Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

2
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Czy Norwedzy obchodzą imieniny? - Norwegia

Czytali temat:
Katarzyna Ka Slaw xxx Krzysztof Kaczyński Magda Lena Mateusz W (6624 niezalogowanych)
15 Postów
Marcin Szkudlarek
(marcin7jg)
Wiking
Witam
Mam takie pytanie czy Norwedzy obchodzą imieniny ? jeśli tak to jak się nazywa po Norwesku ten dzień i jakie mają zwyczaje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
tu sie nic nie obchodzi marcinie!
to poganski kraj i jedyne co swietuja to 17,05
aaaaaaaaaaaa i teraz 22 lipca, bo ABB zafundowal im okazje, bo nudno było......
Jesli chcesz komus sie podlizac, to poprostu zapros go na polse (statoli polecam) : )))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Norwedzy nie obchodza imienin.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Marcin Szkudlarek
(marcin7jg)
Wiking
dzięki za odpowiedź , nie chcę się nikomu podlizać tylko będę miał imieniny i myślałem że oni np. przynoszą ciasto do pracy albo coś w tym stylu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
przynieś żubrówkę
powiedz, że to polska tradycja
na pewno nie odmówią
zobaczysz, ze im posmakuje i znajdzie się kilku co będzie chciało kupić
bierz tą z trawką
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
marcin7jg napisał:
Witam
Mam takie pytanie czy Norwedzy obchodzą imieniny ? jeśli tak to jak się nazywa po Norwesku ten dzień i jakie mają zwyczaje

Imieniny w Mojej Firmie żaden Norg nie obchodzi ... jak się zapytałem dlaczego , to odpowiedz brzmiała miej więcej ...tak .... prawie każdy ma po DWA IMIONA a i niektórzy i Trzy... Cztery ...
---
I to oficjalne , Legalne zapisane w Urzędzie ... Zwłaszcza Osoby które mają te same Nazwiska i urodzili się w tym samym dniu ...
Tu Imię jest Identyfikatorem ...
---
Raczej obchodzi się dzień danego Patrona ... / coś jak imieniny / ...
---
Na Urodziny natomiast Solenizant przynosi kawałek ciasta jak "Stara"...upiecze , lub gotowego , kupnego torta ... do tego papierowe talerzyki , serwetki , plastikowe widelce ...
Jakiś napój kubki i tyle ...
---
Impreza odbywa się przeważnie , na przerwie śniadaniowej lub kawowej ...
---
Byłem kiedyś w firmie , gdzie szef zarządził przerwę w pracy , na Trzy godziny /Płatne/ z okazji urodzin , bo było sześciu solenizantów ...
---
A tak , to w pracy ... kake , cookie + drikke ...a po wszystkim normalna praca .
---
Niemniej , jak znajomy Norg robi imprezę Urodzinową w domu , to dobrze jest się spytać ...CO I JAK ... tu nie ma krępacji ... rzeczowo -pierwszy raz- wytłumaczą ...
...KAŻDY REGION MA INNĄ TRADYCJĘ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Marcin Szkudlarek
(marcin7jg)
Wiking
super dzięki wszystkim
jak miałem urodziny to kakke na śniadanko przytargałem i powiedziałem że urodzinki mam było gratulere i ok
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Iwona Bukowska
(mytygrysek)
Wiking
Do Marjanek73
Słuchaj koleś nie wiem w jakiej Norwegii Ty mieszkasz ale na pewno nie w tej co ja ! Norwedzy nie świętują imienin ale za to obchodzą zawsze urodziny i jest to dla nich ważny dzień. Poza tym jest to bardzo patriotyczny kraj i naród i świętują wszystkie święta związane z państwem i swoimi wyznaniami - w przeciwieństwie do nas Polaków. Wiec jeśli chcesz obrażać naród którego nie znasz albo znasz zbyt krótko - spójrz najpierw na siebie i się zastanów kiedy Ty szedłeś ostatnio w pochodzie na Święto Niepodległości w Polsce tak jak to robią norwedzy w dniu 17 maja !!!!!! Moim zdaniem powinniśmy brać z nich przykład - bo mamy więcej świąt wpisanych w kalendarzu niż oni a w rzeczywistości nie szanujemy żadnego z nich - nawet w Święta Bożego Narodzenia i w Wielkanoc mamy otwarte sklepy i ludzie zamiast cieszyć się świętami pracują - więc który tu kraj jest pogański ?!!! bo napewno nie Norwegia!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
mytygrysek napisał:
Do Marjanek73
Słuchaj koleś nie wiem w jakiej Norwegii Ty mieszkasz ale na pewno nie w tej co ja ! Norwedzy nie świętują imienin ale za to obchodzą zawsze urodziny i jest to dla nich ważny dzień. Poza tym jest to bardzo patriotyczny kraj i naród i świętują wszystkie święta związane z państwem i swoimi wyznaniami - w przeciwieństwie do nas Polaków. Wiec jeśli chcesz obrażać naród którego nie znasz albo znasz zbyt krótko - spójrz najpierw na siebie i się zastanów kiedy Ty szedłeś ostatnio w pochodzie na Święto Niepodległości w Polsce tak jak to robią norwedzy w dniu 17 maja !!!!!! Moim zdaniem powinniśmy brać z nich przykład - bo mamy więcej świąt wpisanych w kalendarzu niż oni a w rzeczywistości nie szanujemy żadnego z nich - nawet w Święta Bożego Narodzenia i w Wielkanoc mamy otwarte sklepy i ludzie zamiast cieszyć się świętami pracują - więc który tu kraj jest pogański ?!!! bo napewno nie Norwegia!

Nie moge sie doczekac waszej dyskusji
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
maryjanek jako rodowity warszawiak już poszedł w ostatnim marszu w Dniu Niepodległości ....
tak go polskie politi pogoniło że od tamtego dnia zamilkł na forum ........kuruje się pewnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok