Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

3
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Pytanie o autopass... - Norwegia

44 Posty
Łukasz pietrucha
(Pietrucha)
Nowicjusz
Witam ..
Mam auto a norweskich blachach i wykupiony czytniczek na autopass ...
Niestety nie czytał mi bramek poza Oslo .....
kiedy jechałem do polski, lub powiedzmy na jakieś lotnisko w okolicach Oslo...
Wszedłem więc na strone oslo.csautopass.no/ (Fjellinjen AS) i zaznaczyłem dwie dodatkowe bramki (wydawało mi się, że tak to działa )
E18 Vestfold AS
Østfold Bompengeselskap AS
nie zwróciłem uwagi że przy drugiej bramce jest napisane o przedpłacie na 805NOK

1czy powinno mi czytać wszystkie bramki bez tych 2 które dorzuciłem ?
2 czy muszę to zapłacić, czy może mogę sobie jeździć i zaczną mi normalnie przychodzić faktury ?
dołączam 2 zrzuty ekranu, mistrzowsko przerobione przerobione w paint
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Łukasz pietrucha
(Pietrucha)
Nowicjusz
drugi....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
karol tralalala
(carlozz)
Wiking
powinny Ci wyslac giro , mi np. skonczyl sie autopass i poprostu kolejnego nie oplacilem bo nie mialem akurat takiej potrzeby i teraz co jakis czas dostaje giro za przekroczone bramki lacznie z szczegolowa lista gdzie kiedy i za ile , srednio dostaje takie cos co 2 miesiace
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Łukasz pietrucha
(Pietrucha)
Nowicjusz
carlozz napisał:
powinny Ci wyslac giro , mi np. skonczyl sie autopass i poprostu kolejnego nie oplacilem bo nie mialem akurat takiej potrzeby i teraz co jakis czas dostaje giro za przekroczone bramki lacznie z szczegolowa lista gdzie kiedy i za ile , srednio dostaje takie cos co 2 miesiace

Giro mi wysłali... ale zastanawiam się czy muszę je płacić, czy może mogę sobie jeździć i będzie mi tylko przychodziło za to przejechałem ....?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Jeśli nie zaświeca się zielony krzyżyk a masz możliwość zapłacenia na bomstasjon gotówką albo kartą to zapłać ręcznie, jeśli jest to automatyczna bramka to przyjdzie giro albo sam możesz zapłacić kartą przez stronę internetową w ciągu 2 tygodni od dnia przejazdu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Łukasz pietrucha
(Pietrucha)
Nowicjusz
Anna82 napisał:
Jeśli nie zaświeca się zielony krzyżyk a masz możliwość zapłacenia na bomstasjon gotówką albo kartą to zapłać ręcznie, jeśli jest to automatyczna bramka to przyjdzie giro albo sam możesz zapłacić kartą przez stronę internetową w ciągu 2 tygodni od dnia przejazdu.

właśnie nie świecił mi krzyżyk ....poza Oslo
i przychodziło mi giro razem z karą ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
masster12 napisał:właśnie nie świecił mi krzyżyk ....poza Oslo

Ponieważ Twój Autopass jest zarejestrowany Właśnie na Oslo .
Powinieneś Mieć zarejestrowany na CAŁA NORWEGIA . Hele i Norge .
Teraz Musisz pójść do ich biura w Oslo z tymi fakturami i umową i zmienić ten zapis .
Co prawda przez Własną Stronę też to można dokonać , niemniej szybciej i pewniej jest być
tam Osobiście .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Łukasz pietrucha
(Pietrucha)
Nowicjusz
broom feie napisał:
masster12 napisał:właśnie nie świecił mi krzyżyk ....poza Oslo

Ponieważ Twój Autopass jest zarejestrowany Właśnie na Oslo .
Powinieneś Mieć zarejestrowany na CAŁA NORWEGIA . Hele i Norge .
Teraz Musisz pójść do ich biura w Oslo z tymi fakturami i umową i zmienić ten zapis .
Co prawda przez Własną Stronę też to można dokonać , niemniej szybciej i pewniej jest być
tam Osobiście .

W takim wypadku jak byś jeszcze podpowiedział gdzie jest to biuro....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
masster12 napisał:W takim wypadku jak byś jeszcze podpowiedział gdzie jest to biuro....
W centrum Miasta . adres widnieje przecież na Fakturach .
Niemniej .

Skal du besøke noen i Fjellinjen?
Vi holder til i St.Olavsgt 28 i Oslo sentrum.

W okolicy są tylko płatne parkingi , na Poboczach , i lepiej nie ryzykować dla paru marnych Koron zwłaszcza , że mandat to 500Nok , a biuro mandatowe , mieści się właśnie nieopodal .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok