Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

3
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Dzieciaki i Halloween w Norwegii-pytanko? - Norwegia

36 Postów
Mena Ż
(Mena)
Nowicjusz
Witajcie! Mój szescioletni synek zaskoczył mnie dzis pytaniem.." Mamo czy na halloween i my poprzebieramy się i będziemy zbierać cukierki???? .." Zgłupiałam, przyznam odrobinkę bo jak wiadomo w naszym pięknym kraju nie mamy takiego zwyczaju. Tak więc proszę o odpowiedz: Czy tu w Norwegii mają taki zwyczaj przebierania dzieciaczków i chodzenia po domach???? Jesli tak, mogłoby być bardzo ciekawie dla dzieciaków. Trzebaby było przygotowac jakie przebierank. Ale i też zaopatrzyć się na ewentualne wizyty dzieciaczków z sąsiedztwa.To nasz pierwszy halloween w Norwegii więc niebardzo wiem jak to tutaj wygląda. Za wszelkie info z góry bardzo Wam dziękujemy )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Wiem napewno ze w Oslo w na Norstrand w tamtym roku dzieciczki chodzily poprzebierane ale czy po domach? zapytam w sobote nasza nauczycielke!!!W koncu mieszka tutaj 20 lat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Asiunia W
(Czarnula)
Wiking
W tamtym roku widziałam dzieciaki poprzebierane. Moi sąsiedzi mieli nawet na stoliku koło drzwi dynię z wycietą "minką" a mieszkam w Moss.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
Witajcie. Mój syn już jest przygotowany na zbieranie cukierków. Idą grupą bez rodziców bo mają po 11 lat. A strój można kupic w każdym NILLE albo innym większym sklepie spożywczym. A my w domu musimy byc zaopatrzeni w słodycze dla tych dzieci które przyjdą. Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Mena nie zapomnij zabrac kilka obrazow na spotkanie.Jeden napewno kupie ja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
u nas jest tak samo...dzieciaczki chodza w grupkach...jedni poprzebierani inni tylko umalowani...zalezy......trzeba sie zaopatrzyc w rozne łakocie i tak w ciągu wieczora z 10 razy puk,puk... wiem,tez,ze u nas maja zabawę na świetlicy jak juz obchodzą domy...w sumie fajny zwyczaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
Mena Ż
(Mena)
Nowicjusz
Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam ciepełko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
a jak jest po norwesku cukierek albo psikus?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
Mena Ż
(Mena)
Nowicjusz
Hehe.. dobre pytanie. Czekamy na podpowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
Mena Ż
(Mena)
Nowicjusz
Napewno zabrałabym kilka niestety nie będę miała przyjemności spotkać się z Wami A jeśli o obrazki chodzi, serdecznie zapraszam do zamawiania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok