witam was nie mam zamiaru nikogo wprowadzać w błąd praktycznie co miesiąc zabierają mi od 10 d0 15 tysiecy korony z pensji zalezy czy sa nadgodziny jedyne co moge sobie odliczyć to auto pass i kilometry do pracy bo jestem kawalerem,wiec kwota jest niezla jesli policzy sie kilka lat spędzonych w norwegi zwrot maksymalny jaki dostaje jako kawaler to 9 tysiecy ze skate za rok,mam interes na oku w Polsce i nie chce isc w kredyty bankowe bo moze uda mi sie to załatwić za gotówkę z norwegi ,myślałem ze ktos z naszych rodaków kiedys cos takiego zalatwial i cos bedzie wiedzial w tym temacie. jak wcześniej napisałem jesli podobno sie zdeklaruje ze zeka sie wszystkich swiadczen z norwegi typu emerytura ,renta itd da rade wieksza czesc tych pieniedzy odzyskac bo bedac emerytem i zyjac np 15 lat oni więcej na ciebie wydadzą niz ten zwrot kasy .podobno nie mozna podjac ponownie pracy w norwegi ale to zrozumiale skoro zabiera sie podatek ktory sie im płaciło chyba ze oda sie te pieniądze z powrotem ,widze ze sensownie bedzie sie udac do podatkowego i tam pewnie dowiem sie czy jest taka mozliwosc,pisze o tym tutaj bo kilka lat do tylu czytalem wypowiedz osoby ktora byla prawnikiem i udzielala sie na forum odnosni norwegi.