty?Jest to pełny zwrot vatu ,nie przez agencje global blue(bo ta to wiem że na promie).Jeśli ktoś podbijał tam dokumenty proszę o instruktarz.
Dziękuję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok