Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

3
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Czytali temat:
jan kowalski izabella1 RemekxD Jozef.K Alek951 (5347 niezalogowanych)
12 Posty
Wojtek Borowski
(wojtek1979)
Wiking
hey.

Musisz sobie znalezc miejscówke na kei czyli na marinie gdzie bedziesz mógł trzymac swoja łódz. Mozesz ją tez trzymac na przyczepie i wodowac za kazdym razem jak bedziesz chciał popływac, ale to nerwy i strata czasu. Ja kupiłem miejscówke na kei w Vangsnes w sogn i fjord i zapłaciłem 25 tys. kr. Potem tylko placisz utrzymanie keji, u mnie to okolo 1000 koron rocznie, a mam 14 fot długosci z motorem 30 koni. Kazda keia ma swój cennik wiec musisz sam sie dowiedziec czy mają miejsce i koszta. Ubezpieczenie na taką łódz jak piszesz niejest obowiązkowe, Jak chcesz to ubezpieczasz. Czytałem gdzies na forum ze nawet Norwedzy mało co ubezpieczają mniejsze łodzie.
Jesli wybierasz sie w wieksze wody to jezeli sie nie urodziłes przed 1980 rokiem to musisz miec uprawnienia. Jest gdzies taka strona co opisuje wszystko co i jak.jak znajde to wysle Ci.
Na tym forum mało co ktos sie orientuje na temat łodzi, ja tez dałem temat i nikt niejest mi wstanie odpowiedziec jak prewiezc łódz z Polski do Norwegii.

Mysle ze pomoglem troche.
Pozdr.
Wojtek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wojtek Borowski
(wojtek1979)
Wiking
A zapomniałem dodac , tratwe sprawdz pierw na bałtyku i jej szczelnosc. Pózniej wyslij na toksykologie itd.......
Jak chcesz by inni Ci pomogli to nie pisz takich pierdół .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok