Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

6
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Ubezpieczenie Motocykla - Norwegia

27 Postów
kamil ......
(kalim3)
Wiking
moje pytanie skierowane do posiadaczy moto na NO blachach w jakiej ubezpieczalni macie swoje maszyny albo co mozecie polecic? Pytalem o wycene w moim banku (Spare Bank Vest) i pani po chwili klepania w klawiature powiedziala ze niestety ich firma nie ubezpieczy poniewaz motocykl jest w grupie wysokiego ryzyka czy jakos tak, dziwne bo chodzi tu o Thundercata a przeciez nie jest to jakis rasowy przecinak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów
ciekawski ciekawski
(ciekawski)
Stały Bywalec
Ja mam ubezbieczenie w Sparebank 1
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
kamil ......
(kalim3)
Wiking
dzieki za odpowiedz a wie ktos moze czy mozna ubezpieczyc moto na inna osobe niz wlasciciel bo cos mi sie obilo o uszy ze jest to mozliwe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Łukasz Materna
(lukasz19899)
Wiking
www.nemiforsikring.no/medius/index.action spróbuj tutaj powinno być taniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
kamil ......
(kalim3)
Wiking
lukasz19899 napisał:
www.nemiforsikring.no/medius/index.action spróbuj tutaj powinno być taniej

Niestety ale tam to dopiero maja ceny z kosmosu ubezpieczenie moto ponad 24tys kr. rocznie i na swój samochod jak patrzylem to tez prawie dwa razy tyle co place teraz dzieki za checi lukasz19899 ale bede jeszcze szukal w innych firmach Tobie tez radze zmienic jak tam ubezpieczasz cos pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Zapytaj tutaj: www.codanforsikring.no/

Ubezpieczenie motocykla niestety nie jest tanie. Wykup czlonkostwo w jakims automobilklubie (np.NAF). Cene ubezpieczenia podaja w skali roku - wyrejestruj na zime, to obetnie koszt o 50%.
Powiedz im ze masz garaz lub miejsce w garazu..
Niestety posiadajac szybki lub nietypowy pojaz w Norwegii trzeba troche pokombinowac zeby nie zjadly Cie koszty..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
kamil ......
(kalim3)
Wiking
Sethur napisał:

Ubezpieczenie motocykla niestety nie jest tanie. Wykup czlonkostwo w jakims automobilklubie (np.NAF). Cene ubezpieczenia podaja w skali roku - wyrejestruj na zime, to obetnie koszt o 50%.
Niestety posiadajac szybki lub nietypowy pojaz w Norwegii trzeba troche pokombinowac zeby nie zjadly Cie koszty..

Zimny browar dla Ciebie za konkret Teraz juz mniej wiecej wiem co i jak kombinowac dzieki pzdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
kalim3 napisał:
Sethur napisał:

Zimny browar dla Ciebie za konkret Teraz juz mniej wiecej wiem co i jak kombinowac dzieki pzdr

Jeszcze jedno; majac trzy ubezpieczenia w jednej firmie, masz kolejny rabat (kilka procent). Sprawdz jak wygladalaby kalkulacja jezeli wykupisz dodatkowo ubezpieczenie kierowcy (NW) i inne, niedrogie ubezpieczenie np. ub. podrozne lub ub. "zawartosci" twojego mieszkania (Innboforsikring). Kilka stowek na jedno czy drugie moze nieco zredukowac koszt ubezpieczenia bolidu. Posiadajac juz inne ubezpieczenia w Norwegii mozesz je przeniesc i kumulowac u jednego ubezpieczyciela..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok