Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

e-papierosy- legalne, nie legane? - Norwegia

4 Posty
Paweł x
(ketyn92)
Wiking
Witam wszystkich forumowiczów. Za tydzień lecę samolotem do Norwegi. Jestem posiadaczem e-papierosa i chcę go zabrać ze sobą. Chcę się dowiedzieć czy bez żadnego problemu mogę go wziąć ze sobą? Bo jak czytałem na różnych stronach i forach, ludzie piszą o tym, że jest to nie legalne i nie dość, że celnicy mogą mi go zabrać to jeszcze zapłacę mandat. Słyszałem też, że potrzebna jest recepta na e-papierosa, i problem jest taki, że raczej recepty na to nie dostane, ponieważ kupiłem go w sklepie z takimi rzeczami. No ale jeżeli będę mógł go zabrać ze sobą czy są jeszcze jakieś ograniczenia co do liquidów, ile mogę ich max zabrać czy nie ma na to ograniczeń. Prosiłbym o wypowiedź ludzi, którzy przewozili w swoim bagażu e-papierosa i czy mieli jakieś problemy z celnikami?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Ja palę i latam też z papierosami a wśród nich mam e papierosa, tylko, że mój wygląda zupełnie jak prawdziwy, wcale go nie chowam a zazwyczaj mam go w kieszeni kurtki. Jakoś nigdy, nikt nie zwrócił na to uwagi. Może po prostu mi się udawało.....nie wiem?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Paweł x
(ketyn92)
Wiking
No mój raczej nie wygląda jak zwykły papieros
A trochę się boje go brać po tym jak się naczytałem na różnych stronach, że są tak surowe przepisy, a zwykłych papierosów nie kupię bo po 1. są drogie, a po 2. nie chcę wracać do zwykłych papierosów. :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Gabriela Rajska
(Millda)
Wiking
tez jestem posiadaczem e-papierosa latałam do polski i norge i nie miałam żadnych problemów na lotniskach z nim,chyba nie jest tak tragicznie jak piszą,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Paweł x
(ketyn92)
Wiking
Aha, czyli widzę, że straszą tylko. To nie mam się czego bać.
Dziękuję za szybką odpowiedź
A o tym niby zakazie to przeczytałem z tej strony :
http://www.pomoc-w-norwegii.com/aktualnosci/e-papieros-calkowicie-zakazany-w-norwegii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
nika custodio
(cutodio)
Wiking
Hej
ja się własnie wybieram do Norwegii, najchętniej z elektronicznym
Jakie doświadczenia z zeszłego roku z wwożeniem (ja będę na szczęscie autokarem, ale ciekawa jestem), jakie doświadczenia z używaniem?
pozdro
nika
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
272 Posty
Tony Clifton
(tony)
Stały Bywalec
Haa a ja was tutaj moze zaskocze ale niedawno odebralem telefon od pani ktora probowala mnie namowic na kupno e-papierosa, typowa sprzedaz przez telefon, ani slowa o recepcie wiec chyba sie cos zmienilo... sam nie wiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(Dinosaur1)
Wiking
Nikt się nie przywala do e-papierosa ! Olejków możesz wsiąść ile dusza zapragnie tylko nie w bagażu podręcznym i zaopatrz się w grzałki na zapas. Mi dosyłają listem priorytetowym z polski i też nie ma problemów.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
nika custodio
(cutodio)
Wiking
No to świetnie )
Dzięki za info!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj