Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

auto na zielonych tablicach - Norwegia

3 Posty
Dariusz P.
(DAyRO1)
Wiking
Witam wszystkich forumowiczów.
Mam pytanko czy jako osoba prywatna/fizyczna mogę kupić, zarejestrować i poruszać się autem na zielonych tablicach rejestracyjnych bez konieczności zakładania firmy? pytanie pojawiło się dlatego iż pewien znajomy tak uczynił, lecz nie mogę wyciągnąć z niego więcej info ponieważ to Łotysz i nie mówi w żadnym innym języku prócz swojego ojczystego, ja niestety po rusku w ogóle..Więc będę wdzięczny za info w tej sprawie. Proszę o konkretne rzeczowe odp. bez rządnych głupich docinek i zbędnych komentarz...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
tak tak tak tak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
da da da da
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
przecie napisal ze ruskiego nie zna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Så ... så ... så ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Dariusz P.
(DAyRO1)
Wiking
Ok. dzięki czy procedura rejestracji jest taka sam jak w przypadku zwykłego auta? bank ubezpieczenie etc..czy coś więcej? czy istnieje coś takiego jak wyższy podatek drogowy z tego względu? czy mogę się poruszać tym autem w godzinach nie służbowych w sensie czy auto służy jako tylko środek transportu do pracy, czy mogę śmiało jechać sobie autem do sklepu o godz. 22-ej?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Dariusz P. napisał:
Ok. dzięki czy procedura rejestracji jest taka sam jak w przypadku zwykłego auta? bank ubezpieczenie etc..czy coś więcej? czy istnieje coś takiego jak wyższy podatek drogowy z tego względu? czy mogę się poruszać tym autem w godzinach nie służbowych w sensie czy auto służy jako tylko środek transportu do pracy, czy mogę śmiało jechać sobie autem do sklepu o godz. 22-ej?
KRÓTKO ... !
---
Pojazd zarejestrowany na zielonych tablicach nie oznacza iż jest to sprzęt Firmowy ...
---
A jedynie iż ma ograniczoną ilość miejsc siedzących , Max -2- poza kierowcą i tylko na przednim siedzeniu ...
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
tara poszukiwacze pracy wezmą do serca że łotysz kupił auto tylko z łotewskim jezykiem, wiec jak kupił to musi miec prace bez j.norweskiego i nawet ang.

trza sie uczyc łotyszewskiego

p.s. rządnedocinki nie są kierowane do ciebie dariuszu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Dariusz P.
(DAyRO1)
Wiking
Super
Krotko zwięźle i na temat, dzięki za info miłej niedzieli pozdrawiam
Zgłoś wpis