Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Wybór ubezpieczyciela samochodu - Norwegia

Czytali temat:
2 Posty
Andrzej Adamczyk
(andrzej102)
Wiking
Witam!

Mam z Polski zniżkę z PZU 60% na ubezpieczenie OC. Kupiłem lipcu tego roku auto i ubezpieczyłem je w Nemiforsikring . Ubezpieczenie dokonałem online wpisując przeniesioną zniżkę z PZU. Teraz dostałem od nich odpowiedź,że jestem z Europy wschodniej, że u nas są inne zasady i oni mogą mi dać tylko 20%. Chcę z nich zrezygnować bo słyszałem ,że inne norweskie firmy uznają zniżki z Polski. Czy wiecie jakie norweskie firmy stosują taką politykę, że uznają nasze zniżki? Z góry dziękuję za pomoc.

Andrzej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
SAAB SAAB
(SAAB)
Wiking
EnterForsikring-uznali mi wszystkie znizki z Polski.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
103 Posty
nat pat
(oiom)
Początkujący
dnb nor uznali i jeszcze dolozyli 20% i mam 75%znizki + darmowe holowanie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
andrzej102 napisał:
Witam!

Mam z Polski zniżkę z PZU 60% na ubezpieczenie OC. Kupiłem lipcu tego roku auto i ubezpieczyłem je w Nemiforsikring . Ubezpieczenie dokonałem online wpisując przeniesioną zniżkę z PZU. Teraz dostałem od nich odpowiedź,że jestem z Europy wschodniej, że u nas są inne zasady i oni mogą mi dać tylko 20%. Chcę z nich zrezygnować bo słyszałem ,że inne norweskie firmy uznają zniżki z Polski. Czy wiecie jakie norweskie firmy stosują taką politykę, że uznają nasze zniżki? Z góry dziękuję za pomoc.

Andrzej

od 2 lat obowiazuja nowe przepisy, firmy ubezpieczeniowe nie uznaja znizek z krajow Europy Wschodniej. Kiedys nie bylo problemu...ale teraz trzeba przyniesc zaswiadczenie np. z firmy gdzie pracujesz, ze jezdziles sluzbowym autem bezszkodowo i wtedy zaliczaja Ci znizke. Na start daja 20 do 30 % ale to zalezy od ubezpieczalni.

Koledzy napisali, ze uznali im znizki z PL- mieli szczescie.....albo posrednikowi zalezalo na prowizji i mial w dupie przepisy...ogolnie mowiac, ciezko teraz o uznanie znizki z PL.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
103 Posty
nat pat
(oiom)
Początkujący
to sprobuj w banku gdzie masz konto
w pakiecie moze byc taniej
auto + dom
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
oiom napisał:
to sprobuj w banku gdzie masz konto
w pakiecie moze byc taniej
auto + dom

tylko nie zapomnij pierdolnąc kilku zdrowasiek zanim ruszysz auto.....
to firmy "krzak" wyrwiesz krzak i ...firmy brak : )) >> jakich pełno tez w polandii....

Tak jak pisze Bizi > te wasze 60% z polszy, mozecie se w wasze polskie dupska wsadzic

If i Gjensidige to 2 najbardziej konkretne firmy ubezp. w No!
Reszta w pizdu!
A jak nie wierzycie, to poczekajcie na szkode z waszej, bądz nie waszej, ale brak sprawcy.....

Jasta > gdzie jestes do kurwy nedzy ? kołtuny są nie do zniesienia!
Aliens-y , jebane aliens-y
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Andrzej Adamczyk
(andrzej102)
Wiking
Wszystkim dziękuję pięknie za info. Wybrałem jednak firmę TRYG, reklamują się też w TV. Uznali moje zniżki z Polski i dołożyli. Mam teraz u nich 75 %, płacę 3700 NOK za OC na rok czasu. Goście z Nemifosikring (tam miałem 2800 przy nie zaliczonej przez nich zniżce 60%) powiedzieli,że jak będę nawet miesiąc w innej norweskiej firmie gdzie uznają moje zniżki z Polski (miałem papiery, jeden z nich przetłumaczony na angielski) to mogę do nich wrócić , he he he,gościu sam mówił, że to trochę śmieszne ,ale on tu nie rządzi i... tyle. W TRYG poszło gładko, przeniosą środki moje z Nemiforsikring, także nic na kasie nie stracę. Dzięki za podpowiedź o banku. Jestem w DNB, oni też ubezpieczają auta. Mam u nich konto to może będzie jeszcze taniej. Całkowicie się zgadzam z opinią, że firma musi być solidna. Nie jakiś krzak. Myślę , że TRYG i DNB do nich należą. Wszystkim jeszcze raz dziękuję. Myślę,że ten post i Wasze napisane tu opinie pomogą wielu potrzebującym. Dziękuję i pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
103 Posty
nat pat
(oiom)
Początkujący
If i Gjensidige to 2 najbardziej konkretne firmy ubezp. w No!
bu ha ha
chyba twoja Renia Grabowska miala bol glowy
to najdrozsze firmy bo ubezpieczaja wszystko nawet na d numer i bez adresu
a za szkode wyplacaja , zaproponowali mi 4000 zamiast 80 000
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
tylko nie zapomnij pierdolnąc kilku zdrowasiek zanim ruszysz auto.....
to firmy "krzak" wyrwiesz krzak i ...firmy brak : )) >> jakich pełno tez w polandii....

nie wiem co bierzesz ,ale wez polowe

albo zmien dilera ,ten cie oszukuje
tu bankow nie otwieraja wieloktotni przestepcy z POparciem POlitycznym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
andrzej102 napisał:
Wszystkim dziękuję pięknie za info. Wybrałem jednak firmę TRYG, reklamują się też w TV. Uznali moje zniżki z Polski i dołożyli. Mam teraz u nich 75 %, płacę 3700 NOK za OC na rok czasu. Goście z Nemifosikring (tam miałem 2800 przy nie zaliczonej przez nich zniżce 60%) powiedzieli,że jak będę nawet miesiąc w innej norweskiej firmie gdzie uznają moje zniżki z Polski (miałem papiery, jeden z nich przetłumaczony na angielski) to mogę do nich wrócić , he he he,gościu sam mówił, że to trochę śmieszne ,ale on tu nie rządzi i... tyle. W TRYG poszło gładko, przeniosą środki moje z Nemiforsikring, także nic na kasie nie stracę. Dzięki za podpowiedź o banku. Jestem w DNB, oni też ubezpieczają auta. Mam u nich konto to może będzie jeszcze taniej. Całkowicie się zgadzam z opinią, że firma musi być solidna. Nie jakiś krzak. Myślę , że TRYG i DNB do nich należą. Wszystkim jeszcze raz dziękuję. Myślę,że ten post i Wasze napisane tu opinie pomogą wielu potrzebującym. Dziękuję i pozdrawiam

Radziłabym ci monitorowac,dobrze przestiudiowac dokumenty i upewnic sie czy rzeczywiscie wywiązali z tych obietnic bo ja miałam niezłe zakrecenie...najpierw tak,oczywiscie honorujemy,poźniej okazało sie że jednak nie bo z Europy Wschodniej i dopiero po złozeniu odwołania i rozmowie indywidualnej stanęło na tym,ze uznaja ale i też nie całosc... jak przeniesiemy dom i drugi samochód ..nie powiem,wzielismy w pakiecie na wszystko pomimo jakby to nazwac lekkiego szantażu bądz oferty docelowej,jak kto woli... po analizie cen w innych ubezpieczalniach oferta jest znosna..takze trzeba uwazać bo nie wszystko co mowia na pierwszej rozmowie pokrywa sie poźniej z rzeczywistościa...aha..dotyczy to Sparebanku...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok