Ludzie ogarnijcie sie i zacznijcie kurwa czytac ze zrozumieniem!
Yastek:
Po pierwsze cały epizod z legia mial miejsce 4lata temu, jak pojechalismy ze znajomymi do włoch na wakacje starym passatem b3 i paroma eurusami w kielni.zaczela sie dyskusja ze w polsce jest chujowo, nie ma przyszlosci itp, mielismy dobrze ale kazdemu wydawalo sie ze ma źle itd, wtedy kumpel walnął hasło: Legia a ze mielismy blisko, kazdy z nas chcial isc do wojska pojechalismy, stanęlismy przed punktem rekr, padły głupie uśmieszki, spojerzenia po sobie, i?... w tył zwrot!
To był głupi epizod z zycia o którym zupełnie niepotrzebnie tu wspominałem bo każdy si ekurwa czepia! Ale powiedzcie mi państw idealni- co wyście takiego wartosciowego w zyciu robili jak mieliscie 19lat? oblewali matury czy robili kurs spawacza zeby pojechac przez adecco do norwegii?!!
I wyobraź sobie,żę jeszcze w te same wakacje tym samym passatem zrobilsimy incydent, gdzie nas jebli i dowalili zawiasy... I chuj- plany zwiazane ze szkoła oficerską posżły się jebać! To poszedłem na cywilną uczelnie gdzie wykładali BN- przedmiot stricte pod prace w armii... Jednak rok temu poznałem cudowną dziewczynę,teraz spodziewamy się dziecka- więc chyba to logiczne że chce zrezygnować z posady szeregowca w naszym kraju z hojnym uposażeniem rzędu 1300zł na poczet troszkę bardziej opłacalnego zajęcia?(tj mundurówka w innym kraju). Pozatym praca w ojczystej mundurowce, jest wątpliwa- jak część z Was słusznie zauważyła, bo pomimo, ze okres próby mi się zakończył i krk jest czyste, to i tak będą grzebac aw kartotece na wniosek- a kartoteka wpolicji jest na 10 lat!
Teraz dlaczego moja kartoteka nie będzie miała wpływu na prce w zagranicznych służbach.. bo zagraniczne służby w wiekszosci chcą tylko czyste krk- papierek

! nikt sie nie bawi w Monka i nie bedzie szperał w rodzimej kartotece, bo to za duzo zachodu!
Yastek i wiesz dlaczego nie zostałes astronautą? bo za mało masz ambicji i talentu, nic tez zapewne nie zrobiłes w tym kierunku- poza tym musiałbys zrzucic tą opone zeby sie zmiescic w skafander- no a ztym moze byc problem..! Mam wrażenie, ze część z Was myśli ze pozjadała wszystkie rozumy, bo wybraliście sobie prostą drogę, szybko sie dorobiliscie, i jestescie tu, w norwegii na miejscu. Skoro wszystko wiecie i z gory potraficie wszystko i wszystkich ocenić to dlaczego nie pozostawaliście w Polsce? dlaczego nie kręcicie tam superdochodowych interesów?! tak samo jak na treningach MMA kazdy wyśmiewa nowych z początkujacej grupy, mimo że wielu zaczynało i wyglądało tak samo jak oni kiedy zaczynali!! nie od razu kurwa Rzym zbudowano. Ale taka niestety polska mentalność- dosrac, dojebać, zmieszać z błotem, bo po co pomagać? Dlatego zacni murarze, hydraulicy i mechanicy, kręćcie dalej swoje srubki ale jednoczesnie też zastanówcie się trzymając ten srubokręt w ręce- czy tego właśnie chcieliście od życia!?