Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Skazany za pestki moreli - Norwegia

Czytali temat:
do misie (1370 niezalogowanych)
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
Słyszałam o tej witaminie i jej właściwościach w walce z nowotworem. Pytanie rodzi się następujące: Gdzie można ją kupić ? Słyszałam, że nigdzie. Koncerny farmaceutyczne zbyt wiele mają do stracenia, gdyby rak nie zjadał ludzi. Pomyślmy ile milionów leków w dodatku nieskutecznych jest codzień podawanych i przepisywanych pacjentom chorującym na nowotwory.
Koncerny rządzą światem, niestety, a my jesteśmy przez nie kreowani jak szczury loboratoryjne.
Koncerny żywnościowe - modyfikowana żywność, konserwanty itp. To po to aby podupadać na zdrowiu i nakręcać rynek farmaceutyczny.
Co do osadzenia tego faceta to przypomniał mi się taki film pt. " Olej Lorenza" czy ktoś oglądał ?
Jak dobrze pamiętam w jednej z głównych ról grała Susan Saradon.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
widzę, że nie interesuje Was ten temat, wiem trudny do zgryzienia, ale ja uważam, że jest przełomowy dla Nas i naszych dzieci. Dla tych którzy nie lubią czytać:www.dailymotion.pl/video/x9olsb_swiat-bez-raka_lifestyle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
asiu,temat jest o tyle trudny,ze ta witamina jest przedmiotem zarabiania niezlych pieniedzy
aukcja.onet.pl/show_item.php?item=839751938
jezeli rzeczywiscie jestes zainteresowana tematem,radze udac sie na fora,gdzie doswiadczeniami z ta witamina dziela sie ludzie chorzy na raka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
asia68 napisał:
widzę, że nie interesuje Was ten temat, wiem trudny do zgryzienia, ale ja uważam, że jest przełomowy dla Nas i naszych dzieci. Dla tych którzy nie lubią czytać:www.dailymotion.pl/video/x9olsb_swiat-bez-raka_lifestyle

Nie tyle może co nie interesuje,co trzeba trochę czasu żeby się zaznajomic asiu
Druga sprawa, to że przyzwyczajono nas już do pigułek i nie jest tak łatwo się przestawić,
tym bardziej kiedy nie boli nic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
truskawkowa napisał:
asiu,temat jest o tyle trudny,ze ta witamina jest przedmiotem zarabiania niezlych pieniedzy
aukcja.onet.pl/show_item.php?item=839751938
jezeli rzeczywiscie jestes zainteresowana tematem,radze udac sie na fora,gdzie doswiadczeniami z ta witamina dziela sie ludzie chorzy na raka

ale można jeść naturalna a nie chemie:

Najwyższe stężenie "witaminy B17" można znaleźć w przyrodzie

Pestkach lub nasionach owoców:

jabłka, moreli, wiśni, nektaryn, brzoskwiń, gruszce, śliwek,
Fasoli:

bób (Vicia faba L.), ciecierzyca, soczewica (skiełkowana), fasola półksiężycowata , mung (skiełkowana), fasola ozdobna(Phaseolus coccineus).
Orzeszkach:

gorzkie migdały, macadamia(podobne do laskowych), nerkowca

Jagodach:

Niemal wszystkie dzikie jagody. Jeżyny, aronii, żurawiny błotnej, dziki bez (Sambucus L. ), malin, truskawek.

Nasionach:

lnu, sezamu, chia(Salvia hispanica)- czyli oleiste

Trawach:

Akacja (Acacia Mill.) , alfalfa (skiełkowana), wodnych trawach, sorgo alepejskie (Sorghum halepense (L.) Pers.) , trojeść amerykańska (Asclepias syriaca), pszenica(trawa).
Ziarnach:

kasz owsa, jęczmienia, brązowego ryżu, gryki, kasz,chia, lnu, prosa, żyta, wyki, pszenicy(jagody).

I innych:

Pędach bambusa, fuschia roślin, Sorgo (Sorghum Moench) , dzikiej hortensji, cis drzewa (igieł, świeże liście) (cis jest trujący! nie wiem kto takie rzeczy wmawia ludziom!).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
a czy Ty wiesz ile tego trzeba zjesc?
czy wiesz,ze spozycie około 50-60 gorzkich migdałów (około 5-10 w przypadku dziecka) może spowodowac smiertelne zatrucie z powodu porazenia osrodka oddechowego,bo w zetknieciu z kwasami zoladkowymi z amigdaliny uwalnia sie cyjanowodor?

tylko prosze Cie,poniewaz podajesz sie za"profesjonanego masazyste",czyli mysle,ze jestes ogolnie wyksztalcony w kierunku medycznym i masz przynajmniej magistra rehabilitacji,zebys nie podawal mi jako odpowiedzi tekstow z serwisu,gdzie obok artykulu o cudownych wlasciwosciach amigdaliny znajduje sie artykul pt"tajemnice najwiekszych uwodzicieli" czy"10 najwiekszych fantazji seksualnych kobiet"

w dalszym ciagu nie rozumiem,dlaczego tego typu tematy pojawiaja sie na forum norwegia,dlaczego nie sa dyskutowane na forach dla ludzi chorych na raka,ktorzy moga podzielic sie doswiadczeniami w stosowaniu amigdaliny i maja zglebiony temat od podszewki,wiec bedziesz mogl z nimi przeprowadzic konstruktywna dyskusje za i przeciw
czemu ma to sluzyc??
nie jestem ignorantka medycyny naturalnej,sama stosuje rozne kuracje,ale o ich sensie nie rozmawiam na forum motoryzacyjnym,gdzie na 5 tys uzytkownikow konstruktywna dyskusje moge podjac z dwoma
medycyna natuiralna nie jest bez ograniczen bezpieczna i wymaga kontroli
tak samo skutecznie mozna sobie zrobic krzywde przyjmujac ziola czy witaminy,jak i leki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok