Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

polski piekarz - Norwegia

Czytali temat:
karol burghardt andrzej ko andrzej herdzik Marek Sagan darek jarczak Bogdan Bodzak Krzychuu Misiarz Sebastianxcx32 Mala70 marcin3912 Adam69@ (6686 niezalogowanych)
3 Posty
wojtek lolo
(jakub)
Wiking
czesc wszystkim.mam ochote przeniesc sie do norwegii.czy ktos byl by rzyczliwy i podal mi namiary na jakos piekarnie co potrzebujo do pracy.obecnie pracuje w anglii juz 5 lat jako piekarz prowadzocy.w polsce pracowalem 10 lat jako piekarz dziekuje i pozdrawiam .mam nadzieje ze znajdo sie zyczliwe osoby.dzieki i czekam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
DU MÅ SJEKKE PÅ DATAMASKIN fe. FINN.NO,NAV.NO
ale najpierw zainwestuj w jezyk bo z angielskim juz tutaj coraz ciezej o prace.Zycze powodzenia mimo wszystko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
krolestwo za konia napisał:
DU MÅ SJEKKE PÅ DATAMASKIN fe. FINN.NO,NAV.NO
ale najpierw zainwestuj w jezyk bo z angielskim juz tutaj coraz ciezej o prace.Zycze powodzenia mimo wszystko.

no to,to ci sie udało uśmiałam sie niezle....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jakub napisał:
... pracuje w anglii juz 5 lat jako piekarz prowadzocy...
NO I JEST TOBIE W TEJ ANGLIJI ...ŹLE...TRAGICZNIE...? .
ŻE SZUKASZ INNEGO RAJU...
WYDAJE SIĘ MOŻE TOBIE ,ŻE TU OD RAZU BĘDZIESZ SZEFEM ZMIANY i całą dniówkę zbijał bąki przy kawie...! .
TU NA PRODUKCJI TO PEWNIE ZACZYNAŁ BYŚ OD ZMIATANIA MĄKI ... przez pół roku jako okres próbny...zanim nie zaczął byś mówić w zrozumiałym NORGE dialekcie...

ECH LUDZISKA ...ludziska ... macie wszystko poukładane i szukacie lepszego szczęścia ...
I CO... MINIE NASTĘPNE PIĘĆ LAT.... I GDZIE ZACZNIESZ SZUKAĆ następnej piekarni....
NA ALASCE CZY SVALBARDZIE BO TAM SĄ NAJLEPSZE STAWKI I PODATEK NAJNIŻSZY W NORGE...!??? .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
wojtek lolo
(jakub)
Wiking
a kim ty jestes zeby tak pisac o drogim czlowieku jak nawet go nie znasz.a co do pracy to o 100% jestes w bledzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
Gosia Z
(goshia)
Początkujący
Drogi Jakubie, nie bulwersuj sie tak z powodu Gabriela, bo on tak do kazdego nowicjusza na dziendobry Z czasem nauczysz sie go czytac z przymruzeniem oka
Wszedzie jest ciezko na poczatku, ale najwazniejsza jest determinacja! Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
115 Postów

(anuk)
Początkujący
prawda jest taka jak piszą pozostali wszystkim którzy szukają pracy ze język jest podstawą i moje zdanie jest takie samo.Prawda może coś znajdziesz ale to nie będzie od razu to coś czego szukasz ,ale i tak życzę powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jakub napisał:
a kim ty jestes zeby tak pisac o drogim czlowieku jak nawet go nie znasz.a co do pracy to o 100% jestes w bledzie.A CZYMŻE JA CIEBIE ZRAŻAM , że takie stwierdzenie górnolotne ...
A CO JA TAKIEGO STRASZNEGO NAPISAŁEM o drugim... człowieku...?.
Stwierdziłem tylko ,ze skoro pracujesz w Anglii już piąty rok i jesteś prowadzącym to nie masz źle a masz nawet dobrze...
I zaczyna się Tobie nudzić...I TYLE ....
TO TAK JAK W SEKSMISJI...... w dupie się Tobie zaczyna przewracać... I TYLE...!!! ...

Niejaka ..."goshia"..niechże zajmie się SOBĄ a z mojej Osoby delikatnie zejdzie ....
MNIE DOMOROSŁYCH ADWOKACINÓW NIE TRZEBA... .
JA ... życie i sytuacje z nim związanie widzę dosyć dobrze i tak a nie inaczej je komentuję...
JA nie owijam nic w bibułkę ...
bo później jest tylko...
KAC MORALNY I PRETENSJE DO WSZYSTKICH TYLKO NIE DO SIEBIE SAMEGO...
ŻE miałem taka dobrą robotę a wpakowałem się w szambo...bo tak głupio mi inni zawistni doradzili...
Niemniej każdy jest kowalem swego losu i robi tak jak uważa dla Siebie samego za najbardziej odpowiednie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
Gosia Z
(goshia)
Początkujący
Teraz wiesz juz Jakubie co mialam na mysli
Wracajac do tematu, to na tej stronie pod Ledige stillinger znajdziesz oferty pracy dla piekarzy:
www.bakeri.net/ledige-stillinger/
Nawet jesli nie rozumiesz po norwesku, to mozesz zawsze nawiazac kontakt po angielsku. To jest oficjalna strona branzy piekarniczej, wiec moze sie uda cos wyszukac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Gabriel w swoim stylu wyrazil tylko to co ja napisalem na poczatku. Zgadzam sie z nim- szanuj szefa swojego bo mozesz miec gorszego-mozna to przelozyc na prace -szanuj prace swoja bo zawsze mozesz byc bezrobotnym. To nieznaczy ze czlowiek ma osiasc na laurach i czekac na smierc ale Ty chcesz zmienic kraj i prace tylko dlatego ze funt spada? Troszke bez sensu ale coz to Twoje zycie,moze rzeczywiscie byc bezrobotnym w Norge jest lepiej niz szefem w Angli??? Ja tego nie wiem ale wielu tak zwanych "anglikow" zeszlo szybko na ziemie po przyjezdzie tutaj.
Moze jest na forum ktos kto przyjechal z Angli w ostatnim roku????Taka osoba najlepiej by Tobie doradzila.Sama praca to jeszcze nie wszystko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok